Thursday, 30 November, 2023

Κασσελάκης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: “Αντί για ανακούφιση, οι πολίτες νιώθουν χαστούκια”

«Έχουμε την πιο νωπή δημοκρατική εντολή των ψηφοφόρων μας. Αναλαμβάνουμε την τεράστια ευθύνη να τους τιμήσουμε.

Να σταθούμε δίπλα τους και να τους υπηρετήσουμε. Εμείς εκπροσωπούμε την εθνική εξαίρεση του πρωθυπουργού της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης στην πρώτη του ομιλία μπροστά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει επιλέξει μια ενωτική στάση, όπως διαφάνηκε από τις πρωτοβουλίες του όλες τις τελευταίες ημέρες και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, επιλέγοντας την ανακωχή απέναντι στις αντιδράσεις από τις τάσεις του κόμματος.

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην Κ.Ο. και υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και στην πατρίδα μας να υπηρετήσω μαζί με εσάς τις ιδέες τις αξίες του αριστερού και προοδευτικού κόσμου» τόνισε κατά την έναρξη της ομιλίας του ο κ. Κασσελάκης.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Κασσελάκης επιτέθηκε στον Κώστα Καραμανλή: «Ο άριστος Καραμανλής προφανώς θεωρεί την εκλογή του σε αυτό το Σώμα, σωτηρία. Να αποφασίσει τώρα, έστω και καθυστερημένα. Έχει πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη ναι ή όχι; Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν, δεν θα συγκαλυφθούν και αυτός είναι όρκος τιμής. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον φράχτη, ένα μήνα μετά τα Τέμπη, για να αλλάξει την ατζέντα στο όνομα του πατριωτισμού», είπε.

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

“Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη που παίρνω το λόγο για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στην Κ.Ο.”, είπε αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

“Η γλώσσα του σώματος των βουλευτών της κυβέρνησης φανέρωνε πλήρη αλαζονεία για τους συνανθρώπους που έχασαν το βιός τους. Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τον λαό, το μόνο που έκαναν ήταν να εθρωνευτούν τον Γιώργο Ιωακειμίδη και εμένα προσωπικά, χρησιμοποιώντας λογοπαίγνια παιδιών του Δημοτικού. Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί, οι τζάμπα μάγκες. Αντί για την ανακούφιση που υποσχέθηκε ο κ. Μητσοτάκης το μόνο που έχουν για τους πολίτες είναι… χαστούκια. Και θα έπρεπε να ντρέπονται”.

Και συνέχισε, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Στη Δικαιοσύνη εμείς οι 48 λέμε ξεκάθαρα να κάνει τη δουλειά της, χωρίς φόβο και γρήγορα, γιατί οι πολίτες ζητούν απαντήσεις”.

“Εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158… Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν και έντιμοι και σοβαροί βουλευτές στη ΝΔ. Αλλά στο τέλος της ημέρας είναι αντιμέτωποι με τη συνείδηση τους όταν χειροκροτούν την κυβέρνηση”. “Ο άριστος Καραμανλής προφανώς θεωρεί την εκλογή του σε αυτό το Σώμα, σωτηρία. Να αποφασίσει τώρα, έστω και καθυστερημένα. Έχει πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη; Τα Τέμπη δεν θα ξεχαστούν και αυτός είναι όρκος τιμής. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον φράχτη, ένα μήνα μετά τα Τέμπη, για να αλλάξει την ατζέντα στο όνομα του πατριωτισμού”.

“Αντί να ζητήσουν συγγνώμη, ειρωνεύονται. Εγώ αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή απανθρωπιά και αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μία δωρεά. Και λοιπόν; Ας κάνει και ο κ. Μητσοτάκης…”, είπε για την επίσκεψη του στο ειδικό σχολείο στην Καλλιθέα.

“Ας φέρει αύριο στη Βουλή για την ισότητα στο γάμο. Για να δούμε ποιος διοικεί τη Νέα Δημοκρατία…”, είπε στη συνέχεια, προσθέτοντας ότι “δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Γιατί η κοινωνία δικαιούται καλύτερα. Πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα. Να αποδείξουμε τον λόγο που μπήκαμε στην πολιτική και τον λόγο που μένουμε στην πολιτική”.

“Ο ρόλος μου είναι η ακέραιη ευθύνη να πείσουμε όλοι μαζί ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών. Στερεότυπα τέλος. Τίποτα δεν είναι γραμμένο στην πέτρα, ο κόσμος αλλάζει, όπως έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας… Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μιλάει σε όλους και σε όλες. Αλλά δεν θα υποκύψουμε στον πειρασμό να είμαστε αρεστοί σε όλους”.

“Σε λίγες μέρες θα κληθείτε για τον προϋπολογισμό. Θα έρθουν να σας πουν ότι είναι αδιανόητο να προστατεύει κάποιος την περιουσία του χωρίς να πληρώνει έξτρα. Θα έρθουν να σας πουν ότι είναι καλό πράγμα η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της Υγείας… Θα υπερηφανευτούν για τη δήθεν επενδυτική βαθμίδα, την ίδια στιγμή που δεν προβλέπουν μέτρα για τα νοικοκυριά, τους πλειστηριασμούς…”.

“Στο τέλος της ημέρας, δεν νιώθουν τον πόνο, την ανασφάλεια, την αγωνία και την ανάγκη για προκοπή των νέων. Επιτρέπουν μόνο την εξαγωγή τους και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε”. “Δηλώνω προκαταβολικά υπερήφανος για τη μάχη που θα δώσετε στην Ολομέλεια”, συνέχισε. “Ως πότε θα βαφτίζουμε τη δημόσια ευθύνη, ατομική ευθύνη; Ως πότε θα το επιτρέπουμε”; κατέληξε.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου