Saturday, 4 February, 2023

Ανταλλαγή βολών για τις αναφορές σε τσάντες με χρήματα προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Σκληρή δήλωση Καλογρίτσα

Στο «επίκεντρο» της συνεδρίασης του Ειδικού Δικαστηρίου την Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου, βρέθηκε η κατάθεση της γραμματέως του Χρήστου Καλογρίτσα

την Πέμπτη και όσα υποστήριξε για τα χρήματα που κατέληξαν στο κόμμα. Από την πλευρά των δικηγόρων του Νίκου Παππά, γνωστοποιήθηκε ότι προτίθενται να καταθέσουν μήνυση σε βάρος της κυρίας Διαμαντή.
Στο θέμα τοποθετήθηκε άμεσα η πλευρά του Χρήστου Καλογρίτσα με το δικηγόρο του, Ανδρέα Λοβέρδο, να διαβάζει την εξής δήλωση του εντολέα του: «Ας κάνουν όσες μηνύσεις θέλουν για να ακούσουν και αυτά που δεν έχουν ακουστεί».
Η πρόεδρος του Ειδικού Δικαστηρίου, Ιωάννα Κλάπα, διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «όσα είπε δεν ήταν για τον Νίκο Παππά, ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά κατέθεσε η μάρτυρας. Ούτε για Παππά ούτε για Τσίπρα».
Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής κατέθεσε και ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαγκρής, ο οποίος είπε πως κλήθηκε να αναλάβει διευθυντής στην εφημερίδα που θα εξέδιδε ο Χρ. Καλογρίτσας. Η εφημερίδα, σύμφωνα με το μάρτυρα, σχεδιάστηκε και τα σχέδιά του αποδέχθηκαν η κυβέρνηση και ο κ. Παππάς. Ο μάρτυρας, ωστόσο, είπε πως ο κ. Καλογρίτσας τον κάλεσε στη συνέχεια και του είπε ότι θα «αναγκαστείς να αποχωρήσεις, δεν είσαι επιθυμητός, γιατί θέλουν κάποιους άλλους, θέλουν ένα κομματικό ελεγχόμενο διευθυντή», υπονοώντας ότι η τότε κυβέρνηση ήθελε να τοποθετήσει δικούς της δημοσιογράφους.
Στο Ειδικό Δικαστήριο κατέθεσαν και η τοπογράφος Άννα Βλασοπούλου και ο οικονομολόγος Διονύσιος Φελεμέγκας, εκτιμητές θυγατρικής εταιρείας της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αξία και τη δυνατότητα εκμετάλλευσης της έκτασης των 5.026 στρεμμάτων (τα λεγόμενα βοσκοτόπια) στην Ιθάκη τα οποία η εταιρεία του Ι. Καλογρίτσα χρησιμοποίησε ως εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό.
«Αναξιόπιστη η κατάθεση της γραμματέως του κ. Καλογρίτσα – Ο Ανδ. Λοβέρδος παραδέχθηκε ότι η Ευθαλία Διαμαντή δεν συνέδεσε ροές χρήματος με τον Νίκο Παππά»
Δήλωση εξέδωσαν οι Γ. Μαντζουράνης, Θ. Μαντάς και Β. Γεωργακόπουλος, συνήγοροι υπεράσπισης του Ν. Παππά.
Χαρακτηριστικά: «Οι καταθέσεις των μαρτύρων στη σημερινή συνεδρίαση του Ειδικού Δικαστηρίου είναι αποκαλυπτικές της αβασιμότητας της κατηγορίας περί παράβασης καθήκοντος εκ μέρους του κ. Νίκου Παππά.
Αποκαλυπτικές και της αναξιοπιστίας της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή, η οποία έχει εδώ και 40 χρόνια στενή υπαλληλική σχέση και στενότατο δεσμό με τον κ. Καλογρίτσα και η οποία, προφανώς καθοδηγούμενη, έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο για “φακέλους και χρήματα”, χωρίς να προσκομίζει ούτε ένα στοιχείο.
Ο αντιπερισπασμός της, με σαφή στόχευση την πολιτική εκμετάλλευση από τη Ν.Δ., και η ψευδής κατάθεσή της, εμπλουτισμένη με λάσπες και αλληλοσυγκρουόμενες και απιθανολογικές αναφορές, μολονότι δεν αποτελεί αντικείμενο της δίκης, όπως τόνισε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανατράπηκε με την παραδοχή του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Καλογρίτσα, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ότι η μάρτυρας ουδέποτε συνέδεσε ροές χρήματος με τον κ. Νίκο Παππά, όπως δημόσια συμφώνησε και η πρόεδρος του Δικαστηρίου.
Στη διάψευση μέρους των αναφορών της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή προχώρησε, με την κατάθεσή του, και ο δημοσιογράφος κ. Νίκος Τσαγκρής, ο οποίος είχε κληθεί από τον κ. Καλογρίτσα, μήνες πριν από το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, να συνδράμει στον σχεδιασμό και έκδοση εφημερίδας του επιχειρηματία.
Ο ίδιος, διαψεύδοντας την αναφορά της ότι ο κ. Καλογρίτσας κατέβαλε “πολλά χρήματα σε δημοσιογράφους επί 8 μήνες”, κατέθεσε: “Η μάρτυρας τα έχει μπλέξει. Εργάστηκα 25 ημέρες και δεν έλαβα ούτε ευρώ”.

Ο κ. Τσαγκρής τόνισε, ακόμα, ότι δεν μπορεί να πει ότι η έκδοση θα προχωρούσε κατʼ εντολή της τότε κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι “τις εφημερίδες τις εκδίδουν οι εκδότες” και ότι “ο κ. Καλογρίτσας ήθελε πάντα να συμμετέχει στις εκδόσεις”. Απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως απέσυρε ακόμα και την “αίσθησή του για κομματική στήριξη στην εφημερίδα Καλογρίτσα” και σε άλλο σημείο ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε είδε τον κ. Παππά.
Ο κ. Μπασιάς, στενός συνεργάτης του κ. Καλογρίτσα, σε συνέχεια της πρώτης του κατάθεσης που διακόπηκε για προσωπικούς λόγους, δεν κατέθεσε κανένα στοιχείο περί της δήθεν εμπλοκής του κ. Παππά στη συνεργασία της οικογένειας Καλογρίτσα με τη CCC ή τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
Το συμπέρασμα είναι ένα: Το αβάσιμο της κατηγορίας δεν μπορεί να σώσει κανένα ψέμα. Και οι λάσπες της κυρίας Ευθαλίας Διαμαντή δεν μπορούν να αντιστρέψουν την πραγματικότητα».
Πηγή: parapolitika.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου