Tuesday, 18 June, 2024

Βασίλης Ρόκος: Η αποχή των νέων κέρδισε τις εκλογές

Βασίλης Ρόκος: Η αποχή των νέων κέρδισε τις εκλογές

Αγαπητοί συμπολίτες,

Με ιδιαίτερη χαρά έλαβα το αποτέλεσμα των περιφερειακών εκλογών και θέλω να σας ευχαριστήσω για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε ως ανεξάρτητο υποψήφιο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Η επόμενη μέρα των εκλογών φανερώνει ένα μεγάλο βήμα προς την κομματική ανεξαρτησία της ΠΚΜ με την ψήφο των πολιτών στο όραμα της ανεξάρτητης «ΣΥΝ-εργασίας».

Προσωπικά ως Βασίλης Ρόκος και η ομάδα της «ΣΥΝ-εργασία» θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους 32.000 πολίτες που δεν στάθηκαν σε κομματικά πλαίσια και βρέθηκαν στο πλευρό μας, στηρίζοντας τη προσπάθεια μας. Που έφτασαν ως την κάλπη για να δηλώσουν τη στήριξη τους ανιδιοτελώς, και χωρίς κομματική δέσμευση. Η εκλογή δυο περιφερειακών συμβούλων της «ΣΥΝ-εργασίας» στο Περιφερειακό συμβούλιο μας γεμίζει με ευθύνη.

Ξεκινώντας από το μηδέν και μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις δυο μηνών, έχοντας ως αντιπάλους δομημένους κομματικούς μηχανισμούς και υποψήφιους ήδη γνωστούς στο ευρύ κοινό, πετύχαμε ένα ποσοστό μεγαλύτερο από το μισό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και λίγο μικρότερο από το μισό του τρίτου κόμματος της χώρας.

Κάναμε τεράστια προσπάθεια να ακουστούμε στην πληθυσμιακά και γεωγραφικά μεγάλη περιφέρεια μας, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα την επιφυλακτικότητα των ΜΜΕ, η οποία σε πολλές των περιπτώσεων μας στέρησε το βήμα για να μοιραστούμε με τους συμπολίτες μας τους στόχους και το όραμά μας για την ΠΚΜ. Και γνωρίζουμε ότι η φωνή μας δεν ακούστηκε στο σύνολο του πληθυσμού, όπως είναι λογικό για το σύντομο διάστημα που είχαμε και τα μέσα που διαθέταμε.

Έτσι, το 3.87% που λάβαμε δεν ανταποκρίνεται στο 100% του πληθυσμού αφού η φωνή μας δεν έφτασε να μας γνωρίσει το 100% του πληθυσμού, σε όλα τα μήκη και πλατύ της Περιφέρειας, σε όλες τις ηλικιακές και κοινωνικές ομάδες.

Με την εκλογή των δύο περιφερειακών συμβούλων της «ΣΥΝ-εργασίας», θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η ενεργή συμμετοχή μας δεν θα περιοριστεί μόνο στα συμβούλια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Θα είμαστε δίπλα σας, για να ακούσουμε και να λύσουμε τα προβλήματα που σας απασχολούν στην καθημερινότητά σας. Η δέσμευσή μας είναι να εργαστούμε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των κατοίκων της Περιφέρειας μας, ανεξαρτήτως του αν ψηφίσατε τον συνδυασμό μας ή όχι.

Με τη συμμετοχή των συμβούλων μας και των υποψηφίων του συνδυασμού μας, θα επιδιώξουμε να φέρουμε αλλαγές και να υλοποιήσουμε έργα που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην περιοχή μας. Η δέσμευσή μας είναι να προωθήσουμε την ανάπτυξη, την εκπαίδευση, την υγεία, την κοινωνική ευημερία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Έχουμε στη διάθεση μας πέντε χρόνια, ώστε να δουλέψουμε, να τιμήσουμε τους ψηφοφόρους μας, να σταθούμε αντάξιοι της προτίμησης τους.

Αν ξεκινώντας από το μηδέν και χωρίς κομματική δομή, μέσα σε δυο μήνες, φτάσαμε περίπου στο 4% της συνολικής προτίμησης του κοινού, είμαστε πεπεισμένοι ότι σε πέντε χρόνια, θα διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα εχέγγυα για να διεκδικήσουμε την διοίκηση της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 

Σας ευχαριστώ θερμά για την ευκαιρία που μας δώσατε να εκπροσωπήσουμε τα πιστεύω σας και να διαμορφώσουμε μια διαφορετική προσέγγιση στην πολιτική. Σας υπόσχομαι ότι θα εργαστούμε ακούραστα και αποφασιστικά για να πραγματοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας. Η επιλογή σας να ψηφίσετε έναν ανεξάρτητο υποψήφιο αποδεικνύει την επιθυμία σας για αλλαγή και ανανέωση.

Κατανοώ πλήρως ότι έχουμε πολλά προβλήματα και προκλήσεις μπροστά μας. Ωστόσο, με την υποστήριξή σας και την ενεργή μας συμμετοχή, πιστεύω ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη και πιο ανεξάρτητη περιφέρεια για όλους.

Θα είσαστε παρόντες σε κάθε βήμα της πορείας μας. Θα ακούμε τις ανάγκες και τις ανησυχίες σας και θα εργαστούμε για να βρούμε λύσεις που θα σας εξυπηρετούν. Θα προωθούμε τη συνεργασία και τον διάλογο με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ανεξαρτήτως πολιτικής παράταξης, με στόχο την επίτευξη του κοινού καλού.

Η ιστορία μας μόλις ξεκίνησε και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να γράψουμε μια νέα και επιτυχημένη ιστορία για την Κεντρική Μακεδονία. Η δέσμευσή μας είναι απόλυτη και η προσήλωσή μας στις αρχές της ανεξαρτησίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης είναι αναμφισβήτητη.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου να αναφερθώ στα υψηλά ποσοστά αποχής, τα οποία αναμφισβήτητα ήταν ο «μεγάλος νικητής» των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου. Η αποχή των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων δυστυχώς κέρδισε για ακόμη μια φορά τις εκλογές και αυτό αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα για τη δημοκρατία. Οι νέοι αποτελούν μια σημαντική και δυναμική μερίδα του πληθυσμού και η συμμετοχή τους στην πολιτική διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της δημοκρατίας.

Ως «ΣΥΝ-εργασία» έχουμε αποδείξει ότι στεκόμαστε δίπλα στη νέα γενιά και με το έργο μας θα πείσουμε ακόμη περισσότερους νέους ότι αξίζει να ασχοληθούν με τα κοινά.

Για ακόμη μία φορά σας ευχαριστώ θερμά για την εμπιστοσύνη σας. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας και ας δημιουργήσουμε μια δυναμική και ανεξάρτητη Κεντρική Μακεδονία που θα είναι υπερήφανη για την κληρονομιά της και θα προοδεύει προς το μέλλον.

Με εκτίμηση, Βασίλης Ρόκος, Επικεφαλής της ομάδας «ΣΥΝ-εργασία»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου