Thursday, 28 March, 2024

Βρυξέλλες: Διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική βία στην Ελλάδα!

Αψηφώντας το κρύο και τον κακό καιρό, περίπου 50 διαδηλωτές συμμετείχαν στην κινητοποίηση που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες το μεσημέρι του Σαββάτου 7/12

για να διαμαρτυρηθούν για την «ακραία αστυνομική βία και καταστολή που το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση έχουν εξαπολύσει το τελευταίο τρίμηνο».

Δείτε και εδώ και εδώ σχετικά με το θέμα
Την κινητοποίηση οργάνωσαν Έλληνες και Ελληνίδες του Βελγίου με τη στήριξη των οργανώσεων CADTM, PSL/LSP, Campagne ROSA, Gauche anticapitaliste, JOC Bruxelles, Campagne Stop répression, le Convoi solidaire Liège-Exarcheia, Stand-up.
Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν τις εισβολές της αστυνομίας σε κινηματογράφους και χώρους διασκέδασης, τις έρευνες σε σπίτια χωρίς ένταλμα, τις αδικαιολόγητες προσαγωγές και τις συλλήψεις με ψευδείς -ως και κακουργηματικές- κατηγορίες, τη χυδαιότητα, το ξύλο, τους τραυματισμούς, τη σεξιστική και ταπεινωτική συμπεριφορά των δυνάμεων καταστολής σε διαδηλωτές, απλούς περαστικούς, ή ακόμα και τουρίστες.
«Από τις εκκενώσεις των καταλήψεων μέχρι την ακραία καταστολή στην ΑΣΟΕΕ, από το άγριο ξύλο και τους τραυματισμούς μετά την πορεία του Πολυτεχνείου μέχρι τα ξεγυμνώματα στο δρόμο από τα ΜΑΤ μετά την πορεία της 6ης Δεκέμβρη, είναι φανερό πως τα όργανα καταστολής ενεργούν υπό τις εντολές (και πάντως σίγουρα την ανοχή) της κυβέρνησης και του Υπουργείου που ειρωνικά ονομάζεται “προστασίας του πολίτη”», είπαν.
Σύμφωνα με τους διαδηλωτες, είναι «προφανές πως η κυβέρνηση επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό με στόχο την πειθάρχισή τους, την καταστολή κάθε αγώνα, κάθε μορφής αντίδρασης. Πρόκειται για μια σαφή επίθεση ενάντια σε κάθε συλλογικότητα ή άτομο που οραματίζεται μια διαφορετική κοινωνία ή απλά διεκδικεί το σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα».
Οι διαδηλωτές φώναξαν για την αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα των ανθρώπων για μια για μια αξιοπρεπή και δίκαιη ζωή, ενάντια στη βία της αστυνομίας και της οικονομικής εξαθλίωσης – από τις Βρυξέλλες μέχρι την Αθήνα, από το Σαντιάγο μέχρι τη Βηρυτό, από τη Βολιβία μέχρι το Ιράν.
ethnos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου