Thursday, 9 December, 2021

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Και ο Παύλος Χρηστίδης υποψήφιος πρόεδρος

Η απόφαση της Φώφης Γεννηματά να αποσύρει, για λόγους υγείας, την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ προκάλεσε

ραγδαίες εξελίξεις στην εκλογική διαδικασία. Μετά τους Βασίλη Κεγκέρογλου και Παύλο Γερουλάνο, στην κούρσα μπαίνει και ο Παύλος Χρηστίδης.
Η υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη θα είναι η έκτη για την εκλογή του νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.
Μέσα στις επόμενες ώρες, ο Παύλος Χρηστίδης θα ανακοινώσει πως καταθέτει υποψηφιότητα για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο πρώτος γύρος των οποίων θα γίνει στις 5 Δεκεμβρίου.
Πλέον, υποψήφιοι για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ είναι οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογκου, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης.
Ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, έδωσε νέα τροπή στον αγώνα για την διεκδίκηση της Προεδρίας στο Κίνημα Αλλαγής.
Με επιστολή του που δημοσιεύεται στα Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης (αρχικά) δηλώνει ότι παραιτείται από την θέση του εκπροσώπου τύπου και πώς ετοιμάζεται να στείλει επιστολή για να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του ως Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Δείτε την επιστολή που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό:
“Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,
Ήταν καλοκαίρι του 2015 όταν η Φώφη Γεννηματά μου ανέθεσε το ρόλο του εκπροσώπου τύπου, μια επιλογή γεμάτη ρίσκο, σε μια πολυ δύσκολη συγκυρία.
Έξι χρόνια μετά, ήμασταν έτοιμοι για μια μεγάλη πολιτική μαχη, όπου ο σταθεροποιητικος ρόλος της Προέδρου, εγγύηση της ενότητας και της προοπτικής της παράταξης, με πολιτική ταυτότητα και αυτόνομη, πρωταγωνιστική πορεία ήταν το επίκεντρο της συζήτησης.
Για χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την χώρα, όπως και για μένα, οι τελευταίες εξελίξεις ήταν ένα σοκ, που διαπέρασε τους πάντες και τα πάντα. Επικοινώνησα με την πρόεδρο και της ανακοίνωσα την απόφαση μου να παραιτηθώ από τον ρόλο που μου έχει αναθέσει.
Θελω να ευχαριστήσω, με τρόπο που δεν μπορεί να γραφτεί, την Πρόεδρο για την επιλογή και τη στήριξη της. Άνοιξε δρόμους απέναντι στον ηλικιακό ρατσισμό της νεότητας. Θελω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες ανθρώπους που συνάντησα σε αυτη την πορεία και με καλοδέχτηκαν, τους φίλους και συντρόφους που αντάλλαξα μια κουβέντα ή πολλές, πάντα στο πλαίσιο μιας συλλογικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του χώρου, με ήθος και αξιοπρέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους δημοσιογράφους για τη συνεργασία και τον τρόπο που αντιμετώπισαν εναν “πρωτάρη” στον κόσμο τους. Θέλω να ευχαριστήσω πολύ, όλους τους συνεργάτες στα γραφεία, στις εκδηλώσεις, στα συνέδρια, τους φίλους μου στην ασφαλεια του κτιρίου.
Θελω να ζητήσω συγγνώμη απο όποιους στενοχώρησα, ενόχλησα ή δεν πρόλαβα να σηκώσω το τηλέφωνο. Δεν ήταν στις προθέσεις μου.
Σε λίγη ώρα θα στείλω επιστολή, στην αρμόδια επιτροπή, με την υποψηφιότητα μου για τη θέση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής.
Τα όνειρα μας είναι πιο ισχυρά από τις αναμνήσεις μας.
Ειδικά της δικής μου γενιάς.
Αλλά και τα δυο μαζί, ως ένα ισχυρό μείγμα, μας δένουν, μας μαθαίνουν και μας εξελίσσουν.
To ραντεβού με την ιστορία συνεχίζεται και αναμένεται πιο ανατρεπτικό παρά ποτέ.
Για να γίνει αυτό όμως πράξη πρέπει να υπερβούμε τον εαυτό μας.
Ό,τι μέχρι χθες θεωρούσαμε δεδομένο και κατοχυρωμένο, αλλάζει. Πρέπει να φύγουμε μπροστά και αυτό θα κάνουμε. Το μέλλον του κινήματός μας πρέπει να είναι ένα μέλλον συμπεριληπτικό, ενωτικό, εξωστρεφές και νικηφόρο. Είναι στο χέρι μας”.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου