Saturday, 20 April, 2024

Μετά το ΕΚΑΣ “ψαλίδι” και στο κατ΄οίκον βοήθεια

«Κόφτη» και στο εισόδημα για το πρόγραμμα «Κατ’ οίκον βοήθεια», βάζει η κυβέρνηση, μετά την περικοπή του ΕΚΑΣ. Σύμφωνα με το capital.gr, με βάση εγκύλιο του ΙΚΑ για το πρόγραμμα Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων, το συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των επτά χιλιάδων διακοσίων δέκα έξι (7.216,00) ευρώ ή το οικογενειακό, το ποσό των ένδεκα χιλιάδων (11.000,00) ευρώ, όπως προβλέπει η παραπάνω διάταξη

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος του ΙΚΑ αναφέρει πως με βάση Υπουργική Απόφαση του 2012 τα κριτήρια υπαγωγής ωφελούμενων στο πρόγραμμα «Κατ’ Οίκον Φροντίδας Συνταξιούχων» μεταξύ άλλων είναι «το συνολικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει αυτό της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας που προβλέπεται, κάθε φορά, για την παροχή του ΕΚΑΣ».

Επίσης, πρέπει να πληρούνται και άλλες προϋποθέσεις, μεταξύ των οποίων το να διαβιούν μόνοι τους ή με σύζυγο ή άλλο πρόσωπο που πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα. Ακόμη, να μην λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας ή εξωϊδρυματικό επίδομα ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα συμπαράστασης από τον ασφαλιστικό τους Φορέα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου