Saturday, 27 July, 2024

Με εικόνα της Παναγίας Σουμελά, θα τιμήσουν την ποντιακή γενοκτονία στο Σίδνεϊ

Το σωματείο «Παναγία Σουμελά Σίδνεϊ» δώρισε πιστό αντίγραφο της εικόνας σε εκκλησία της πόλης
Την πρώτη εμφάνιση στους πιστούς θα κάνει αύριο, Κυριακή, 19 Μαΐου 2024, αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, την οποία δώρισε στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στο Σίδνεϊ το σωματείο Παναγία Σουμελά Σίδνεϊ.

Μάλιστα, στο μνημόσυνο που έχει προγραμματιστεί υπέρ των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ποντίων Ελλήνων, θα γίνει για πρώτη φορά και η περιφορά της στο πάρκο Χάρλστοουν.

Πρόκειται για ένα ασημοχρυσωμένο αντίγραφο της ιερής εικόνας της Παναγία Σουμελά από τον Πόντο, ζωγραφισμένο με αυγοτέμπερα σε επιλεγμένο ξύλο πλατάνου, στις ακριβείς διαστάσεις. Κατά την εορταστική επέτειο των 60 ετών του, ο ποντιακός σύλλογος του Σίδνεϊ προσέφερε το αντίγραφο της εικόνας-σύμβολο στον ναό του Αγίου Στεφάνου, υποδεικνύοντας αφενός μια απόδειξη ισχυρών δεσμών με την ποντιακή κληρονομιά και αφετέρου την πρόθεση του σωματείου να αφήσει μια διαρκή κληρονομιά στις μελλοντικές γενιές.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του σωματείου για τη δωρεά, «προσφέροντας την εικόνα της Παναγίας Σουμελάς στην εκκλησία, συμβολίζουμε τη δέσμευσή μας στη διατήρηση και την τιμή της ποντιακής κληρονομιά εδώ στη Σίδνεϊ. Είναι μια υπόσχεση της συνεχούς παρουσίας και υποστήριξης για την κοινότητα, εξασφαλίζοντας ότι το πνεύμα του Πόντου παραμένει ζωντανό και ακμαίο για τα επόμενα χρόνια».

pontosnews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου