Tuesday, 5 March, 2024

Ισραήλ: Η στρατιώτης που έζησε από θαύμα! Δέχτηκε 12 σφαίρες, προσποιήθηκε τη νεκρή

Μια Ισραηλινή στρατιώτης έζησε ως εκ θαύματος και διηγήθηκε την ιστορία φρίκης και τρόμου που βίωσε στις 7 Οκτωβρίου. Όπως είπε, πυροβολήθηκε 12 φορές από τη Χαμάς αλλά είχε την ψυχραιμία και το κουράγιο να μείνει ακίνητη και να παριστάνει το πτώμα ανάμεσα στους νεκρούς φίλους της.

Η ανθυπολοχαγός Eden Ram- η οποία έχει ήδη αναρρώσει και περπατάει ξανά – περιέγραψε σε μια συγκινητική ανάρτηση πως βρισκόταν στη βάση της νότιας περιφέρειας Urim μαζί με άλλους 12 στρατιώτες όταν έπεσαν σε ενέδρα των τρομοκρατών, με τους ενόπλους να πυροβολούν τη Ram στο πόδι μόλις έφτασε στην αίθουσα επιχειρήσεων της βάσης.

Η Eden Ram επιταχύνει την αποκατάστασή της μετά από τις 12 σφαίρες που δέχτηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου

Παγιδευμένη στην αίθουσα, η τραυματισμένη στρατιώτης και οι έξι συνάδελφοί της δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα άλλο από το να περιμένουν μέχρι η Χαμάς να ανατινάξει κάθε πόρτα ασφαλείας και να φτάσει τελικά στα στρατεύματα των IDF, εξαπολύοντας εναντίον τους ασταμάτητα πυρά.

«Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, δεν ήμουν σίγουρη αν ήμουν νεκρή ή ζωντανή», έγραψε η Ραμ στο October7.org για τη στιγμή που δέχθηκε 12 σφαίρες στο σώμα της.Δύο από τις δώδεκα σφαίρες που αφαιρέθηκαν από την Ram, η οποία πυροβολήθηκε στα πόδια, το αριστερό χέρι και τον ώμο

«Ένιωθα νεκρή, αλλά μπορούσα ακόμα να βλέπω, να ακούω και να αισθάνομαι. Περίμενα την τελευταία σφαίρα που θα με χτυπούσε και θα με σκότωνε, αλλά δεν ήρθε ποτέ», είπε.

Η Ραμ είχε προλάβει να στείλει αποχαιρετιστήρια μηνύματα στους αγαπημένους της πριν η Χαμάς παραβιάσει τις πόρτες. Παρίστανε τη νεκρή για τέσσερις ώρες και παρόλο που οι τρομοκράτες έλεγχαν τα πτώματα, εκείνη κατάφερε να τους ξεγελάσει και να γλιτώσει τον θάνατο.

 «Ζω από θαύμα», λέει η Eden Ram με δάκρυα στα μάτια κατά τη διάρκεια της βράβευσής της για την ανδρεία που έδειξε στις 7 Οκτωβρίου από τον πρόεδρο του Ισραήλ Isaac Herzog

Μάλιστα δεν ήταν η μόνη. Καθώς η κοπέλα βρισκόταν σε μια λίμνη από το δικό της αίμα περιτριγυρισμένη από νεκρούς φίλους και συναδέλφους, ένιωσε την ανάσα της φίλης της, Sahar, η οποία επίσης επέζησε από την επίθεση.

Μόλις το πεδίο ήταν ελεύθερο, η Sahar βοήθησε αμέσως την Ram, η οποία είχε τραύματα από σφαίρες στα πόδια, το αριστερό χέρι και τον ώμο της. «Οι πρώτες 48 ώρες στο νοσοκομείο ήταν δύσκολες, καθώς υποβλήθηκε σε δύο σωτήριες επεμβάσεις και για τρεις μέρες οι γιατροί την κρατούσαν σε βαριά καταστολή», λέει η νεαρή στρατιώτης των IDF

«Πονούσα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να πω λέξη – ήρθαν άγγελοι και με έσωσαν», είπε η Ραμ για τη στιγμή που στρατιώτες και ανταποκριτές έφτασαν στη βάση και της έσωσαν τη ζωή. «Με μετέφεραν στο νοσοκομείο, και στον δρόμο, ζήτησα αμέσως να τηλεφωνήσω στην οικογένειά μου και να τους πω ότι ήμουν ζωντανή ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. Οι πρώτες 48 ώρες στο νοσοκομείο ήταν δύσκολες, καθώς υποβλήθηκα σε δύο σωτήριες επεμβάσεις και για τρεις μέρες οι γιατροί με κρατούσαν σε βαριά καταστολή».

Παρά τα βαριά τραύματα στο σώμα της, η Ram θα μπορέσει να ανακτήσει την πλήρη λειτουργία των άκρων της. Η νεαρή κοπέλα έχει επιταχύνει την αποκατάστασή της και την περασμένη εβδομάδα έλαβε βραβείο από τον πρόεδρο του Ισραήλ Isaac Herzog για την ανδρεία που έδειξε στις 7 Οκτωβρίου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένη που στέκεται ξανά στα πόδια της, περιγράφοντας την ανάρρωσή της ως ένα θαύμα.

«Οι δύσκολες στιγμές θα με συνοδεύουν για πάντα», είπε. «Έκανα σκέψεις για το αν ήμουν ζωντανή και αν θα μπορούσα να κρατηθώ, αλλά μετά έγινε το θαύμα».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου