Saturday, 27 July, 2024

Ισπανία: Τρεις νεκροί σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία

Τρεις άνθρωποι -δύο ενήλικες και ένα παιδί- έχασαν τη ζωή τους τη νύχτα από Κυριακή προς Δευτέρα σε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε κτίριο στη Βιγιαχογιόσα, κοντά στο Αλικάντε (νοτιοανατολικά της Ισπανίας), δέκα ημέρες έπειτα από μια άλλη φονική πυρκαγιά στην ίδια περιοχή, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Άλλοι 14 ένοικοι του κτιρίου απομακρύνθηκαν έπειτα από “εισπνοή καπνού” και έλαβαν πρώτες βοήθειες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος των περιφερειακών υγειονομικών αρχών, ο οποίος πρόσθεσε ότι η φωτιά ξέσπασε γύρω στις 2:15 π.μ. (01:15 GMT).

Το συμβάν έρχεται να προστεθεί στο άλλο τραγικό, που συνέβη στη Βαλένθια, στις 22 Φεβρουαρίου 2024, με απολογισμό 10 νεκρούς από φωτιά σε πολυκατοικία.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον τέταρτο όροφο του πολυώροφου κτιρίου που ανεγέρθηκε πριν από 15 χρόνια στην εύπορη συνοικία Ελ Καμπανάρ, αλλά οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη τα αίτια.

Τοπικός εισαγγελέας ξεκίνησε έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος. Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, η φωτιά εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε όλους τους ορόφους και κανένα από τα συνολικά 138 διαμερίσματα του συγκροτήματος δεν γλίτωσε από τις φλόγες.

Το απόγευμα της Παρασκευής, οι αρχές έκαναν γνωστό ότι η αστυνομία αναθεώρησε τον αριθμό των νεκρών από 10 στους 9 κατά τη διαδικασία ταυτοποίησης των πτωμάτων που βρέθηκαν μέσα στο κτίριο. Ωστόσο, σε νέα ανακοίνωσή τους οι αρχές επιβεβαίωσαν ότι σήμερα το πρωί βρέθηκε το δέκατο πτώμα.

Χθες το βράδυ, περίπου 100 επιζώντες μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία. Σήμερα, τη δεύτερη ημέρα του τριήμερου πένθους που κήρυξαν οι αρχές μετά το δυστύχημα, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στο δημαρχείο της Βαλένθια. Οι ντόπιοι κάτοικοι προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο τους επιζήσαντες ενοίκους που έχασαν όλα τους τα υπάρχοντα προσφέροντας ρούχα, τρόφιμα και φάρμακα.

Η πόλη της Βαλένθια ανέστειλε επίσης την έναρξη του ετήσιου φεστιβάλ «Fallas», που διαρκεί ένα μήνα, το οποίο περιλαμβάνει πυρπόληση μεγάλων αγαλμάτων από χαρτόνι και επίδειξη πυροτεχνημάτων.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου