Tuesday, 19 October, 2021
Τελευταίες Ειδήσεις

Β. Κορέα: Ο Κιμ απέρριψε την προσφορά 3 εκατ. εμβολίων κορονοϊού και προσπαθούν να του την… πέσουν!

Την προσφορά σχεδόν 3 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού απέρριψε η Βόρεια Κορέα, ζητώντας όπως ανέφερε ο ΟΗΕ

οι δόσεις να μεταφερθούν σε χώρες που επλήγησαν περισσότερο λόγω των παγκόσμιων ελλείψεων εμβολίων.
Σύμφωνα με άρθρο του BBC, οι δόσεις του κινεζικού εμβολίου Sinovac προσφέρθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος Covax που στοχεύει να βοηθήσει τα φτωχότερα κράτη να αποκτήσουν εμβόλια και παρά το γεγονός ότι η Βόρεια Κορέα είναι μέρος του προγράμματος, δεν έχει λάβει καμία δόση.
Η Βόρεια Κορέα επέβαλε αυστηρά μέτρα εξάπλωσης κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας, ενώ μάλιστα ήταν και μια από τις πρώτες χώρες που έκλεισαν τα σύνορά της τον περασμένο Ιανουάριο.
Πάντως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα απορρίπτει ανάλογη προσφορά, καθώς τον περασμένο Ιούλιο απέρριψε τις αποστολές περίπου δύο εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου AstraZeneca, επικαλούμενη ανησυχίες για πιθανές παρενέργειες, ανέφερε μια νοτιοκορεατική ομάδα σκέψης που σχετίζεται με την υπηρεσία πληροφοριών της χώρας.
Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους τον Ιούλιο ότι είχε προσφερθεί να προμηθεύσει τη Βόρεια Κορέα με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik και πάλι ωστόσο χωρίς επιτυχία.
Η Βόρεια Κορέα έχει εκφράσει αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων Covid-19, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν συχνά περιστατικά που σημειώθηκαν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, όπου πολίτες είχαν παρενέργειες από τη χορήγηση του εμβολίου. Για ένα μεγάλο μέρος της πανδημίας πάντως, η Βόρεια Κορέα επέμενε ότι δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα, ωστόσο ο ηγέτης της Κιμ Γιονγκ Ουν επέκρινε ανώτερους αξιωματούχους σχετικά με ένα… «σοβαρό περιστατικό» που θεωρείται ότι σχετίζεται με τον ιό! Σε όλες τις χώρες δεν γίνεται λόγος για ένα κρούσμα στα 26 εκατ. πληθυσμού, να μη γελιόμαστε… και δεν τους έσωσε προφανώς το γρήγορο κλείσιμο των συνόρων… και το κλασικό “χτύπημα” παγκοσμίως, πρέπει να έρθει μέσω αντίδρασης της κοινής γνώμης, καθώς τώρα βγ΄ζουν στο φως της δημοσιότητας, ότι στρατιώτες δέχονται χτυπήματα με βαριοπούλες και ξαπλώνουν σε σπασμένα γυαλιά υπό το βλέμμα του Κιμ Γιονγκ Ουν! Σε σχετικά πλάνα από τις στρατιωτικές επιδείξεις στη Βόρεια Κορέα που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα, ενώπιον του Κιμ Γιονγκ Ουν και της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, Βορειοκορεάτες στρατιώτες, απέδειξαν τη σωματική τους δύναμη, σπάζοντας με γυμνά χέρια-ακόμη και με το κεφάλι, τούβλα και τσιμεντόλιθους ή ξαπλώνοντας πάνω σε σπασμένα γυαλιά και σιδερένια καρφιά! Αυτά που γίνονταν πάντα δηλαδή σε αυτές τις χώρες! Και στην Ελλάδα οι Εύζωνες μπορεί να μη σπάνε τούβλα, αλλά περνάνε πολλά… Τώρα τι άλλαξε; Μήπως το γεγονός ότι ο Κιμ δεν ελέγχεται από κανένα παγκόσμιο σύστημα; Άσχετα από την σκληρή πολιτική που ακολουθεί το δικτατορικό καθεστώς υπό την ηγεσία του, δε φαίνεται να έχει πρόθεση να υποκύψει ούτε στα εμβόλια ούτε στον… κορονοϊό!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.