Saturday, 27 July, 2024

Μέχρι 31 Ιανουαρίου POS σε όλα τα ταξί

Τις ανησυχίες τους για την υποχρεωτική χρήση POS στα ταξί εκφράζουν οι επαγγελματίες οδηγοί της Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για ένα επιπρόσθετο οικονομικό βάρος.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο ξεκίνησε να εφαρμόζεται με την έναρξη της νέας χρονιάς, όπου η υποχρεωτική χρήση POS επεκτάθηκε σε ταξί, λαϊκές αγορές, περίπτερα και ακόμα 32 κατηγορίες επαγγελματιών στο πλαίσιο της μάχης κατά της φοροδιαφυγής. Ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης αναφέρει στην Karfitsa πως η χρήση POS ναι μεν αναμένεται να προσελκύσει περισσότερους πελάτες που δεν κυκλοφορούν με μετρητά στην καθημερινότητά τους, ωστόσο εκφράζει και τους προβληματισμούς των επαγγελματιών του κλάδου.

Επισημαίνει χαρακτηριστικά τα εξής: «Οι αντιδράσεις των οδηγών ταξί στη Θεσσαλονίκη έχουν να κάνουν με τις πολύ μεγάλες χρεώσεις που έχει η τράπεζα, οι προμήθειες, η αγορά και η συντήρηση των τερματικών. Κατά τα άλλα είναι κάτι που έχει μπει στη ζωή μας, είναι κάτι που το ζητάνε οι πελάτες και οι επιβάτες. Δεν μπορούμε να πούμε όχι σε αυτό. Πρέπει να υπάρχει τερματικό πλέον και στα ταξί. Αν λυθούν και κάποια τεχνικά προβλήματα με το ίντερνετ, δεν θα έχουμε κάποιο ζήτημα. Άρα νομίζω ότι πλέον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να μπουν και στα ταξί. Η αντίδρασή μας είναι κυρίως στις μεγάλες προμήθειες. Ένα μεγάλο κομμάτι από τα έσοδά μας θα πηγαίνει πλέον και στις τράπεζες».

«Μεγάλο το βάρος που επωμίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί»… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου