Monday, 20 May, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Διεγράφη ο Μανώλης Σφακιανάκης από τον Χαρδαλιά

Στη διαγραφή του Μανώλη Σφακιανάκη από τον συνδυασμό «Αττική Μπροστά», προχώρησε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Με ανάρτησή του ο κύριος Χαρδαλιάς τόνισε πως η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική της παράταξης… ο κ. Σφακιανάκης, ανέφερε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως η 28χρονη Κυριακή Γρίβα προκάλεσε τη δολοφονία της γιατί εμφανιζόταν… ευτυχισμένη στα κοινωνικά δίκτυα. Στην προσπάθειά του να ρίξει τις ευθύνες για τη δολοφονία ακόμα και στην ίδια είπε χαρακτηριστικά πως “το έγκλημα το ώθησε η κοινωνική δικτύωση”.

Ακολουθεί δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά:

«Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα. Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πώς και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας. Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου, ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανωλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης “Αττική Μπροστά” και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας. Και κάτι ακόμα! Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς “ναι μεν αλλά”, χωρίς αστερίσκους. Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Κυριακή, άλλη Ελένη, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά…

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα».

Νέα δήλωσε έκανε ο Μανώλης Σφακιανάκης μετά την αποπομπή του από την παράταξη «Αττική Μπροστά» του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά, μετά τις δηλώσεις του για την δολοφονία της 29χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Μετά τη δημοσιοποίηση της αποπομπής στα social media από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο Μανώλης Σφακιανάκης είχε γράψει πως «μας αρέσουν τα challenges, είμαστε Υδροχόοι, γεννημένοι για να ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας».

Τώρα στη νέα δήλωσή του αναφέρει πως επιχειρείται μια δολοφονία της προσωπικότητάς του, με σκοπό την αποδόμησή του. Όπως λέει, δε θα μπορούσε να δικαιολογήσει έναν δολοφόνο και έχει δώσει μάχες κατά της εγκληματικότητας επί πολλές δεκαετίες.

Όπως λέει, διάβασε με έκπληξη τα όσα έγραψε ο Νίκος Χαρδαλιάς γι αυτόν και δεν δέχεται καμία αμφισβήτηση στις ηθικές του αξίες.

Αναλυτικά η δήλωσή του
«Σχετικά με την δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και την αποπομπή μου από την παράταξη «Αττική Μπροστά» έχω να δηλώσω τα εξής:

Η τοποθέτησή μου για το τραγικό γεγονός της γυναικοκτονίας της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, μπροστά στα μάτια της Αστυνομίας, έξω από το Τμήμα των Αγίων Αναργύρων ήταν ξεκάθαρη και βασιζόταν στην επιστημονική και επαγγελματική μου εμπειρία. Έγινε δε, στο πλαίσιο ενός πολύ περιορισμένου τηλεοπτικού χρόνου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, για την ακριβή και λεπτομερή της διατύπωση. Από χθες βιώνω μία προσπάθεια “δολοφονίας” της δικής μου προσωπικότητας, ενάντια σε κάθε λογική, με φανερό σκοπό την αποδόμησή μου σε επαγγελματικό και πολιτικό επίπεδο.

Ίσως φταίει η μεγάλη εκτίμηση και αγάπη που έδειξαν στο πρόσωπό μου οι 17.000 συμπολίτες μου, οι οποίοι τον περασμένο Οκτώβριο με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, αντιλαμβανόμενοι την αλήθεια που υπηρετώ την οποία και συνεχίζω να υπηρετώ…

Είναι στ’ αλήθεια δυνατόν, να πιστεύει κάποιος ότι θα μπορούσα να δικαιολογήσω έναν δολοφόνο και ένα τέτοιο απεχθές και στυγνό έγκλημα;

Έχοντας δώσει αγώνες και μάχες κατά της εγκληματικότητας επί πολλές δεκαετίες, υπηρετώντας τον Έλληνα πολίτη από τη θέση του Αξιωματικού της Αστυνομίας, παραμένω σταθερά δίπλα του, χωρίς να νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ στα τρολς του διαδικτύου.

Η ηθική μου, οι αρχές μου και οι αξίες μου είναι γνωστές σε όλον τον κόσμο, είναι αναλοίωτες από θέσεις εξουσίας και δεν τροποποιούνται ανάλογα με τα πολιτικά συμφέροντα και τις απαιτήσεις του Twitter.

Υπό το βάρος αυτών των πιέσεων, διάβασα με έκπληξη την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Αττικής. Σέβομαι τον κ. Χαρδαλιά, τον ευχαριστώ για τη σύντομη συνεργασία, αλλά δεν αποδέχομαι ως άνθρωπος, οικογενειάρχης και πατέρας καμία αμφισβήτηση για τις ηθικές μου αξίες.

Μετά από τόσα χρόνια, βρίσκω περιττό να υπογραμμίσω ότι βρίσκομαι πάντα στην πλευρά του θύματος και όχι του θύτη.

Αλλά πέρα από τις κατά τα άλλα όμορφες συζητήσεις καφενειακού τύπου, εγώ αναλαμβάνω καθημερινά την ευθύνη να παρέχω χρήσιμες συμβουλές στις γυναίκες- και στους άνδρες- που βρίσκονται σε τέτοια αδιέξοδα και κινδυνεύουν.

Σε μια κοινωνία που αλλάζει, τα σύγχρονα λαϊκά δικαστήρια της κοινωνικής δικτύωσης έρχονται να καλύψουν κάτω από το χαλί την πραγματική κατάσταση του κοινωνικού και διαδικτυακού εγκλήματος. Στη σημερινή κοινωνία έχουμε χρέος όλοι μας να είμαστε χρήσιμοι και να καθοδηγούμε τον κόσμο για να νιώθει πιο δυνατός και ασφαλής.

Αυτόν τον ρόλο δε μπορεί να μου τον στερήσει κανείς, διότι έτσι αισθάνομαι τη χρησιμότητά μου στην κοινωνία.

Δεν υπήρξα -και δε φιλοδοξώ- να γίνω επαγγελματίας πολιτικός, ώστε να με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος.

Παραμένω ένας απλός άνθρωπος, που στόχο έχει την προστασία των συμπολιτών του και μόνο. Και κάτι ακόμα. Τα θύματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας γνωρίζουν ότι είμαι εδώ και πολλά χρόνια πρακτικά δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς αστερίσκους. Όχι με ανέξοδες ανακοινώσεις. Αλλά με φυσική παρουσία 24 ώρες το 24ωρο. Στον πόνο, στη δυσκολία, στην αγωνία, στη μάχη που δίνουν, για να κερδίσουν πίσω τη χαμένη τους ζωή, που κάποιοι εγκληματίες τούς στερούν, μέσα από το Ινστιτούτο μας, το CSI INSTITUTE».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου