Saturday, 27 July, 2024

Κωνσταντοπούλου: Προβλέψιμη τραγωδία το ναυάγιο στην Πύλο. Λυσσαλέος πόλεμος στην “Πλεύση”

Ως μία φοβερή και προβλέψιμη τραγωδία χαρακτήρισε το ναυάγιο με τους μετανάστες στην Πύλο η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Παράλληλα, η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για λυσσαλέο πόλεμο του συστήματος προς το κόμμα και το πρόσωπό της με αφορμή τις αλλαγές στις λίστες των ψηφοδελτίων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Αναλυτικά όσα είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου:

Για το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο: «Αυτό που έχει γίνει ήταν μια φοβερή και προβλέψιμη τραγωδία. Και γι αυτό έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών. Η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής και η έλλειψη πρόνοιας για ανθρώπους οι οποίοι στοιβάζονται σε σαπιοκάραβα αναζητώντας την ελευθερία και ένα καλύτερο αύριο, είναι δυστυχώς απόφαση των κυβερνήσεων.

Ξέρετε ότι από το έχει υπογράψει 2016 η χώρα μας με την προηγούμενη κυβέρνηση και το εφαρμόζει και η σημερινή την κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωση-Τουρκίας με την οποία η Ελλάδα αναλαμβάνει τους ανθρώπους αυτούς να τους συλλαμβάνει και να τους κρατάει στο ελληνικό έδαφος εάν περάσουν σε ελληνική επικράτεια. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι υπό την απειλή της σύλληψης και της κράτησης, κάποιοι άνθρωποι μπαίνουν σε πολύ μεγαλύτερη διακινδύνευση. Αυτές οι πολιτικές είναι ανθρωποκτόνες και απάνθρωπες.

Υπάρχει τεράστια υποκρισία και από τον κ. Μητσοτάκη και από τον κ. Τσίπρα γιατί είναι δικές τους πολιτικές αυτές που οδηγούν τον κόσμο σε αυτήν την τρομακτική κατάληξη.

Επειδή συμβαίνει να έχω υπερασπιστεί πολλούς ανθρώπους και έχω υπό την προστασία μου μια οικογένεια που έχασε τους γονείς της στο ναυάγιο που έγινε στα Κύθηρα πριν από 1,5 χρόνο και ταξίδεψαν με τα μωρά τους και βίωσαν τρομακτικές καταστάσεις τις οποίες ξέρω λεπτομερώς, θέλω να πω ότι σε ένα κράτος δικαίου δεν επιτρέπεται ποτέ να ερχόμαστε σε αυτή τη θέση.

Και να δείχνουν ο ένας τον άλλον ή τους διακινητές, εκείνοι που έχουν την κυρίως ευθύνη. Φυσικά, και οι διακινητές είναι ένοχοι όμως ένοχοι είναι και τα κράτη και οι κυβερνήσεις». 

Πού θα κριθεί η είσοδος της Πλεύσης Ελευθερίας στη Βουλή: «Εμείς απευθυνόμαστε στην κοινωνία και πριν από λίγες μέρες γνωστοποίησα με τη συνέντευξη Τύπου που έκανα τι πρόκειται να κάνουμε για την κοινωνία και τι πρόκειται να κάνω εγώ προσωπικά ως πρώην πρόεδρος της Βουλής με τα «εργαλεία» και τα εφόδια με τα δικαιώματα που μου δίνει ο κανονισμός της Βουλής.

Δε θα τους αφήσω σε ησυχία. Θα παρεμβαίνω, μου δίνει ο κανονισμός της Βουλής τη δυνατότητα να παίρνω τον λόγο για 12 λεπτά και εκτός σειράς. Αυτό δεν είναι ένα προνόμια αλλά ένα δικαίωμα για τους πολίτες που θα το αξιοποιήσω και εκείνο που θα υλοποιήσω είναι αυτό που εξαγγείλαμε, δηλαδή η αντιπολίτευση υπεράσπισης.

Αυτό σημαίνει ότι με μία ακλόνητη κοινοβουλευτική ομάδα έτσι όπως την κατήρτησα και την επέλεξα, από ανθρώπους που δεν επιδίωξαν ποτέ τις θέσεις αλλά θα είναι εκεί και δεν πρόκειται να προδώσουν την υπόσχεσή μας στους πολίτες.

Θα είμαστε εκεί παρόντες, θα παρεμβαίνουμε, θα καταθέτουμε προτάσεις, εγώ θα παίρνω τον λόγο κάθε φορά που θα χρειάζεται ακόμα και αν προσπαθεί η κυβέρνηση με τις διαδικασίες επείγοντος, κατεπείγοντος και τις ειδικές διαδικασίες να στερήσει τον λόγο από τους βουλευτές. Θα ενεργοποιήσουμε τις αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συμμέτοχής μέσω των αναφορών των πολιτών στον πρόεδρο της Βουλής, μία διαδικασία που δεν είναι γνωστή αλλά και μέσα από την ακρόαση των φορέων που επιτρέπει να προσκαλούμε στη Βουλή πολίτες, κοινωνικά κινήματα, φορείς κ.ο.κ. Και για την ψηφιακή αντιπολίτευση, όπως έχω δώσει το κινητό μου αυτές τις μέρες και με παίρνουν οι πολίτες και μου αναφέρουν τα προβλήματα, μου προτείνουν τα ζητήματα και με ενημερώνουν για όσα αντιμετωπίζουν, θα εγκαταστήσουμε μια ψηφιακή πλατφόρμα πάνω στην πλατφόρμα του κόμματος, το plefsieleftherias.gr, και ο κάθε πολίτης θα έχει άμεση πρόσβαση στην κοινοβουλευτική μας ομάδα, στο κοινοβούλιο, στην εξουσία. Και θα έχουμε και γραμμή επικοινωνία ώστε να υλοποιήσουμε την πραγματική δημοκρατία.

Αυτό το οποίο δε θέλει το σύστημα, δε θέλει καμία δύναμη του συστήματος και γι αυτό μας πολεμούν με αυτόν τον λυσσαλέο τρόπο όλες τις τελευταίες μέρες».

Για τις αντιδράσεις από πρώην ή νυν υποψηφίους του κόμματός της: «Να το ξεκαθαρίσουμε. Όλη την εβδομάδα, διάφοροι τηλεδικαστές οι οποίοι εκπροσωπούν το σύστημα σε διάφορες πρωινές, μεσημεριανές, βραδινές εκπομπές, έχουν αναλάβει να χτυπάνε λυσσαλέα την «Πλεύση Ελευθερίας» και εμένα προσωπικά ως γυναίκα αρχηγό κόμματος επειδή έκανα το αυτονόητο, δηλαδή να καταρτίσω τις λίστες του κόμματός μας με τέτοιο τρόπο που θα εγγυάται την κατάρτιση της κοινοβουλευτικής μας ομάδας με ποιότητα, με ακεραιότητα και με τις ιδιότητες εκείνες των βουλευτών που θα επιτρέψουν να κάνουμε αυτά που έχουμε εξαγγείλει. Αυτό το οποίο έκανα, είναι αυτό που είχα εξαγγείλει. Και είναι αυτό το οποίο το χειροκροτούσαν αυτοί οι οποίοι τώρα όψιμα εμφανίζονται να διαμαρτύρονται ενώ χειροκρότησαν, αποδέχτηκαν, συμφώνησαν και υπέγραψαν για να είναι υποψήφιοι.

Υπάρχει ένας λυσσαλέος πόλεμος στον οποίο έχουν αναλάβει ρόλο διάφορες δυνάμεις του συστήματος και έχουν βρει και προθύμους. Το ότι χτυπάνε εμένα γι αυτό που έκαναν οι επικεφαλής όλων των μικρών κομμάτων διότι ακούτε όλη τη βδομάδα ότι έκανα κάτι φοβερό, το οποίο είμαι η μόνη που το εξήγγειλα. Έκανε το ίδιο ο κ. Βαρουφάκης σε τρεις ή τέσσερις περιφέρειες βάζοντας πρώτο τον κ. Στρατούλη, τον κ. Θεοχαράκη, βουλευτές της επιλογής του ή με τους οποίους είχε κάνει συμφωνία και υποβαθμίζοντας εκείνες τις υποψήφιες οι οποίες είχαν βγει πρώτες. Δεν το έχετε ακούσει αυτό σε κανένα δελτίο ειδήσεων επί 5 μέρες διότι η εντολή από όλες τις δυνάμεις του συστήματος είναι να χτυπηθώ εγώ, η μόνη γυναίκα πολιτική αρχηγός. Γιατί είδαν ξαφνικά πόσο αγκαλιάζει ο κόσμος την «Πλεύση Ελευθερίας», πόσο ελπίζει μαζί μας, πόσο προσδοκά αυτή η αντιπολίτευση υπεράσπισης που κάνουμε και θα κάνουμε θα είναι η πραγματική εκπροσώπηση των πολιτών, η πραγματική δημοκρατία. Επιδιώκουν να απελπίσουν ξανά τον κόσμο.

Το λέω σε όλο τον κόσμο, έχω υπερασπιστεί πάρα πολλούς ανθρώπους απέναντι σε τρομερές εξουσίες. Δικαστές επίορκους, χειρότερους από τους τηλεδικαστές που έχουν πιάσει «στασίδι» το τελευταίο διάστημα, τους έχω φάει με το κουταλάκι. Τον ελληνικό λαό και τους Έλληνες πολίτες θα τους υπερασπιστώ όπως και την ελπίδα τους και την προοπτική να έχουν μια πραγματική εκπροσώπηση με την «Πλεύση Ελευθερίας», θα τους υπερασπιστώ με όλες μου τις δυνάμεις. Γιατί η καρδούλα που κάνουμε, η αγάπη μας, είναι για τον κόσμο, για τους πολίτες. Δεν είναι για εκείνους οι οποίοι αντιστρατεύονται τους πολίτες και θέλουν να τους αφαιρέσουν την ελπίδα, την προσδοκία και τελικά τη συμμετοχή». 

mynews.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου