Sunday, 14 April, 2024

Οι Eagles Of Death Metal επέστρεψαν στο Παρίσι και ολοκλήρωσαν τη συναυλία που είχε πνιγεί στο αίμα

Το συγκρότημα βρέθηκε στο επίκεντρο των επιθέσεων στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, όταν οι τρομοκράτες εισέβαλαν στη μουσική σκηνή που εμφανίζονταν και δολοφόνησαν 90 θαμώνες. Στη μνήμη των θυμάτων αφιέρωσε τη συναυλία ο frontman που είχε ταχθεί νωρίτερα υπέρ της οπλοκατοχής

To αμερικανικό συγκρότημα Eagles of Death Metal που έδωσε συναυλία στο Παρίσι για πρώτη φορά μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 13ης Νοεμβρίου στο Μπατακλάν διέκοψε απόψε την ερμηνεία του στη μέση ενός τραγουδιού και ζήτησε από το κοινό:

«Για μια στιγμή ας θυμηθούμε».

Εμφανώς συγκινημένος, ο αρχηγός του συγκροτήματος Τζέσι Χιουζ δεν απηύθυνε κανένα μήνυμα στο κοινό μόλις ανέβηκε στη σκηνή. Το συγκρότημα άρχισε να παίζει το τραγούδι “I only want you” ωστόσο αιφνιδιαστικά σταμάτησε πριν το ολοκληρώσει.

«Για μία στιγμή ας θυμηθούμε, κατόπιν θα συνεχίσουμε και πάλι να παίζουμε» είπε ο Τζος Χομ, συνιδρυτής του συγκροτήματος. Λιγότερο από ένα λεπτό αργότερα, το συγκρότημα συνέχισε την ερμηνεία του.

Στη συναυλία παραβρέθηκαν συγγενείς των θυμάτων

Το αμερικανικό γκρουπ επέστρεψε στο Παρίσι, τρεις μήνες μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών την 13η Νοεμβρίου που είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 130 άνθρωποι, οι 90 εκ των οποίων στη συναυλία στο πολυχώρο Μπατακλάν. Άλλοι, δήλωσαν πως δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν και πάλι τον ίδιο εφιάλτη. Για όσους βρέθηκαν στο Olympia, είχαν μαζί τους ειδικούς ψυχολόγους, έτοιμους να συνδράμουν στην περίπτωση που τα συναισθήματα ήταν έντονα.

Το Μπατακλάν παραμένει κλειστό έκτοτε, η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Olympia με την παρουσία επιζώντων των επιθέσεων και συγγενών των θυμάτων, τους οποίους προσκάλεσε η παραγωγή, όπως επίσης και θαυμαστών του συγκροτήματος.

“The Show Must Go On και απόψε το show συνέχισε” λέει μία από τους επιζήσαντες. “Ήρθα γιατί ήθελα να τελειώσει η παράσταση, που δεν τελείωσε την προηγούμενη φορά” σημειώνει η Ναόμι, που επίσης βρισκόταν στο Μπατακλάν στις 13 Νοεμβρίου. “Τώρα νιώθω πως τελείωσε και μπορώ να ηρεμήσω”.

Πώς βοήθησε ο έλεγχος της οπλοκατοχής τους Γάλλους;
Εν τω μεταξύ, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, σε συνέντευξή του σε γαλλικό κανάλι λίγες ώρες πριν τη συναυλία είχε ταχθεί υπέρ της οπλοκατοχής. “Αφού φέρνεις το θέμα στην οπλοκατοχή, θα σου πω, πόσο βοήθησε ο έλεγχος οπλοκατοχής στη Γαλλία τα θύματα της 13ης Νοεμβρίου;” σημείωσε ο Jesse Hughes που υπήρξε βέβαια πάντοτε υπέρμαχος της κατοχής όπλων.

Με συγκίνηση και σχεδόν δάκρυα στα μάτια, αναφέρθηκε και πάλι στις εφιαλτικές ώρες στη σκηνή του Μπατακλάν “Το μόνο που σταμάτησε τους τρομοκράτες ήταν οι πιο γενναίοι άνδρες που έχω δει στη ζωή μου που όρθωναν το ανάστημά τους στο θάνατο” είπε.

“Ξέρω πως πολλοί θα διαφωνήσουν μαζί μου και το μισώ που είναι έτσι. Αλλά νομίζω πως ώσπου κανείς να μην έχει όπλα, όλοι θα πρέπει να διαθέτουν από αυτά” σημειώνει ο καλλιτέχνης που έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ. Με δάκρυα στα μάτια ο τραγουδιστής παραδέχεται πως δεν έχει ακόμη συνέλθει από το σοκ της επίθεσης: “Κοιμάμαι ήσυχος από τη νύχτα εκείνη και έπειτα, όμως, όταν είμαι ξύπνιος βλέπω τους εφιάλτες. Νόμιζα πως το να μιλάω θα το έκανε πιο εύκολο, αλλά δεν είναι. Δεν υπάρχει σημείο αναφοράς για αυτό που αισθάνομαι και ελπίζω κάποια στιγμή να περάσει”.

news247.gr

Οι Eagles Of Death Metal επέστρεψαν στο Παρίσι και ολοκλήρωσαν τη συναυλία που είχε πνιγεί στο αίμα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου