Monday, 20 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ισραηλινό χτύπημα στον Λίβανο σκότωσε μέλη της Χεζμπολάχ

Επιδρομή και βομβαρδισμοί στην πόλη της Γάζας
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι δεν θα προμηθεύσει όπλα στο Ισραήλ που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μια ολοκληρωτική επίθεση στη Ράφα. Επιπλέον παραδέχτηκε ότι «άμαχοι έχουν σκοτωθεί εξαιτίας αυτών των βομβών…» μιλώντας για τις βόμβες που στέλνουν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ.

«Ξεκαθάρισα ότι αν πάνε στη Ράφα-δεν έχουν πάει ακόμα στη Ράφα είναι στα σύνορα-, δεν προμηθεύω τα όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί ιστορικά», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν.

«Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι το Ισραήλ είναι ασφαλές όσον αφορά το Iron Dome και την ικανότητά του να ανταποκρίνεται στις επιθέσεις που έγιναν πρόσφατα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε. «Αλλά είναι, είναι απλά λάθος. Δεν πρόκειται-δεν πρόκειται να προμηθεύσουμε όπλα και βλήματα πυροβολικού», προσέθεσε.

Αυτές οι δηλώσεις έχουν προκαλέσει την οργή της ακροδεξιάς πτέρυγας της ισραηλινής κυβέρνησης.

Δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένοι, τρομοκρατημένοι και εξαντλημένοι Παλαιστίνιοι μαζεύουν τα υπάρχοντά τους και εγκαταλείπουν τη Ράφα, καθώς οι μάχες μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ εντείνονται στην ανατολική πλευρά της πόλης.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν λέει ότι η Χαμάς και το Ισραήλ δεν απέχουν πολύ μεταξύ τους όσον αφορά την κατάπαυση του πυρός και «θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να καταλήξουν σε συμφωνία». Ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν στις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου αυξήθηκε σε 34.904, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας στην πολιορκημένη και βομβαρδισμένη περιοχή.

Οι εξελίξεις στο in:

11:41 Οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν 15χρονο στο πόδι κατά τη διάρκεια επιδρομής στην Καλκίλια
Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε στο πόδι ένα 15χρονο Παλαιστίνιο αγόρι στην κατεχόμενη πόλη Καλκίλια της Δυτικής Όχθης, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και αληθινών σφαιρών κατά την έφοδό τους στην πόλη τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, κατά την οποία συνέλαβαν επίσης έναν άνδρα ηλικίας 20 ετών, σύμφωνα με το Wafa.

Ο έφηβος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή.

11:29 Πρώην στρατιωτικός αξιωματούχος του Ισραήλ: Δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς τα όπλα των ΗΠΑ
Ο πρώην επικεφαλής της αμυντικής παραγωγής και των προμηθειών του Ισραήλ απέρριψε την Πέμπτη τον ισχυρισμό ότι η χώρα θα μπορούσε να τα καταφέρει χωρίς αμερικανικά όπλα, λέγοντας ότι το Ισραήλ θα αναγκαστεί να προμηθευτεί όπλα από αλλού, σύμφωνα με το ισραηλινό δημόσιο ραδιόφωνο.

11:17 Συνεχίζονται οι οργισμένες αντιδράσεις ακροδεξιών βουλευτών για τις δηλώσεις Μπάιντεν
Οι βουλευτές της ακροδεξιάς αντιδρούν με οργισμένο τρόπο στην απειλή του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι θα παρακρατήσει τα όπλα σε περίπτωση πλήρους εισβολής στη Ράφα.

Ο βουλευτής του κόμματος, Θρησκευτικός Σιωνισμός καταγγέλλει το «χάσμα μεταξύ των όμορφων λόγων που είπε ο πρόεδρος Μπάιντεν μόλις αυτή την εβδομάδα σχετικά με το να μην ξεχνάμε τη φρίκη της 7ης Οκτωβρίου και των πράξεών του», κατηγορώντας τον ότι «αποτυγχάνει να κάνει τη σωστή επιλογή» μεταξύ του «απόλυτου κακού και του καλού».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου