Thursday, 25 April, 2024

“Ήσουν και θα είσαι ο πρωθυπουργός”: Με χειροκροτήματα η υποδοχή Μητσοτάκη στο “Βελλίδειο”

Με χειροκροτήματα, συνθήματα και δεκάδες… selfies έγινε δεκτός στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης”, στη Θεσσαλονίκη,

ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που είναι σε εξέλιξη.

Κατά την άφιξή του, έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, μια κυρία του φώναξε: “Είσαι και θα είσαι ο πρωθυπουργός”. Αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί και έξω από το “Βελλίδειο”.

Μπαίνοντας μέσα, δεκάδες παρευρισκόμενοι ζήτησαν από τον κ. Μητσοτάκη να βγουν μαζί του μια selfie. Το κοινό ξέσπασε σε συνεχές χειροκρότημα και αρκετοί πολίτες σήκωσαν σημαίες του κυβερνώντος κόμματος. Ο πρωθυπουργός κάθισε στο πάνελ και αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο υφυπουργός Υγείας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Βαρτζόπουλο τον ρώτησε αν μιλάει αμέσως μετά και μόλις εκείνος απάντησε θετικά, ο πρωθυπουργός του είπε: “Στο καλύτερο σημείο έφτασα”.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορές στην Ελλάδα του 2024 η οποία όπως είπε δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019. Μίλησε για τις αυξήσεις στους μισθούς, τη μείωση της ανεργίας και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας όπως επίσης και για το γεγονός ότι η φωνή της Ελλάδας ακούγεται πλέον δυνατά σε όλα τα διεθνή φόρα.

Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στις μεγάλες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση όπως για παράδειγμα η ακρίβεια. «Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα βγάλουν υπερκέρδη είναι βαθιά γελασμένοι ήταν το μήνυμά του ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη επιβληθεί 16 εκατ. ευρώ πρόστιμα».

Σε ότι αφορά την Παιδεία είπε ότι η κυβέρνηση πέτυχε μια μεγάλη νίκη. «Αυτή είναι μια νίκη της νεολαίας μας και τους Δαπίτες που σήμερα τους βλέπω με γκρίζα μαλιά. Είδαμε μια πολιτική και ιδεολογική γύμνια όσων αντιδρούν στην μεγάλη μεταρρύθμιση. Τόσο για τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΠΑΣΟΚ το οποίο το ήξεραν πράσινο και βάφεται σιγά, σιγά κόκκινο» είπε μεταξύ άλλων.  

Σε ότι αφορά την Υγεία είπε ότι είναι μεγάλες είναι οι ανάγκες, έχουν χαθεί πολλές δεκαετίες και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ξεκινούν από το Παπαγεωργίου και το ΑΧΕΠΑ τα απογευματινά χειρουργεία. «Η κυβέρνηση μας δίνει 12,8 δισ για τη δημόσια υγεία» τόνισε και πρόσθεσε στην πολιτική για την πρόληψη που ξεκίνησε η ΝΔ. Είμαστε η παράταξη που στέκεται δίπλα στον πολίτη με μια διαρκή αναμέτρηση με τις παγίδες του παρελθόντος.

Αυτήν την ώρα στόχος μου είναι η προετοιμασία της παράταξης για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου. Διπλά σημαντική η αναμέτρηση. Πρώτον για το αν θα παραμείνει σε δρόμο σταθερότητας η χώρα και δευτερον να αναδείξουν οι ψηφοφόροι που θέλουν να τους εκπροσωπεί στην Ευρώπη, που θα διεκδικήσει τα συμφέροντα της Ελλάδας έξω από τα σύνορα μας.

Πρέπει λοιπόν να στείλουμε ένα μήνυμα σε όσους διασύρουν τη χώρα διεθνώς. Σε αυτούς που προώθησαν το περίφημο ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου. Η αντιπολίτευση προβάλει μια μαύρη εικόνα της χώρας και αδιαφορεί για τις επιπτώσεις.

Ο νέος αρχηγός έχει σηκώσει δικό του μπαϊράκι. Ίσως γιατί έχει να σηκλώσει δικό του σταυρό με όσα ανακαλύπτονται εναντίον του για τα οικονομικά του. Στον ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξαν το 2016 έναν νόμο για τον Μητσοτάκη, αλλά τελικά αυτός στρίμωξε τον Κασσελάκη. Επί μήνες ερωτάται, αν έχει εταιρίες στο εξωτερικό κάτι που παραβιάζει τη διάταξη και αυτός λέει ότι θα ρωτήσει τους δικηγόρους του. Όμως οι εταιρίες δανείζουν το κόμμα του.

Μια τέτοια παράταξη ούτε το ηθικό πλεονέκτημα, ούτε το κράτος δικαίου μπορεί να κάνει σημαίες της…

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου