Friday, 19 April, 2024

Επιστολή Ράμμου: Παραίτηση Μητσοτάκη ζητά ο Τσίπρας

Στη Βουλή μεταφέρεται πλέον αύριο (Τετάρτη 25/01) η πολιτική κόντρα που ξέσπασε με επίκεντρο την  επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου

που εστάλη στον πρωθυπουργό, στους πολιτικούς αρχηγούς και στον πρόεδρο της Βουλής, προς ενημέρωσή τους για τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Η επιστολή η οποία σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει τα ονόματα έξι προσώπων τα οποία παρακολουθούσε η ΕΥΠ, έγινε αφορμή για να ξεσπάσει «πόλεμος» μεταξύ της κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που μέσω του προέδρου της Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Νωρίτερα το πρωί της Τρίτης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε επισκεφθεί και πάλι την ΑΔΑΕ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ανεξάρτητης αρχής, από τον οποίο παρέλαβε τον απόρρητο φάκελο με την επιβεβαίωση των παρακολουθήσεων.

Πετώντας το γάντι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, προκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα, να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με τη φράση: «Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής. Εκεί θα τα πούμε όλα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται, όπως προανήγγειλε, να αναφερθεί στη Βουλή με λεπτομέρειες στα όσα περιλαμβάνονται στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο όπως επέμεναν φήμες το βράδυ της Τρίτης να καταθέσει πρόταση μομφής, είτε κατά της κυβέρνησης είτε κατά του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα.

Οικονόμου κατά Ράμμου: Η Αρχή σε προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την Τρίτη, καταφέρθηκε και κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ αναφορικά με την επιστολή του για τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ο κ. Ράμμος ξαφνικά «προβαίνει σε εντελώς αντίθετη ερμηνεία» προσθέτοντας ότι «προφανώς φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας σε μια ευαίσθητη περίοδο», ενώ κάνει λόγο για «περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η Δικαιοσύνη επιβάλλεται να φέρει γρήγορα στο φως την πραγματική διάσταση της υπόθεσης αυτής και ποια ρυπαρά δίκτυα διοχέτευαν προνομιακά και συστηματικά υλικό και πληροφορίες σε συγκεκριμένους μηχανισμούς. Ρυπαρά δίκτυα που, προσπαθώντας με τυφλό μένος να πλήξουν την Κυβέρνηση, δρουν τελικά σε βάρος της Πατρίδας. Πάμε τώρα και στα υπόλοιπα. Μια δημοκρατία είναι ισχυρή όταν όλοι σέβονται το Σύνταγμα και τους νόμους. Η Ελλάδα είναι δημοκρατικό κράτος δικαίου και κανείς δεν ίσταται υπεράνω των νόμων, ούτε δικαιούται να τους ερμηνεύει κατά το δοκούν.

Όσον αφορά την επιλογή του προέδρου της ΑΔΑΕ να μετατρέψει την ανεξαρτησία της Αρχής, της οποίας προΐστανται, σε περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πρόεδρο του υπήρχαν εδώ και καιρό πολλαπλές ενδείξεις».

«Προφανώς, φιλοδοξεί να καταστεί πολιτικός παράγοντας σε μια ευαίσθητη περίοδο».

«Αυτά τα αποκαλυπτικά μέχρι σήμερα. Και ερχόμαστε στα σημερινά. Χθες, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώνει τη σημερινή του συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μόνο αυτό, τίποτα άλλο», ανέφερε μεταξύ άλλων. Το βράδυ της τρίτης, ο Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ζήτησε την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ.

Παράλληλα, προανήγγειλε ότι αύριο Τετάρτη θα μιλήσει λεπτομερώς για τα όσα περιλαμβάνονται στην επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου.

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για την παραβίαση του κράτους δικαίου. Τη δημοκρατική εκτροπή από ένα εγκληματικό δίκτυο που λειτουργούσε εντός του Μεγάρου Μαξίμου και καθοδηγούνταν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Πλέον δεν μιλάμε για εικασίες και δημοσιεύματα αλλά με αποδείξεις. Τις αποδείξεις που περισυνέλλεξε η ΑΔΑΕ.

Δυστυχώς οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ, την ευθύνη της οποίας έχει ο Μητσοτάκης με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις επικοινωνίες πολιτικών προσώπων βουλευτών υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ΕΔ.

Σε μια χώρα, κράτος δικαίου, δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών, ο πρωθυπουργός της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις αμετάθετες ευθύνες. Να πράξει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός σε κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί.

Να κλείσω με ένα αισιόδοξο μήνυμα. Το φως της αλήθειας νίκησε το σκοτάδι της συγκάλυψης. Η Δημοκρατία θα νικήσει».

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πέρνοντα θέση στο θέμα, είπε ότι πρόκειται για «σοβαρό ζήτημα, άπτεται της λειτουργίας των θεσμών». «Για το θέμα των παρακολουθήσεων έχω τοποθετηθεί στο πλαίσιο αρμοδιοτήτων μου. Είναι σοβαρό ζήτημα, το οποίο συνδέεται, άπτεται της λειτουργία θεσμών και της ποιότητας της δημοκρατίας. Όταν τοποθετήθηκα εξέφρασα πάντα με νόμιμες διαδικασίες την ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση», τόνισε η κα Σακελλαροπούλου.

Για μεθόδευση και «ρυπαρά δίκτυα», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας στις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. «Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα», ανέφερε στην απάντησή του προς τον κ. τσίπρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πως ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα».

«Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το «Μάξιμο Σαράφη» που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Ανδρουλάκης: «Ο πρωθυπουργός να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα»

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, ζήτησε την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρεται στην επιστολή που έλαβε, του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, για τα αποτελέσματα της έρευνας της Ανεξάρτητης Αρχής για την οποία πηγές αναφέρουν στο CNN Greece, ότι περιλαμβάνει τα ονόματα έξι προσώπων τα οποία παρακολουθούσε η ΕΥΠ.

«Ο Πρωθυπουργός έχει δυο υποχρεώσεις. Να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα και να προκαλέσει αύριο την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής», ανέφερε σε δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κουτσούμπας: Κανείς δεν θα αποφύγει τις ευθύνες για το θεσμικό πλαίσιο του «βούρκου»

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, εξαπέλυσε πυρά τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτή την απόδοση ευθυνών δεν πρόκειται να την αποφύγει κανείς, ούτε η κυβέρνηση της ΝΔ ούτε εκείνα τα κόμματα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν βάλει την υπογραφή τους σε αυτό το θεσμικό πλαίσιο του «βούρκου», των παρακολουθήσεων, του αυταρχισμού και της συγκάλυψης. Είναι ακριβώς αυτό το πλαίσιο που είτε καθοδηγεί, είτε συγκαλύπτει κραυγαλέες υποθέσεις, όπως δείχνουν και τα νέα στοιχεία που αναδείχτηκαν στη βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως επίσης και τα πρόσφατα στοιχεία που προκύπτουν από την επιστολή του Προέδρου της ΑΔΑΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων.

cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου