Saturday, 27 July, 2024

Ισραήλ και Χαμάς παρατείνουν την εκεχειρία για 2 μέρες. Νέες απελευθερώσεις ομήρων

Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε διήμερη παράταση της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, με την προϋπόθεση η παλαιστινιακή μαχητική ομάδα να απελευθερώσει ακόμα 20 ομήρους, 10 κάθε ημέρα, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Ισραήλ.

Μια νέα ομάδα 11 ομήρων που απελευθερώθηκε χθες από τη Χαμάς επέστρεψε στο Ισραήλ το βράδυ-όλοι ήταν γυναίκες και παιδιά.

Η διήμερη παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ όταν η Χαμάς θα άφηνε ελεύθερους το τέταρτο γκρουπ ομήρων, σύμφωνα με τον Μαρκ Ρέγκεφ, ανώτερο σύμβουλο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, όπως και έγινε. Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα και το βίντεο από την απελευθέρωση του 4ου γκρουπ ομήρων, οι οποίοι έφθασαν χθες το βράδυ στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ Σουράσκι όπου και θα επανενωθούν με τις οικογένειες τους για πρώτη φορά μετά από περίπου 52 ημέρες.

Ήδη όπως αναφέρουν τα ισραηλινά μέσα, η κυβέρνηση Νετανιάχου έχει παραλάβει την λίστα των ονομάτων των 10 ομήρων που θα απελευθερωθούν σήμερα από τη Χαμάς και έχει ενημερώσει τις οικογένειές τους.  Επίσης το Ισραήλ ενέκρινε τη λίστα με τις 50 Παλαιστίνιες κρατούμενες που θα απελευθερωθούν σε μελλοντική ανταλλαγή ομήρων της Χαμάς.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επαίνεσε την παύση των μαχών και είπε σε μια δήλωση: «Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που κρατούν οι τρομοκράτες της Χαμάς».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου