Friday, 29 March, 2024

Κορονοϊός: «Μείνετε σπίτι»: 39χρονος που έφτασε ένα βήμα πριν τον θάνατο

«Μην είστε ηλίθιοι»: Με αυτή την φράση προσπαθεί να πείσει ένας 39χρονος πατέρας, που βρέθηκε στο χείλος του θανάτου λόγω κορονοϊού

τους Βρετανούς ζητώντας τους να λάβουν υπόψη τις συμβουλές της κυβέρνησης και να μείνουν σπίτι. Ο Ματ Ντόκρεϊ, από το Μπακιγχαμσάιρ, βρέθηκε ένα βήμα πριν από τον θάνατο, όταν οι πνεύμονές του κατέρρευσαν από τον κορονοϊό μετά την είσοδό του σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Ο πατέρας, που ήταν άρρωστος για τρεις εβδομάδες, δήλωσε ότι τα συμπτώματά του άρχισαν με έναν «μικρό βήχα» την 1η Μαρτίου, αλλά σύντομα αρρώστησε τόσο πολύ που ετοίμασε ακόμη και «αποχαιρετιστήριο» βίντεο για την σύζυγό και το παιδί του και «σχεδόν παραιτήθηκε λόγω του πόνου και του φόβου».

Και τώρα προτρέπει τους Βρετανούς, που μπορεί να νομίζουν ότι είναι «αήττητοι», να «μην είναι τόσο ηλίθιοι» και να συμμορφωθούν με τα μέτρα που θέσπισε η βρετανική κυβέρνηση για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τζόνσον διέταξε το κλείσιμο όλων των καταστημάτων που δεν πωλούν βασικά αγαθά καθώς και παιδικές χαρές και εκκλησίες. Ο πρωθυπουργός απαγόρευσε επίσης τις συγκεντρώσεις άνω των δύο ατόμων και τόνισε πως οι οικογενειακές συγκεντρώσεις, οι γάμοι και οι βαπτίσεις θα πρέπει να ακυρωθούν για να μην καταρρεύσει το εθνικό Σύστημα Υγείας της χώρας.

Πώς περιγράφει την δική του εμπειρία με τον κορονοϊό
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ντοκρέι γράφει: «Είμαι σήμερα στην ΜΕΘ και κάποια στιγμή μου δόθηκε ένα μικρό ποσοστό επιβίωσης, καθώς οι πνεύμονές μου κατέρρευσαν. Ήμουν άρρωστος για τρεις εβδομάδες, από έναν μικρό βήχα την 1η Μαρτίου, σε ρίγη, πυρετό και πονοκέφαλο καθώς ανοίγαμε τον νέο μας χώρο στο Λονδίνο. Μέρα με την ημέρα ένιωθα όλο και περισσότερο κουρασμένος, αλλά συνέχισα σαν αληθινός ήρωας, αγνοώντας κάθε συμβουλή της οικογένειάς μου». Και συνεχίζει: «Οι γιατροί με ρώτησαν αν είχα πάει στην Κίνα και πως αυτό ήταν αρκετό για να αγνοήσω τον κορωνοϊό με αποτέλεσμα να μου πουν ότι μπορεί να έχω μια εποχική γρίπη, αλλά μου έδωσαν κάποια αντιβιοτικά». Ο 39χρονος εξήγησε πως τις πρώτες δύο ημέρες της ασθένειάς του δεν κατάφερε να σηκωθεί από τον καναπέ και πως δυσκολευόταν να μείνει ξύπνιος και να αναπνεύσει κανονικά.

«Κάθε μέρα τα πράγματα χειροτέρευαν» λέει. «Τελικά η σύζυγός μου, που δεν μπορούσε να με ακούει άλλο, κάλεσε ασθενοφόρο». Τότε διαπιστώθηκε πως ο 39χρονος ήταν θετικός στον κορωνοϊό και μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας. «Μέσα σε μία ώρα άρχισαν να περνάνε μπροστά μου γιατροί με ειδικές στολές, οι οποίοι μου είπαν ότι είχα κορονοϊό και πως ήμουν σοβαρά άρρωστος. Ετοιμάζονταν να πάρουν τηλέφωνο την γυναίκα μου και να της εξηγήσουν ότι θα πρέπει να με κοιμόσουν και να με βάλουν σε αναπνευστήρα, καθώς οι πνεύμονές μου είχαν καταρρεύσει. Τρεις ημέρες αργότερα, άρχισα να σταθεροποιούμαι, δεν είμαι και πολύ καλύτερα, απλά δεν χειροτερεύω».

Μέχρι και αποχαιρετιστήριο βίντεο στην οικογένειά του ετοίμασε ο 39χρονος
Μετά από την δική του εμπειρία, ο Ντόκρεϊ προειδοποιεί όσους εξακολουθούν να αγνοούν τις συμβουλές της βρετανικής κυβέρνησης να παραμείνουν στο σπίτι και να σταματήσουν να βάζουν σε κίνδυνο τα αγαπημένα τους πρόσωπα. «Όλο αυτό μου δίνει την ευκαιρία να προειδοποιήσω καθέναν από εσάς που νομίζει ότι είναι ανίκητος ή όποιους θεωρούν πως μπορούν να παραβιάζουν κάθε συμβουλή και να βγαίνουν έξω χωρίς λόγο» αναφέρει.

«Σε ωριαία βάση, παρακολουθώ τα δωμάτια που μαρκάρονται με ένα κόκκινο χρώμα, που αδειάζουν καθώς οι οικογένειες αποχαιρετούν τους δικούς τους ανθρώπους. Για όσους σκέφτονται ότι μπορεί να έχουν απλά να το περάσουν με έναν απλό βήχα ή ήπια συμπτώματα, σας παρακαλώ, μην είστε ηλίθιοι. Δεν θα το ήθελα αυτό σε κανέναν εχθρό. Εγώ ετοίμασα ακόμη και ένα βίντεο για την σύζυγο και το παιδί μου, για να τους αποχαιρετήσω επειδή κάποια στιγμή σχεδόν παραιτήθηκα λόγω του πόνου και του φόβου. Δεν το γράφω αυτό για να κερδίσω την συμπάθεια ή την προσοχή. Αυτό είναι για όσους χρειάζονται μια κλωτσιά στον κ@@@ για να ηρεμήσουν -να σταματούν να κάνουν αγορές σε πανικό, να σταματήσουν να διακινδυνεύουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα -να κάνουν αυτά που τους λένε και να αφήσουν την φύση να πάρει την πορεία της».

iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου