Thursday, 18 April, 2024

Ινδονησία: Συνετρίβη αεροπλάνο της Sriwijaya – Συντρίμμια βρίσκουν οι ψαράδες

Ο υπουργός Μεταφορών της Ινδονησίας επιβεβαίωσε το Σαββάτο ότι το αεροπλάνο της Sriwijaya Air
συνετρίβη κοντά σε ένα νησάκι που βρίσκεται στον κόλπο.

Το αεροπλάνο έχασε την επαφή μετά την απογείωση από την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, και ψαράδες βρήκαν ύποπτα συντρίμμια στα ύδατα βόρεια της πόλης, δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης του Μπασάρνα, νωρίτερα. Πρόκειται για την πτήση SJ182 της Sriwijaya Air, η οποία έχασε την επαφή μετά την απογείωση με περισσότερα από 50 άτομα. Ένα στέλεχος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας Basarnas είπε ότι μετέφερε 56 επιβάτες, μεταξύ των οποίων και 10 παιδιά. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, στο αεροπλάνο επέβαιναν και έξι μέλη πληρώματος.

Σύμφωνα με το indonesiaCNN.com ψαράδες που βρίσκονται στη θαλάσσια περιοχή βρήκαν καθίσματα, τρίχες, ρούχα, καλώδια.

Άλλα κανάλια έδειξαν και εικόνες από τα αντικείμενα στη θάλασσα. «Βρήκαμε μερικά καλώδια, ένα τζιν παντελόνι και μεταλλικά κομμάτια στο νερό», ανέφερε άλλος αξιωματούχος, των υπηρεσιών ασφαλείας.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Ομάδα Διάσωσης της Τζακάρτα ανακοίνωσαν ότι μέλη της ομάδας βρήκαν συντρίμμια και ψάχνουν για το αεροπλάνο. Ο Δήμαρχος της Τζακάρτα σημείωσε στο CNN Indonesia ότι όντως το αεροπλάνο συνετρίβη στο νησί Μάλε, στη θαλάσσια περιοχή.

Μια εκπρόσωπος της Boeing είπε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία είναι ενήμερη και παρακολουθεί την κατάσταση. «Εργαζόμαστε για να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες», πρόσθεσε.
Το υπουργείο Εσωτερικών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος με το οποίο χάθηκε η επαφή είναι ένα Boeing B737-500, ηλικίας 27 ετών, που εκτελούσε πτήση εσωτερικού. Η αξιόπιστη υπηρεσία Flightradar24, η οποία καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις πτήσεις των εμπορικών αεροσκαφών, ανέφερε στο Twitter ότι η πτήση SJ182 «έχασε πάνω από 10.000 πόδια ύψος σε λιγότερο από ένα λεπτό, περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή της από την Τζακάρτα».
Συγγενείς των επιβατών έχουν συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο και περιμένουν, κλαίγοντας, να μάθουν νέα για την τύχη των δικών τους ανθρώπων.
Στα τέλη του 2018 ένα Boeing 737 MAX της ινδονησιακής εταιρεία Lion Air συνετρίβη στα ανοιχτά της Τζακάρτας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 189 άνθρωποι. Το αεροπλάνο που χάθηκε σήμερα είναι κατά πολύ παλαιότερο μοντέλο.

Η εταιρεία Sriwijaya Air ιδρύθηκε το 2003, εκτελεί κυρίως πτήσεις εσωτερικού στην Ινδονησία και μέχρι τώρα δεν είχε κανένα θανατηφόρο δυστύχημα στο ενεργητικό της. Μόνο το 2008 ένας αγρότης σκοτώθηκε όταν ένα Boeing 737-200 ξέφυγε από τον διάδρομο προσγείωσης επειδή αντιμετώπισε πρόβλημα με το υδραυλικό σύστημά του.

enikos

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου