Friday, 5 July, 2024

Aυγενάκης: Eπiθεση σε υπάλληλο του «Ελ. Βενιζέλος» και σε aστυνομικούς! “Ξέρεις πoιος εiμαι εγώ”;

Επίθεση σε υπάλληλο του «Ελ. Βενιζέλος», αλλά και σε αστυνομικούς εξαπέλυσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.
Σοβαρό επεισόδιο σημειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» την περασμένη Παρασκευή, με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος χειροδίκησε σε υπάλληλο του αεροδρομίου.
Το επεισόδιο σημειώθηκε στην πύλη της πτήσης από Αθήνα για Ηράκλειο, γνώστης αεροπορικής εταιρείας. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ σε έξαλλη κατάσταση χαστούκισε αρχικά έναν υπάλληλο του αεροδρομίου της Αθήνας και στη συνέχεια ξέσπασε στον… εξοπλισμό του αεροδρομίου.
Το voicenews παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντο από το περιστατικό που έχει προκαλέσει σάλο. Αυτόπτες μάρτυρες καταγγέλλουν ότι μετά το χαστούκι ο εξαγριωμένος βουλευτής, επιτέθηκε φραστικά και προς αστυνομικούς του αεροδρομίου, οι οποίοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον άτυχο υπάλληλο που δεχόταν την επίθεση.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες μάλιστα, ο τέως υπουργός της ΝΔ, επικαλέστηκε την ασυλία του και τους απείλησε με θράσος ότι «εάν μιλήσουν», θα τους «μεταθέσει δυσμενώς».
Για το περαστικό αυτό μίλησε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος καταδίκασε την συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη, ξεκαθαρίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν θα γίνονται αποδεκτές.
«Υπήρξε επικοινωνία με τον πρώην υπουργό, μόλις ήρθε στο φως αυτό το βίντεο. Θεωρώ ότι πρέπει να ειπωθεί μια συγνώμη σε κάθε περίπτωση και να δοθούν εξηγήσεις», είπε ο Παύλος Μαρινάκης, αναφορικά με βίντεο με τον Λευτέρη Αυγενάκη.
Συμπλήρωσε επίσης, ότι «θα βγει ανακοίνωση από τον ίδιο σε λίγο. Περιμένουμε τη θέση του βουλευτή του πρώην Υπουργού και πλέον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας».
Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε πάντως ότι «για τις περιπτώσεις της απόδοσης του κυβερνητικού έργου μπορεί να δίνεται χρόνος, αλλά σε περιπτώσεις συμπεριφορών, αυτές κρίνονται ακαραία και λογικές “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, δεν γίνονται αποδεκτές από τον Πρωθυπουργό».
Πήρε σβάρνα τα κανάλια ο Αυγενάκης μετά τον σάλο για τη χειροδικία!
Μισή συγγνώμη από τον πρώην υπουργό, ο οποίος δηλώνει πως δεν παραιτείται από βουλευτής, αλλά είναι ανοιχτός σε άρση της ασυλίας του αν χρειαστεί. Η Ν.Δ. καλείται να λάβει αποφάσεις.
Σοβαρά εκτεθειμένος ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης από το βίντεο και την καταγγελία για την χειροδικία του σε βάρος υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».
Ο Λευτέρης Αυγενάκης μετά τον σάλο που προκλήθηκε, πήρε σβάρνα τα κανάλια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ισχυρίστηκε ότι «ήταν μια κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε», ενώ πρόσθεσε πως δεν υπήρξε χειροδικία, ούτε λιποθυμία και ότι προσπάθησε να πάρει το τηλέφωνο από τα χέρια του υπαλλήλου.
Επιμένει, πάντως, να αφήνει αιχμές για τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου εργαζόμενου, τον οποίο κατηγορεί ότι δεν τον άφησε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο και πως δεν του έδινε το τηλέφωνο να μιλήσει με τον προϊστάμενό του ή κάποιο πιο αρμόδιο.
Δήλωσε, επίσης, ότι δεν έχει σκέψεις να παραιτηθεί, αλλά και πως δεν έχει πρόβλημα να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη.
Σε δεύτερη παρέμβασή του, αυτή τη φορά στην ΕΡΤ, ο Λευτέρης Αυγενάκης επανέλαβε τους ίδιους ισχυρισμούς σημειώνοντας πως είναι ξεκάθαρη η δημόσια συγγνώμη του, αλλά και η ανάγκη του να αποκατασταθεί η πραγματικότητα.
Επιβεβαίωσε πως το περιστατικό συνέβη την περασμένη Παρασκευή, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν είχε μιλήσει δημόσια πριν κυκλοφορήσει το σχετικό βίντεο ο Λευτέρης Αυγενάκης περιορίστηκε στο να πει ότι έχει ήδη κάνει επικοινωνία με την αρμόδια εταιρεία και πως «θα ήθελα να μείνουμε εκεί. Τίποτα περισσότερο δεν προσφέρει παραπάνω».
Είχε προηγηθεί ανάρτησή του στο Χ, η οποία εξαφανίστηκε και στη θέση της εμφανίστηκε μια διαφορετική.
Αυγενάκης σε αστυνομικό: «Ξέρεις ποιος είμαι εγω, ξέρεις πού θα πας»
Δεν έχει σταματημό η απαράδεκτη συμπεριφορά του Λευτέρη Αυγενάκη. Μετά τον ξυλοδαρμό του εργαζομένου στο «Ελ. Βενιζέλος», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, του οποίου την παραίτηση ζητεί σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, είπε σε αστυνομικό: «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ξέρεις πού θα πας»!
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διαγραφή Αυγενάκη μετά την επίθεση σε υπάλληλο του “Ελ. Βενιζέλος”
Πολλές είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στα κόμματα η συμπεριφορά του βουλευτή της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη σε βάρος υπαλλήλου στο αεροδρόμιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αποπομπή του.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με δήλωση της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Βούλας Κεχαγιά ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει και να διαγράψει το Λευτέρη Αυγενάκη από τη ΝΔ.
«Τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, τις καταδικάζουμε σε απόλυτο βαθμό. Δεν νομίζω ότι χωρεί αμφιβολία, βλέποντας και το σχετικό βίντεο, ότι υπήρχε μία βίαιη συμπεριφορά, δεν ξέρω αν είναι χειροδικία, του κ. Αυγενάκη. Όπως κι αν έχει, ο πρωθυπουργός οφείλει σήμερα να αποπέμψει και να διαγράψει τον κ. Αυγενάκη, ο οποίος μας έχει συνηθίσει σε συμπεριφορές οι οποίες υπερβαίνουν τον κόσμιο χαρακτήρα.
Δεν μπορεί να μείνει στην ΚΟ της ΝΔ με τέτοιου είδους συμπεριφορές. Κι αν ισχύουν οι καταγγελίες της ομοσπονδίας των εργαζομένων ότι ο κ. Αυγενάκης επικαλέστηκε την ιδιότητά του για να πει ότι έχει ασυλία, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.