Saturday, 27 July, 2024

«ΠΑΡΤΙ» ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ: Σκάνδαλο και αρπαχτή ολκής σε σωματείο!

Περίεργη φάμπρικα από μέλη της διοίκησης που βγάζουν πολλά φράγκα

Πάρτι χιλιάδων ευρώ γίνεται τα τελευταία χρόνια σε σωματείο με έδρα την Πάτρα, το οποίο καλύπτει συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών της Αχαϊκής πρωτεύουσας αλλά και των περιχώρων αυτής.
Όπως προκύπτει από τα επίσημα παραστατικά που έχει στη διάθεσή του ο «Κόσμος» μόνο μέσα στο 2014 από τον πρόεδρο, τον ταμεία και τον γραμματέα του σωματείου εισπράχθηκε ποσό 13.000 ευρώ με το αιτιολογικό της ημεραργίας, ποσό το οποίο δεν δηλώθηκε ποτές ως εισόδημα καθώς δεν κόπηκε ποτέ Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών.
Το πάρτι με τα λεφτά που μπαίνουν στα ταμείο του σωματείου – πέρα από αυτά που αφορούν σε ημεραργίες και τα οποία είναι καθαρά έσοδα καθώς δεν αφορούν σε έξοδα μετακίνησης ή οποιαδήποτε άλλα έξοδα – έχει και ουρά, καθώς ο ταμίας του σωματείου, όπως προκύπτει από τους απολογισμούς , μόνο για το 2014 πήρε επίδομα 5% , με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και φυσικά χωρίς παραστατικά.
Πρόεδρος ταμίας και γραμματέας μετά από …απόφαση της γενικής συνέλευσης του σωματείου για ίδρυση κοινοπραξίας με νομική μορφή, ώστε να μπορεί να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς , έκαναν και το απίστευτο. Δεν προχώρησαν σε ολοκλήρωση σύστασης της κοινοπραξίας, παίρνοντας ως όφειλαν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου από την εφορία και ανοίγοντας βιβλία με τα απαιτούμενα φορολογικά στοιχεία.
Ίδρυσαν μια άτυπη κοινοπραξία , εισπράττοντας χρήματα από τα μέλη της , κόβοντας αποδείξεις και βάζοντας σφραγίδα η οποία δεν έχει και ως εκ τούτου δεν αποτυπώνει πουθενά Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
Όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Κόσμος» από το Σεπτέμβριο του 2014 έως και τώρα με τον ίδιο τρόπο, 8.000 ευρώ έχουν γίνει προσωπικό εισόδημα του καθενός. Πέραν όλων αυτών τίθεται σοβαρό ερώτημα για δεν έχει ελεγχθεί από κανέναν η δήθεν κοινοπραξία που συστήθηκε, για το αν έχει πάρει αριθμό Εμπορικού Μητρώου χωρίς να διαθέτει Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και αν ναι, ποιοι υπηρεσιακοί αλλά και πολιτικοί παράγοντες έχουν βάλει το χεράκι τους και έχουν μεριμνήσει γι’ αυτό.
dete.gr

«ΠΑΡΤΙ» ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ: Σκάνδαλο και αρπαχτή ολκής σε σωματείο!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου