Sunday, 26 June, 2022

Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο

“Αιτία πολέμου” χαρακτήρισε το ασφαλιστικό ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ

“Είναι κοροϊδία το να ισχυρίζεται κάποιος ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων” τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι “θα υπάρξουν μειώσεις συντάξεων και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι” και καθιστώντας σαφές ότι το θέμα του Ασφαλιστικού πρώτον, αφορά όλες τις ηλικίες και όχι μόνο τους συνταξιούχους ή όσους είναι κοντά στην συνταξιοδότηση και δεύτερον, είναι ένα θέμα που άπτεται όχι μόνο των συντάξεων, αλλά και της περίθαλψης και της υγείας.
Τόνισε ότι το Ασφαλιστικό είναι “αιτία πολέμου” για τον λαό, ο οποίος πρέπει να ξεσηκωθεί, καθώς με το νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση “εισάγεται η διάλυση του κοινωνικο-ασφαλιστικού συστήματος”.
Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στα τελευταία 20 τουλάχιστον χρόνια, είπε ότι οι όλοι οι κυβερνώντες που δημιούργησαν το πρόβλημα, λένε τώρα ότι το Ασφαλιστικό δεν είναι βιώσιμο και ανέφερε “αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης, σε 1-2 χρόνια πάλι θα συζητάμε για την βιωσιμότητα του Ασφαλιστικού”.
“Εγώ λέω πως δεν πρέπει να έλθει το νομοσχέδιο, ο λαός να μην επιλέξει το είδος του φέρετρου για το Ασφαλιστικό” ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι σε μια κοινωνία με εργατική-λαϊκή εξουσία, το κοινωνικό-ασφαλιστικό σύστημα μπορεί να λυθεί. Εκτίμησε ότι το 2016 μπορεί να είναι ακόμα δυσκολότερη χρονιά για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες συλλογικά, όχι με απλές διαμαρτυρίες, αλλά δίνοντας στον συλλογικό αγώνα περιεχόμενο και κατεύθυνση για την ριζική αλλαγή του συστήματος.
Πρόσθεσε ότι για αυτή την αλλαγή ο λαός πρέπει να έλθει σε σύγκρουση με την ΕΕ και την αστική εξουσία. Απαντώντας σε σχετική παρατήρηση, είπε ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας εξακολουθεί να πείθεται απο τον ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία του οποίου “είναι νέα μέτρα, νέα μνημόνια και διάψευση των προσδοκιών του λαού”.
“Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε από τους εταίρους και την αστική τάξη, που έχουν την πραγματική εξουσία, γιατί μπορεί να κάνει την βρώμικη δουλειά, αν είχαν πάρει τέτοια μέτρα οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν” ανέφερε χαρακτηριστικά, ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι ο λαός πλέον πρέπει να “πατήσει” στην πείρα του περασμένου έτους από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, “μια πείρα που δεν είχε το 2012” και να αξιοποιήσει την δύναμή του.
Ερωτηθείς για την στάση του ΚΚΕ στο σύμφωνο συμβίωσης, αφού διευκρίνισε ότι το Κόμμα είχε καταψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης για ετερόφυλα ζευγάρια, πρόσθεσε ότι θέση του Κόμματος είναι η θέσπιση ως καθολικού δικαιώματος και μάλιστα με περαιτέρω απλούστευση των διαδικασιών του πολιτικού γάμου, ενώ περαιτέρω απλούστευση μπορεί να επέλθει και σε διαδικασίες του Αστικού Δικαίου.
Κατέστησε απολύτως σαφές ότι το ΚΚΕ καταδικάζει οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά εναντίον του σεξουαλικού προσανατολισμού, ενώ πρόσθεσε οτι οι απόψεις του Κόμματος δεν έχουν καμία σχέση ούτε με αντιδραστικές αντιλήψεις, ορισμένων εκπροσώπων της Εκκλησίας, ούτε με φασιστικές αντιλήψεις. Ο κ. Κουτσούμπας εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία γυναικών που επιθυμούν να υπηρετήσουν στα Σώματα Ασφαλείας, καθώς κάτι τέτοιο “οδηγεί στην στρατικοποίησή τους”.
Το ίδιο, εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στη θέσπιση Στρατιωτικών Λυκείων, προσθέτοντας ότι οι έφηβοι πρέπει να ολοκληρώνουν την Γενική Εκπαίδευση.
Ενέταξε δε, τέτοιες κινήσεις στην “προετοιμασία του εδάφους για συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους”.
Δεν απέκρυψε την ανησυχία του ΚΚΕ για τις διεθνείς εξελίξεις, προσθέτοντας οτι η Ελλάδα έχει ήδη εμπλακεί στον πόλεμο, μέσω της συμμετοχής της σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και μέσω της παροχής διευκολύνσεων.
Επίσης, αναφερόμενος στη ΝΟΤΑΜ της Τουρκίας με την οποία δεσμεύει περιοχές στο Αιγαίο για όλο τον χρόνο, την χαρακτήρισε ως παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
Στην παρατήρηση ότι “η Ελλάδα δεν είναι ιμπεριαλιστική χώρα”, ο κ. Κουτσούμπας αποσαφήνισε οτι με τον όρο “ιμπεριαλιστική χώρα” εννοείται ότι ο καπιταλισμός στην δοσμένη χώρα είναι μονοπωλιακός και πρόσθεσε “στην Ελλάδα ο καπιταλισμός είναι μονοπωλιακός, η αστική της τάξη έχει συμφέροντα, ο Υπουργός Εξωτερικών, κ. Κοτζιάς έκανε ξεκάθαρο λόγο για ενεργό συμμετοχή της χώρας στις εξελίξεις στην περιοχή, όπου υπάρχουν περάσματα αγωγών, κοιτασμάτων, μεταφορών κλπ”.
Τόνισε επίσης ότι με δεδομένο το γεγονός πως η Ελλάδα έχει συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής σε κρίσιμους στρατηγικούς τομείς, είναι δυνατή η οικοδόμηση ενός διαφορετικού κοινωνικού-οικονομικού συστήματος με λαϊκή εξουσία, στο πλαίσιο του οποίου και με αποδεσμευμένη την χώρα από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, μπορεί να αναπτυχθούν ισότιμες σχέσεις με όλες τις χώρες. Ερωτηθείς γιατί το ΚΚΕ αρνείται την στήριξη σε μια “αριστερή κυβέρνηση”, είπε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο και η πολιτική του υπηρετεί ξένα προς τους εργαζόμενους συμφέροντα. Η συμμετοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση δίνει άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική η οποία δεν διορθώνεται στο πλαίσιο της ΕΕ και της εξουσίας της αστικής τάξης”.
“Ας φέρει ένα φιλολαϊκό νόμο και θα τον ψηφίσουμε. Αλλά δεν θα φέρει” είπε ο κ. Κουτσούμπας προσθέτοντας οτι ο ΣΥΡΙΖΑ “άγεται και φέρεται από τα μονοπώλια και έχει καταστεί εκ των βασικών πυλώνων του συστήματος, με την ΝΔ να διεκδικεί αντίστοιχο ρόλο ως ο άλλος πυλώνας.”
Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για κυβερνήσεις συνεργασίας.
“Η λύση είναι στα χέρια του λαού που μέσα από την λαϊκή συμμαχία μπορεί να βάλει το στίγμα του στις εξελίξεις και να γίνει ο ίδιος εξουσία. Εκεί το ΚΚΕ θα δώσει το ‘παρών'” κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δ. Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ κοροϊδεύει τον κόσμο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου