Friday, 18 September, 2020

Βγάζει έξω τον στόλο ο Ερντογάν! Η κατάρρευση της λίρας απαιτεί πόλεμο;

Πριν από λίγα λεπτά έγινε γνωστό ότι ο τουρκικός στόλος τέθηκε πάλι σε ετοιμότητα, ενώ η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για τις 10 και 11 Αυγούστου

στην περιοχή ανοιχτά της Αττάλειας για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.
Αυτή η εξέλιξη είναι πραγματική απάντηση στην συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, διότι η προηγούμενη NAVTEX που εσφαλμένα μετέδωσαν ορισμένα μέσα ως απάντηση, είχε εκδοθεί πριν την γνωστοποίηση της συμφωνίας.
Κορυφαίος Άραβας αναλυτής έλεγε πριν από λίγο στο newsbreak.gr ότι ο Ερντογάν θέλει οπωσδήποτε πρόσβαση σε φυσικούς πόρους και δεν τον νοιάζει πως θα την αποκτήσει. Συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, ότι «η κατάρρευση της λίρας, ενδέχεται να οδηγήσει σε πολεμική σύρραξη«. Είναι η μοναδική διέξοδος για τον Ερντογάν.
«Τύμπανα πολέμου» κρούει ο Ερντογάν μετά τη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου
Απασφάλισε ο Ερντογάν μέσα στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας που δεν χάνει ευκαιρία να βεβηλώνει, κατά την προσευχή της Παρασκευής. Αναφερόμενος στην πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, την χαρακτήρισε «ανύπαρκτη» και ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι γεωτρήσεις.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν όμως οι ισχυρισμοί του για μυστική διπλωματία μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας με την διαμεσολάβηση της Μέρκελ. Ο ίδιος είπε ότι η Μέρκελ του ζήτησε να σταματήσει τις γεωτρήσεις, ο ίδιος εξέφρασε ενστάσεις διότι «δεν εμπιστεύεται τους έλληνες», ενώ παράλληλα είχαν ξεκινήσει μυστικές συνομιλίες με την Ελλάδα!
Έπειτα από την ανακοίνωση της συμφωνίας όμως, δήλωσε ότι σταματά κάθε συνομιλία με την Ελλάδα ενώ δήλωσε ότι το Μπαρμπαρός ξεκινά ήδη γεωτρήσεις. Κοινώς, προαναγγέλλει εισβολή στην Ελληνική ΑΟΖ.

Κανένα έλεος, λέει η Λιβύη

Εντωμεταξύ, προ δύο ημερών, σκληρό μήνυμα ότι η Λιβύη δe θα μείνει άπραγη στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας έστειλε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας προς τον Τούρκο Πρόεδρο. Σε μήνυμά του προς τον Ταγίπ Ερντογάν ο στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ δήλωσε ότι οι δυνάμεις του δεν θα δείξουν κανένα έλεος στου Τούρκους και δεν πρόκειται να επιτρέψουν να μετατραπεί η Λιβύη σε τουρκική αποικία.


Με την ευκαιρία της θρησκευτικής εορτής Κουρμπάν μπαϊράμ, ο Χαφτάρ σε ομιλία του απευθυνόμενος στον Ερντογάν, έστειλε το μήνυμα ότι η Λιβύη δε θα δεχτεί δεύτερη εισβολή και δε θα δείξει κανένα έλεος. Μιλώντας στις μονάδες της ταξιαρχίας Ταρίκ Μπιν Ζιγιάντ θύμισε ότι τα 300 χρόνια της τουρκικής κατοχής στη Λιβύη οι Τούρκοι λειτούργησαν σαν δολοφόνοι και άρπαγες.
Η ομιλία του στρατάρχη Χαφτάρ κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ο εκπρόσωπος του Εθνικού στρατού της Λιβύης Αχμέντ Αλ Μισμαρί. Μεταξύ άλλων στην ομιλία του στρατάρχη που ελέγχει την Ανατολική Λιβύη τόνισε:
«Την κληρονομιά των προγόνων σας την κάναμε σφαίρες. Δε θέλω να βλέπω κανένα Τούρκο να περπατάει μπροστά σε αυτούς τους ήρωες. Δεν υπάρχει έλεος διότι δεν το δικαιούνται. […]Οι Τούρκοι έμειναν στη Λιβύη για 300 χρόνια, και οι Λίβυοι δεν είδαν τίποτα άλλο παρά κακό».
Ενώ τους Σύρους που έστειλε η Τουρκία στη Λιβύη μαζί με στρατιωτικό εξοπλισμό, ο Χαφτάρ τους χαρακτήρισε μισθοφόρους χωρίς οικογένειες και πατρίδα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου