Monday, 4 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Βορίδης: Έρχονται χιλιάδες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ

«Έχουμε σε εκκρεμότητα χιλιάδες προσλήψεις, που είναι στο ΑΣΕΠ, για να διεκπεραιωθούν» τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης

ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αποχώρηση Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βορίδης έκανε την προαναγγελία αυτή σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα ellada24.gr.

Ενδεικτικώς, αναφέρθηκε στις επικείμενες 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν θα πρέπει να υπάρχουν συνέργειες από την Πυροσβεστική και τις Ενοπλες Δυνάμεις στο χώρο της Υγείας.

Ξεκινώντας από την επέτειο του δημοψηφίσματος του 2015, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για απόδοση πολιτικής δικαιοσύνης, αφού, όπως υποστήριξε, «ο άνθρωπος που φέρθηκε με τόσο τυχοδιωκτικό τρόπο σε τόσο μεγάλα θέματα, ο κ. Τσίπρας, σήμερα έχει αποσυρθεί από την ελληνική πολιτική ζωή».

Ο Μάκης Βορίδης συνέχισε, λέγοντας: «Δεν υπάρχει κάτι καλό να θυμηθεί κανείς από την κυβερνητική θητεία του κ. Τσίπρα, κάτι καλό να θυμηθεί από τον τρόπο που άσκησε τα καθήκοντά του. Το μόνο θετικό στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οδήγησε στην απομυθοποίηση της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς». Μύθο, τον οποίο ο Μ. Βορίδης περιέγραψε ως εξής: Η Αριστερά «με έναν μαγικό τρόπο, εξαλείφει τη φτώχεια, όλοι τρώνε με χρυσά κουτάλια, αρκεί να κυβερνήσει».

Με τη διακυβέρνησή του -συνέχισε ο υπουργός- ο κ. Τσίπρας συνέβαλε με πολύ σκληρό τρόπο, με μεγάλο δημοσιονομικό κόστος και κόστος για τον φορολογούμενο, στο να προσγειωθεί η ελληνική κοινωνία στην πραγματικότητα. Δύο, εν τέλει, είναι τα θέματα που συνέβαλαν στην ωρίμανση της κοινωνίας: οι επαχθείς συνέπειες πτώχευσης και η πλήρης απομυθοποίηση της Αριστεράς. Στο «διά ταύτα» δε, η Αριστερά «δεν μπορεί να υλοποιήσει τίποτε από όσα υπόσχεται», άλλωστε «το δημοψήφισμα είναι χαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίον πολιτεύθηκε ο κ. Τσίπρας».

Μάλιστα, ο κ. Βορίδης περιέγραψε το δομικό πρόβλημα της Αριστεράς, οποιαδήποτε μορφή και αν έχει αυτή (σοσιαλδημοκρατική, ριζοσπαστική, κομμουνιστική):

Το «βαθύτερο πρόβλημά τους» είναι ότι «οι ιδέες τους δεν είναι πλέον πλειοψηφικές, υπερασπίζονται μειοψηφικές ιδέες στην κοινωνία» και το πρόβλημα αυτό δεν αντιμετωπίζεται ούτε με ανακατανομή ποσοστών μεταξύ των κομμάτων του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Στο σημείο αυτό, ο Μάκης Βορίδης έφερε τα παραδείγματα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, της αντεγκληματικής πολιτικής και των φορολογικών συντελεστών, θέματα στα οποία ο κόσμος δεν ασπάζεται πλέον τις αντιλήψεις της Αριστεράς. «Ο κόσμος δεν πιστεύει στα παχιά λόγια και τις ψεύτικες υποσχέσεις», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ ειδικότερα, είπε πως ένας τρόπος είναι να αρχίσουν τις δικαιολογίες, αν δεν κοιτάξουν το πρόβλημα κατάματα. Διερωτήθηκε όμως, πώς γίνεται να φταίνε οι άλλοι και όχι ο παραιτηθείς πρόεδρός του, όταν ο ίδιος είχε καθοριστικό ρόλο.

Για το κόμμα των «Σπαρτιατών», ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε εξεταστέο εάν ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι αρχηγός ή μέλος της διοίκησής τους.

Βορίδης: Δεν υπάρχει σχέση Λοβέρδου-ΝΔ, δεν είναι κάτι που θα έκανε ο Ανδρέας

Για το σημερινό θέμα της επικαιρότητας, αυτό της παραίτησης του Ανδρέα Λοβέρδου από το ΠΑΣΟΚ, ο Μ. Βορίδης ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει σχέση του κ. Λοβέρδου με τη Νέα Δημοκρατία, δεν είναι κάτι που θα έκανε ο Ανδρέας, ο οποίος είναι σπουδαίο πολιτικό στέλεχος», με σημαντική προσφορά επί πολλά έτη.

Εξάλλου, συνέχισε, «έχει αγωνισθεί με μεγάλη συνέπεια για την παράταξή του και τις ιδέες του. Έχει αναμφίβολα θετική συνεισφορά, έχει βοηθήσει σε πολύ κρίσιμες στιγμές τον τόπο». Περιγράφοντας, τέλος, τον Α. Λοβέρδο ως «ακέραιο άνθρωπο» και ως «σημαντικό πολιτικό», ο Μ. Βορίδης έκλεισε τη σχετική αναφορά, λέγοντας: «Είμαι απολύτως βέβαιος ότι την απόφασή του την έχει πάρει χωρίς οποιαδήποτε συνεννόηση με τη Νέα Δημοκρατία».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου