Thursday, 28 March, 2024

Ερντογάν: «Θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνεται στην πατρίδα μας, ώρα να αποκτήσουμε πυρηνικά!»

Tις φιλοδοξίες του φανέρωσε πριν λίγο ο Ρ. Ρ. Ερντογάν. Πιο συγκεκριμένα ο Τούρκος πρόεδρος είπε:«Κάποιοι άλλοι έχουν πυρηνικούς βαλλιστικούς πυραύλους, αλλά εμείς δεν πρέπει να έχουμε τέτοιους στα χέρια μας; Δεν το δέχομαι αυτό»!

ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΣΟΚ

Από τη μια οι δημοσκοπήσεις στις οποίες βουλιάζει από την άλλη τα εσωκομματικά του προβλήματα έχουν κάνει τον Ερντογάν να βρίσκεται σε παράκρουση διαρκείας. Μιλώντας στην 100η επέτειο του συνεδρίου του Σίβας, κατά το οποίο μπήκαν τα θεμέλια της τουρκικής δημοκρατίας, άρχισε πάλι να απειλεί τους πάντες.

Ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Ατατούρκ, στην ομιλία που εκφώνησε είπε πως η 4η Σεπτεμβρίου έχει μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην μνήμη του λαού και πρόσθεσε ότι το Σίβας όπου πραγματοποιήθηκαν οι προετοιμασίες του Απελευθερωτικού Πολέμου, ενάντια σε εμάς τους Έλληνες, αποτέλεσε το πρώτο κέντρο της Εθνικής Αντίστασης και της Δημοκρατίας. Ο Ενρτογάν επανέλαβε το μήνυμα «η εντολή και η κηδεμονία είναι τελείως απαράδεκτες» που δόθηκε πριν από έναν αιώνα στον κόσμο και είπε: «Έναν αιώνα μετά επαναλαμβάνουμε ακόμη μια φορά πως η εντολή και η κηδεμονία είναι τελείως απαράδεκτες. Η πατρίδα είναι ακέραια εντός των εθνικών συνόρων. Η πατρίδα μας, η σημαία μας, το κράτος μας, το έθνος μας, η ανεξαρτησία μας είναι η τιμή μας, η αξιοπρέπεια μας. Σπάσαμε και θα σπάσουμε κάθε χέρι που απλώνετε στην πατρίδα μας, τη σημαία μας, την ανεξαρτησία μας.

Θα συνεχίσουμε να δίνουμε την απαραίτητη απάντηση σε εκείνους που προσπαθούν να διοργανώσουν επιχειρήσεις πάνω στην Τουρκία εντός ή εκτός της χώρας χρησιμοποιώντας σαν ασπίδα τα σώματα μας. Θα καταστρέψουμε κάθε παγίδα που στήνεται κατά των επιτευγμάτων και στόχων της Τουρκίας».

Οι δημοσκοπήσεις

Στο 44% υποχώρησε η στήριξη του τουρκικού λαού προς τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metropol η οποία πέρσι την ίδια περίοδο είχε καταγράψει 53,1% στήριξη στον Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση, το 90,4% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στηρίζει τον Ταγίπ Ερντογάν.

Το 36,3% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί τον στηρίζει επίσης, ενώ έχει και στήριξη κατά 9,7% από ψηφοφόρους του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ.

Η πιο μικρή στήριξη προέρχεται από ψηφοφόρους των κομμάτων Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το φιλοκουρδικό HDP.

newsbreak.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου