Saturday, 4 February, 2023

Ανδρέας Κουτούπης: Με μηνύσεις απαντά για τις «απευθείας αναθέσεις» 5,5,εκατ. ευρώ και δικηγόρο τον Κούγια

Τρία πρόσωπα που συνδέονται άμεσα και έμμεσα με την Κυβέρνηση, πήραν μέσα σε τρία χρόνια πάνω από 410 συμβάσεις από το Δημόσιο, αξίας 5,5 εκατ. ευρώ!

Με εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις και διαγωνισμούς αμφίβολης «δημοκρατικότητας», οι νέοι «Πάτσηδες» της Νέας Δημοκρατίας κατάφεραν να εξασφαλίσουν σχεδόν 420 συμβάσεις, αξίας περίπου 5,5 εκατ. ευρώ από το Δημόσιο μέσα σε τρία χρόνια! Πρόκειται για τρία πρόσωπα που συνδέονται με την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, προσθέτοντας το όνομά τους στα απανωτά σκάνδαλα διασπάθισης κρατικού χρήματος.

Σοφία Νικολάου, Ανδρέας Πάτσης, Θέμης Χειμάρας, ήταν μέχρι στιγμής κάποιοι από τους… πρωταγωνιστές των σκανδάλων των απευθείας αναθέσεων και των συμβάσεων με το Δημόσιο, ωστόσο, υπάρχουν ακόμα τρία ονόματα που προστίθενται στη «μαρκίζα».

Όπως αποκαλύπτει το newsbomb.gr αυτά είναι ο Ανδρέας Κουτούπης, ο Άκης Ροδάκος και η Παρασκευή Καλδίρη. Και ξετυλίγεται το κουβάρι από το ρεπορτάζ, επισημαίνοντας πως  ο κ.Κουτούπης είναι συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, ενώ ο κ.Ροδάκος είναι φίλος του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, κατά δική του αναφορά μέσω social media. Είναι επίσης και σύζυγος της Παρασκευής Καλδίρη, η οποία όμως έχει και άλλο ρόλο στην υπόθεση.

Η ΚnR

Η ελεγκτική εταιρεία KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services ιδρύθηκε από τον 49χρονο Ανδρέα Κουτούπη (αναπληρωτής Καθηγητής Χρηματοοικονομικής Λογιστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σύμφωνα με το βιογραφικό του), ο οποίος είναι και βασικός μέτοχός της. Όπως αναφέρεται ακόμα στο βιογραφικό του κ.Κουτούπη, έχει συνεργαστεί με μεγάλες τράπεζες της χώρας μας, αλλά και με τις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια σε έργα εταιρικής διακυβέρνησης, διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων και εσωτερικού ελέγχου, αλλά και με περισσότερους από 200 οργανισμούς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Υπήρξε μέλος της ΔΑΠ και της ΔΑΚΕ, ενώ το 2009 στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, ανέλαβε… από το πουθενά τη θέση του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών με αρμοδιότητα στην εποπτεία των ΔΕΚΟ. Ωστόσο, οι επιθέσεις του στην τότε Κυβέρνηση μέσω social media οδήγησαν στην αποπομπή του μέσα σε μόλις 24 ώρες!

Ως συντονιστής της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε στις εκλογές του 2019 που κέρδισε η ΝΔ και από τότε οι δουλειές του… ανθίζουν, με την KnR να λαμβάνει σωρεία απευθείας αναθέσεων και διαγωνισμών από το Δημόσιο.

Να αναφέρουμε εδώ, ότι σύμφωνα με το newsbomb.gr μέτοχος μειοψηφίας της KnR και συνεργάτης του Ανδρέα Κουτούπη, είναι ο εσωτερικός ελεγκτής, Άκης Ροδάκος, ο οποίος απέκτησε «στενές» επαφές με κυβερνητικά στελέχη, οι οποίες φέρεται να έδωσαν «ώθηση» τόσο στον ίδιο, όσο και στην εταιρεία.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων «Προμηθεύς» αναρτήθηκαν το 2019 συνολικά 79 συμβάσεις δημοσίων φορέων με την KnR, συνολικού ύψους 651.568 ευρώ. Το 2020 οι συμβάσεις με την KnR αυξήθηκαν κατά 35% και έφτασαν στις 106, με συνολικό ύψος 1,48 εκατ. ευρώ.

Το 2021 αναρτήθηκαν συνολικά 96 συμβάσεις συνολικού ύψους 997.656 ευρώ, ενώ το 2022 οι συμβάσεις δημοσίων φορέων με την KnR ήταν 21 και το ύψος τους ήταν 506.604 ευρώ. Δηλαδή το διάστημα 2019–2022 η KnR Governance, Risk, Compliance & Internal Audit Services εξασφάλισε συνολικά από το Δημόσιο 302 συμβάσεις ύψους 3,6 εκατ. ευρώ!

Το παραπάνω γεγονός σχολίασαν οι κ.κ. Κουτούπης και Ροδάκος ερωτώμενοι από το newsbomb:

Ανδρέας Κουτούπης: «Η ενασχόληση μου ως χαμηλόβαθμου και μη σημαντικού στελέχους της Νέας Δημοκρατίας μόνο κακό μου έχει προκαλέσει στις δουλειές μου καθώς είναι περισσότεροι αυτοί που επιλέγουν να συνεργάζονται με μη κομματικούς για τον φόβο των πιθανών καταγγελιών όπως συνέβη και τώρα με την περίπτωση σας. Προσωπικά έχω πολλούς καλούς φίλους σε όλα τα κόμματα και ειδικά στο ΣΥΡΙΖΑ συναδέλφους καθηγητές που σέβομαι και αγαπώ που ουδέποτε θα προκαλούσα με την στάση μου – μια σχετική έρευνα εύκολα θα το αναδείκνυε αυτό».

Άκης Ροδάκος: «Από την αρχή της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής καριέρας μου ουδέποτε είχα ενεργή ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική και ουδέποτε αποτέλεσα μέλος πολιτικού κόμματος. Φιλικές συναναστροφές και σχέσεις διατηρώ εκ των πραγμάτων με πλήθος κόσμου. Να τονίσω ότι η συνεύρεσή μου σε εκδηλώσεις, συνέδρια και ημερίδες με πολιτικά πρόσωπα είτε επί του παρόντος, είτε παλαιότερα δεν σημαίνει επ’ ουδενί και πολιτική ταύτιση μαζί τους. Και για να αποφευχθούν τυχόν παρεξηγήσεις, η μοναδική απευθείας τοποθέτησή μου ως Εσωτερικός Ελεγκτής σε φορέα του Δημοσίου το 2016 επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει ότι ταυτίζομαι πολιτικά με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε άλλο πολιτικό κόμμα».

Πάντως, οι αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πρόσωπο του Άκη Ροδάκου, δείχνουν ότι η σχέση τους δεν είναι απλώς τυπική και εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι υπάρχει «πολιτική ταύτιση»…

Καταγγελία και έρευνα

Σε καταγγελία των διαγωνιστικών διαδικασιών και των απευθείας αναθέσεων της KnR προχώρησε τον Ιούλιο του 2020 ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στις συμβάσεις που έγιναν από νοσοκομεία. Μέσω εισαγγελικής παραγγελίας που προέκυψε από πληροφοριακό δελτίο «ειδικής βαρύτητας», το ΣΔΟΕ ξεκίνησε έρευνα στην εταιρεία στις 26 Νοεμβρίου 2021, με τον έλεγχο να παραμένει σήμερα σε εκκρεμότητα… δείτε τη συνέχεια εδώ

Με μηνύσεις και αγωγές σε όσους τον συκοφαντούν και δικηγόρο τον Αλέξη Κούγια απαντά ο Ανδρέας Κουτούπης

Μηνύσεις και αγωγές εναντίον όσων τον συκοφαντούν καταθέτει μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ανδρέας Κουτούπης, ο οποίος έχει βρεθεί στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τον κατηγορεί ότι έχει συνάψει δουλειές με το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις, σύμφωνα με το newsit.gr

Σε ανακοίνωσή του ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει: «Προ ολίγης ώρας ο τακτικός καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ανδρέας Κουτούπης επικοινώνησε μαζί μου και με ενημέρωσε ότι είναι θύμα μιας εκ προθέσεως και για πολιτικούς μόνο λόγους, συκοφαντικής δυσφημήσεως από την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως, Πόπη Τσαπανίδου, αλλά και από συγκεκριμένους στρατευμένους δημοσιογράφους και πολιτικούς, περί του ότι δήθεν η εταιρεία, της οποίας είναι ιδιοκτήτης, έχει χαριστικώς γίνει αποδέκτης 400 απευθείας αναθέσεων, όσον αφορά την προσφορά των ειδικών επιστημονικών υπηρεσιών, τις οποίες προφέρει επί σειρά ετών».

Και συνεχίζει: «Ο εντολέας μου ζήτησε από εμένα να καταστήσω σαφές ότι οι ειδικές επιστημονικές υπηρεσίες, τις οποίες προσφέρει η εταιρεία του, είναι μοναδικές όσον αφορά την επιστημονική υποδομή του ιδίου και των συνεργατών του, και ότι επί διακυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει συμβεί τίποτα διαφορετικό, όσον αφορά την προσφορά των επιστημονικών υπηρεσιών από αυτόν και τους συνεργάτες του, από ό,τι συνέβαινε και επί διακυβερνήσεως της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ που προσέφευγε στην εταιρία του, στον ίδιο και στους συνεργάτες του για την προσφορά των ιδίων ακριβώς ειδικών επιστημονικών υπηρεσιών. Ο κ. Ανδρέας Κουτούπης μου ζήτησε την άμεση προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως, της ψευδούς καταμηνύσεως και της εκβιάσεως για πραγματικά γεγονότα, τα οποία δεν μπορούν να συμπεριληφθούν στο παρόν δελτίο τύπου, και στην κατάθεση αγωγών λόγω της προσβολής της προσωπικότητός του, της δυσφημήσεως της εταιρείας του και της γενικότερης οικονομικής καταστροφής, την οποία έχει υποστεί από τη χωρίς καμία πολιτική αιδώ ταπεινή εκμετάλλευση, μόνο για πολιτικά οφέλη, της ανάδειξης αυτού του δήθεν σκανδάλου από τα ίδια πολιτικά πρόσωπα και από τους ίδιους πολιτικούς σχηματισμούς, οι οποίοι στο παρελθόν είχαν ζητήσει την παροχή των ίδιων επιστημονικών υπηρεσιών από τον ίδιο και τους συνεργάτες του». 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου