Friday, 29 March, 2024

Νορβηγία: Νεκροί και τραυματίες σε επιθέσεις με τόξο και βέλη

Τον τρόμο έσπειρε στην πόλη Κόνγκσμπεργκ της νοτιοανατολικής Νορβηγίας άνδρας οπλισμένος με τόξο και βέλη, ο οποίος εξαπέλυε το βράδυ της Τετάρτης

επιθέσεις στην πόλη σκοτώνοντας και τραυματίζοντας πολλούς ανθρώπους πριν συλληφθεί από τις Αρχές.
Σύμφωνα με τη νορβηγική αστυνομία «υπάρχουν πολλές σκηνές εγκλημάτων», ενώ δεν έχει δοθεί επί του παρόντος ακριβής απολογισμός των θυμάτων.
O δράστης κατά τις αρχικές εκτιμήσεις των Αρχών πρόκειται για «μοναχικό λύκο», τα κίνητρα του οποίου διερευνώνται χωρίς να αποκλείεται τρομοκρατική ενέργεια. Στη νορβηγική πόλη των 28.000 κατοίκων, που απέχει περίπου 80 χιλιόμετρα από το Όσλο, σήμανε συναγερμός μετά τις πρώτες πληροφορίες για την αιματοχυσία.
Αναπτύχθηκαν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και στρατιώτες, διασώστες και περισσότερα από δέκα ασθενοφόρα, και παράλληλα «σηκώθηκαν» δύο ελικόπτερα.
Πέραν του αριθμού των νεκρών, η εικόνα είναι συγκεχυμένη και αναφορικά με τα σημεία των επιθέσεων.
Πληροφορίες και μαρτυρίες αναφέρουν πως σημειώθηκε επίθεση σε υποκατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Coop, που στεγάζεται εντός εμπορικού κέντρου, με τον υπεύθυνο επικοινωνίας της αλυσίδας να επιβεβαιώνει πως υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας.
Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Κόνσμπεργκ, Όιβιντ Ας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών, ο συλληφθείς «ενήργησε μόνος».
Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει συγκεκριμένη αναφορά ως προς τον αριθμό των θυμάτων, δήλωσε όμως ότι «υπάρχουν αρκετές σκηνές επιθέσεων», σύμφωνα με τη δημόσια νορβηγική τηλεόραση NRK.
«Ο χρόνος θα δείξει, τι είδους κίνητρο υπήρξε για αυτήν την ενέργεια. Για την ώρα, έχουμε αρκετούς τραυματίες, έχουμε νεκρούς και μία σύλληψη» δήλωσε σχετικά με το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου