Saturday, 27 July, 2024

Κασσελάκης: Θα μείνω και με κακό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές. “Φυτώριο της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ”

Μόλις τρεις ημέρες πριν τις Ευρωεκλογές της Κυριακής, ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε τα «χαρτιά» του στο “Live News”,

δίνοντας απαντήσεις για τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα και φυσικά για το Πόθεν Έσχες του, που τις τελευταίες ημέρες είναι στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. «Είμαι ο μόνος που χαλάει την πιάτσα για όλους και γι’ αυτό μου επιτίθενται ακόμα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης», σημείωσε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο Mega.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα έμεινε αμετακίνητος σε όσα είπε στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, όπου συνέκρινε τον πρωθυπουργό με Αλ Καπόνε, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων. «Η ομιλία μου είναι η ομιλία μου» είπε.

“Αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, θα είχε ρίξει την κυβέρνηση”
Ο Στ. Κασσελάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη. Χαρακτήρισε δε το κόμμα, «φυτώριο στελεχών» για τη ΝΔ.

«Όταν βλέπεις ένα σύστημα να σε παρακολουθεί και να είσαι αρχηγός ιστορικής παράταξης και να μην έχεις καταφέρει να αλλάξεις αυτό το σύστημα, σημαίνει ότι δεν έχεις τη λαϊκή βάση και τη δυναμικότητα. Αν ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ηγέτης του ΠΑΣΟΚ και είχε παρακολουθηθεί από την κυβέρνηση, θα είχε πέσει τώρα», υποστήριξε. Για τον Αλέξη Χαρίτση, ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι έστειλε συλλυπητήρια για τον θάνατο του πατέρα του και ότι δεν σκοπεύει να πει κάτι αρνητικό αυτήν τη στιγμή.

“Ο Μητσοτάκης δεν έχει σχέση με το προοδευτικό κέντρο”
Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για το πώς έχει εμφανιστεί να στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο παρελθόν, είπε ότι ήταν 28 ετών και ότι πίστευε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έφερνε αλλαγή, αλλά, όπως σημείωσε, «έφερε τις χειρότερες παραδόσεις της Δεξιάς». Ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε την πολιτική της εποχής εκείνης «μπάχαλο» και είπε πως η χώρα ήταν σε αναβρασμό: “Έχουν περάσει τόσα χρόνια και αυτό που είδα από τον Μητσοτάκη δεν έχει σχέση με το προοδευτικό κέντρο”, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Υγεία και η Παιδεία είναι δημόσια αγαθά και δικαιώματα, είπε ο Κασσελάκης και πρόσθεσε ότι «θέλουμε κράτος δικαίου-το οποίο έχει καταλυθεί αυτήν τη στιγμή, και η Ευρώπη το βλέπει-, ένα κοινωνικό κράτος, ένα κράτος με στιβαρή άμυνα και εγκρατή εξωτερική πολιτική».

“Ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα, θα συνεχίσω αυτό που κάνω”
Ερωτηθείς για το τι θα σήμαινε ένα κακό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, είπε ότι είχαν το κόμμα για τελειωμένο πριν από τρεις μήνες και τώρα «είμαστε ο ένας αντίπαλος για όλα τα άλλα κόμματα, ένα αγνό, ανεξάρτητο πράγμα που ανεβαίνει». «Δεν θα προδώσω την εμπιστοσύνη του κόσμου».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κακού αποτελέσματος, κάτω του 15% στις ευρωεκλογές, απάντησε: «Εγώ θα συνεχίσω αυτό που κάνω. Θα γίνει ο εκσυγχρονισμός του κόμματος. Όπως σας είπα μας είχαν για τελειωμένους πριν τρεις μήνες. Αν ο λαός μας ανταμείψει με ένα πολύ ισχυρό ποσοστό, τότε όπως καταλαβαίνετε, όλες οι πολιτικές που παρουσιάζουμε, όπως για την ακρίβεια, για τη στέγη που εκεί πρέπει να είναι παρεμβατικό το κράτος, εκεί για παράδειγμα ότι δαπανήσουμε, όλα αυτά θα επιστρέψουν στην κοινωνία». «Εγώ θα συνεχίσω αυτό που κάνω. Αυτό που είναι σημαντικό είναι για την ελληνική κοινωνία να έχει ισχυρή αντιπολίτευση και να πει τέλος στην αλαζονεία του 41%», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου