Thursday, 23 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Βουλή: «Φωτιές» για τη χωροταξία! ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο να κάθονται ανάμεσά μας οι «Σπαρτιάτες»

Χαμός με το «καλημέρα» στη νέα Βουλή, με το ζήτημα της χωροταξίας ειδικότερα ως προς το πού θα καθίσουν οι «Σπαρτιάτες» να λαμβάνει διαστάσεις.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι τα έδρανά του «συνορεύουν» με αυτά των «Σπαρτιατών», διαμαρτυρία που έλαβε επίσημη μορφή μέσω επιστολής που έστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος.

Φάμελλος: Η επιστολή στον Τασούλα για να φύγουν οι Σπαρτιάτες από τα έδρανα όπου κάθισαν, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει τόσο την απαράδεκτη διάσπαση του χώρου καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και την επιλογή τοποθέτησης στα αριστερά έδρανα της Βουλής του κόμματος των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ.

Αναλυτικά η επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου έχει ως εξής:

Αθήνα, 03/07/2023

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Μετά την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας για την ορκωμοσία των βουλευτών οφείλω να σας καταθέσω την έντονη διαμαρτυρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αρχική επιλογή των θέσεων των κοινοβουλευτικών ομάδων.

Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα. Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα.

Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή σας να προβείτε άμεσα στην αποκατάσταση των ανωτέρω διότι δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την επίλυση των ανωτέρω, καθώς γνωρίζετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διαχρονικά συμβάλλει και στηρίζει την λειτουργία της Βουλής και προασπίζεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ως βάση της εμπιστοσύνης και του σεβασμού και της κοινωνίας προς αυτές.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας άμεσα για τις ενέργειες σας και τις αποφάσεις σας.

Με τιμή

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΦΑΜΕΛΛΟΣ

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ολγα Γεροβασίλη, η οποία έχει προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε στον κ. Τασούλα και του έθεσε το θέμα, ζητώντας να μην διακόπτεται χωροταξικά η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την ΚΟ των Σπαρτιατών με τον πρόεδρο της Βουλής να της απαντά πως θα το εξετάσει.

Τι απαντούν οι «Σπαρτιάτες» στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξουν θέση

Οι «Σπαρτιάτες» από την πλευρά τους, έδωσαν την δική τους απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ και στο αίτημα να «φύγουν» από τα ορισθέντα έδρανα. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ του MEGA που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Live News», κορυφαίο στέλεχος των «Σπαρτιατών» ανέφερε με ισχυρή δόση ειρωνείας:

«Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ αφού έλυσε τα προβλήματα της χώρας, έχει λύσει και τα δικά του προβλήματα, πλέον ασχολείται με το χωροταξικό. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει πού θα κάτσουμε, εμάς μας έστειλε ο λαός στη Βουλή για να κάνουμε δουλειά».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι «Σπαρτιάτες» διεκδικούσαν θέση στα έδρανα της πρώτης σειράς, αίτημα που απορρίφθηκε από τον Κώστα Τασούλα. Στην πρώτη γραμμή άλλωστε έχουν έδρανα μονάχα τα πρώτα τέσσερα κόμματα: η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Ο καθορισμός των θέσεων στη νέα Βουλή

Σύμφωνα με τον καθορισμό των θέσεων για τους βουλευτές των κομμάτων στην αίθουσα της Ολομέλειας, στο κάτω διάζωμα θα κάτσουν από τα αριστερά προς τα δεξιά, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τα υπόλοιπα 4 κόμματα θα κάτσουν στα ορεινά διαζώματα, με την Πλεύση να τοποθετείται πίσω από το ΚΚΕ (παρεμβαίνουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ). Οι «Σπαρτιάτες» δεν πήραν τελικά τις θέσεις που είχε παλιότερα η Χρυσή Αυγή, τοποθετήθηκαν πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές της Νίκης και της Ελληνικής Λύσης θα βρίσκονται πάνω από του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: www.iefimerida.gr-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου