Monday, 15 July, 2024

Biden, οδηγεί τις ΗΠΑ σε εμφύλιο; Βράζουν Νότος και Τέξας για το μεταναστευτικό κύμα

Πρωτοφανής κρίση στις ΗΠΑ για σύνορα, μετανάστες. Τέξας: «Προδότης ο Biden, πάμε σε αυτοάμυνα». μετέφεραν 102.000 αλλοδαπούς

Την κλιμακούμενη σύγκρουση στα σύνορα μεταξύ του Τέξας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ, χαρακτηρίζει ως δυσλειτουργία στον πυρήνα του αμερικανικού κράτους ο πολιτικός αναλυτής Anthony Rogers-Wright.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την εντολή της κυβέρνησης Biden να επιτρέψει στους ομοσπονδιακούς πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας να έχουν πρόσβαση στο πάρκο, Shelby Park, στο Rio Grande.

Πλέον το Τέξας αναλαμβάνει αυτόνομα να παρεμποδίσει τη διέλευση μεταναστών κατά παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου.

Ο Λευκός Οίκος κάνει τα πάντα για να παρέμβει στην ασφάλεια των συνόρων, ανακοίνωσε η Ένωση πρακτόρων της αμερικανικής συνοριακής υπηρεσίας που εκφράζει τη συμπαράστασή της στην πολιτεία του Τέξας.

Προειδοποίηση Trump: Οι ΗΠΑ πεθαίνουν, η κατάσταση στα σύνορα θα μετατραπεί σε καταστροφή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν εξαιτίας της κατάστασης στα σύνορα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Trump σε συγκέντρωση υποστηρικτών στη Νεβάδα.

«Η χώρα μας πεθαίνει. Τα σύνορά μας είναι ανοιχτά. Αυτή είναι μια ανοιχτή πληγή.

Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», τόνισε ο Trump. Την ίδια στιγμή, η κατάσταση μπορεί μόνο να χειροτερέψει, προειδοποίησε ο πολιτικός. «Περιμένουμε να συμβεί μια καταστροφή», κατέληξε o Trump.

Μεταναστευτική κρίση στο Τέξας

Η Εθνοφρουρά του Τέξας έχει υψώσει έναν φράχτη από συρματοπλέγματα κοντά στα σύνορα με το Μεξικό για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης.

Η κυβέρνηση του Biden το κατήγγειλε στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο διέταξε την αφαίρεση του φράχτη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, οι δυνάμεις ασφαλείας της Πολιτείας απέκλεισαν την πρόσβαση σε ομοσπονδιακές περιπολίες.

Ο κυβερνήτης Greg Abbott στο Texas, από την πλευρά της, ανακοίνωσε «εισβολή» μεταναστών και μέτρα προστασίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Τέξας θα ακολουθήσει τη δική του πολιτική, αφού οι αρχές της χώρας δεν αντιμετωπίζουν την προστασία των συνόρων.

Η Πολιτεία έχει ήδη νόμο που του επιτρέπει να συλλαμβάνει, να διώκει και να φυλακίζει όσους είναι ύποπτοι για παράνομη διέλευση των συνόρων, καθώς και να τους απελαύνει από τη χώρα με δικαστική απόφαση.

Η Ουάσιγκτον χαρακτηρίζει τις ενέργειες των αρχών του Τέξας αντισυνταγματικές και τις μεθόδους υπερβολικές.

Τις ενέργειες του Abbott υποστήριξαν οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες 25 αμερικανικών πολιτειών, εκδίδοντας μια δήλωση στην οποία κατηγόρησαν τον Biden για απροθυμία να καταπολεμήσει την παράνομη μετανάστευση. Oι επικεφαλής της Οκλαχόμα και Φλόριντα ανακοίνωσαν την ετοιμότητά τους να στείλουν την Εθνική Φρουρά στο Τέξας. Επιπλέον, ο Trump υποστήριξε τις αποφάσεις του Abbott.

Το Τέξας προετοιμάζεται για σύγκρουση

Ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott δήλωσε ότι είναι προετοιμασμένος για σύγκρουση με τις ομοσπονδιακές αρχές για το θέμα των συνόρων και των αλλοδαπών. «Είμαστε προετοιμασμένοι, σε περίπτωση που συμβεί αυτό το απίθανο γεγονός και θα συνεχίσουμε να χτίζουμε εμπόδια στα σύνορα», δήλωσε ο Abbott σε μια συνέντευξη με τον Tucker Carlson, όταν ρωτήθηκε για τo ενδεχόμενο η κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναλάβει τη διοίκηση της Εθνικής Φρουράς του Τέξας.

Τη Δευτέρα (22/1/2024), το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ εξέδωσε προσωρινή διαταγή που επιτρέπει στους ομοσπονδιακούς πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας να αφαιρέσουν τα εμπόδια που τοποθετεί το Τέξας στα σύνορα. Ωστόσο, ο Abbott υποστηρίζει ότι το Τέξας έχει τη συνταγματική εξουσία να προστατεύει τα σύνορά του, λόγω της αποτυχίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη ροή παράνομων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Νωρίτερα την Παρασκευή (26/1), η Ένωση Συνοριοφυλακής δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακοί της πράκτορες δεν θα συλλάβουν μέλη της Εθνοφρουράς του Τέξας επειδή ακολούθησαν τις νόμιμες εντολές τους.

Ο ομοσπονδιακοί πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας «εκτιμούν και σέβονται» τις ενέργειες του Τέξας, ανέφερε η δήλωση.

Η Οκλαχόμα στέλνει ενισχύσεις στο Τέξας

O κυβερνήτης της Οκλαχόμα, Kevin Stitt , ανακοίνωσε ότι στέλνει την Εθνική Φρουρά της πολιτείας του για να βοηθήσει το Τέξας στα προβλήματα συνοριακού ελέγχου κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού.

«Αυτό είναι απλώς κοινή λογική. Στο Τέξας, υπάρχουν 28 σημεία εισόδου και υπάρχει ένας ομοσπονδιακός νόμος που αναφέρει ότι είναι παράνομη η είσοδος οπουδήποτε εκτός από αυτές τις διελεύσεις», δήλωσε ο Stitt σε συνέντευξή του στο Fox News.

Το κάλεσμα Trump και η συσπείρωση των Ρεπουμπλικάνων κυβερνητών

Η κίνηση έρχεται αφότου ο πρώην Πρόεδρος Donald Trump κάλεσε την Πέμπτη (25/1/2024) τις πολιτείες υπό την ηγεσία των Ρεπουμπλικάνων να συσπειρωθούν για να καταπολεμήσουν το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης κατά μήκος των νότιων συνόρων, ένα ζήτημα στο οποίο ο Biden αποτυγχάνει οικτρά.

«Ενθαρρύνουμε όλες τις πρόθυμες πολιτείες να αναπτύξουν τους φρουρούς τους στο Τέξας για να αποτρέψουν την είσοδο παράνομων και να τους απομακρύνουν πίσω από τα σύνορα», είπε ο Trump, επικαλούμενος την «εισβολή» μεταναστών που έρχονται στις ΗΠΑ.

Μετά την έκκληση του Trump για βοήθεια, οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες από 25 πολιτείες (οι μισές από τις 50) υποσχέθηκαν την υποστήριξή τους στο Τέξας.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον συνάδελφό μας Κυβερνήτη, Greg Abbott, και την Πολιτεία του Τέξας

στη χρήση κάθε εργαλείου και στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένων των συρμάτινων περιφράξεων, για την ασφάλεια των συνόρων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ρεπουμπλικανική Ένωση Κυβερνητών.

Το Τέξας αγνοεί τις εντολές της κυβέρνησης Biden

Οι αξιωματούχοι του Τέξας προφανώς επέλεξαν να αγνοήσουν τις εντολές του Ανωτάτου Δικαστηρίου που διέπουν τη συμπεριφορά της Εθνοφρουράς του Τέξας, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά πύρινη γλώσσα υποστηρίζοντας ότι η πολιτεία αμύνεται ενάντια σε μια «εισβολή» μεταναστών στα σύνορα.

«Αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο», δήλωσε ο Rogers-Wright, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden επιδεικνύει μία πολύ φορτισμένη προσέγγιση στο ζήτημα.

«Έχουμε ήδη ένα δυσλειτουργικό Ανώτατο Δικαστήριο», είπε ο Rogers-Wright, μια άποψη που συμμερίζονται οι περισσότεροι Αμερικανοί καθώς η θετική αξιολόγηση των ψηφοφόρων για τον θεσμό έχει πέσει στο 41%… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου