Saturday, 27 July, 2024

Δυσαρέσκεια για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ. «Μηδαμινό το ποσό», λέει ο πρόεδρος

Με ανησυχία είδαν οι επιβάτες των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη την αύξηση κατά 9% στις τιμές των εισιτηρίων,

κάνοντας λόγο για ένα επιπρόσθετο οικονομικό βάρος εν μέσω γενικότερου κλίματος ακρίβειας. Οι νέες τιμές τέθηκαν σε ισχύ από τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία αύξηση στο κόστος των εισιτηρίων είχε γίνει το 2010.

Το μεσημέρι της Τρίτης ο σταθμός ΚΤΕΛ Μακεδονία ήταν γεμάτος από επιβάτες που επέστρεφαν από τις διακοπές των Χριστουγέννων ή πήγαιναν πίσω στον τόπο κατοικίας τους. «Η κόρη μου είναι φοιτήτρια και για να ταξιδέψει στη Χαλκίδα με το μειωμένο φοιτητικό 25% έδωσε 60 ευρώ πήγαινε έλα. Είναι ακριβό ακόμη και για φοιτητικό. Δηλαδή αν φτάναμε λίγο παραπάνω θα κλείναμε αεροπορικά για Αθήνα. Για την εποχή που ζούμε και τα εισοδήματα οι τιμές είναι τσιμπημένες», αναφέρει στην Karfitsa η κα. Πηνελόπη Αναστασιάδου, μητέρα φοιτήτριας η οποία χρησιμοποιεί τακτικά τις υπεραστικές συγκοινωνίες.

Μάλιστα υπογραμμίζει πως μετά από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών δεν εμπιστεύεται το τρένο. «Η κόρη μου κατέβαινε πάντα με το τρένο αλλά ένεκα της κατάστασης δεν υπάρχει καμία αξιοπιστία πλέον. Υπάρχει μονοπώλιο αυτή τη στιγμή για τα ΚΤΕΛ», δηλώνει.

Την ανησυχία της για τις ανατιμήσεις εκφράζει μέσω της Karfitsa και η Ά. Καλαϊτζίδου, φοιτήτρια που χρησιμοποιεί συχνά τα ΚΤΕΛ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κάνω συνήθως το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα αλλά και Θεσσαλονίκη-Μεσολόγγι. Ως φοιτήτρια κολλεγίου που δεν αναγνωρίζεται το φοιτητικό μου πάσο είναι μια παραπάνω επιβάρυνση. Και ποιον δεν ανησυχεί κάτι τέτοιο; Περιμένω και παραπάνω αύξηση. Είναι πολύ δύσκολο για έναν φοιτητή. Το να ανεβάσεις τις τιμές στα ΚΤΕΛ είναι σαν μια μεγάλη εκμετάλλευση».

Παραδείγματα τιμών εισιτηρίων:

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Αθήνα κόστιζε 42 ευρώ και πλέον κοστίζει 45 ευρώ.

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Ιωάννινα κόστιζε 28 ευρώ και πλέον κοστίζει 30,50 ευρώ.

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λάρισα κόστιζε 14 ευρώ και πλέον κοστίζει 15 ευρώ.

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Βόλος κόστιζε 18,40 ευρώ και πλέον κοστίζει 20 ευρώ.

Το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Καβάλα κόστιζε 15 ευρώ και πλέον κοστίζει 16,40 ευρώ.

Οι ανατιμήσεις στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ είναι μικρές, συγκριτικά με τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων αναφέρει ο πρόεδρος του Σταθμού Μακεδονία κ. Γιάννης Λάμπρου, συμπληρώνοντας ότι το επιβατικό κοινό συνεχίζει να δείχνει την εμπιστοσύνη του στις υπεραστικές συγκοινωνίες.

«Από το 2010 μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει αύξηση στα εισιτήρια. Η αύξηση που έγινε τώρα είναι 9%. Είναι μικρή συγκριτικά με τις αυξήσεις στα καύσιμα. Είναι μηδαμινό το ποσό», αναφέρει στην Karfitsa… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου