Saturday, 8 May, 2021

Κ. Βελόπουλος: Ζητάμε εξεταστική για ποιο λόγο προδόθηκε η Μακεδονία και η ΝΔ δεν υπογράφει!

Ομιλία του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κ. Βελόπουλου στη Βουλή, στη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Πολιτισμού

και Αθλητισμού «Κέντρο Πολιτισμού και Δημιουργίας ΑΚΡΟΠΟΛ και λοιπές διατάξεις»:
Βλέπω ότι η αριστερά έχει ηγεμονική θέση στην συζήτηση για τον πολιτισμό. Φαίνεται αυτό από την διάθεση των ομιλητών των αριστερών κομμάτων να μιλήσουν.
Βλέπω εδώ στο ν/σ τη λέξη across. Τι είναι αυτό; Τι σημαίνει αυτό; Πού είναι ο ελληνικός πολιτισμός; Βλέπω επίσης πάλι ρουσφέτια και προσλήψεις 2.800 ανθρώπων. Όλοι οι υπουργοί της ΝΔ φέρνουν και ένα ν/σ με το οποίο βάζουν κόσμο από τα παράθυρα. Και δεν υπάρχει υπολογισμός μισθολογικού κόστους. Αυτό γίνεται στο πλαίσιο της παλαιοκομματικής αντίληψης των κομμάτων. Και γίνεται ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός αυτοχαρακτηρίζεται ως μεταρρυθμιστής. Κάτι όμως δεν κολλάει.
Ήθελαν να ρωτήσω την Υπουργό Πολιτισμού αν έχουν καταγραφεί όλα τα κάστρα που έχει η Ελλάδα. Είναι καταγεγραμμένα; Και αν ναι πείτε μου ποια κάστρα αναπαλαιώθηκαν τα τελευταία χρόνια. Γιατί στο κάστρο που υπάρχει στον Πλαταμώνα έχει πρόβλημα και ήδη γκρεμίζεται η βορειοδυτική πλευρά του. 1.000 κάστρα υπάρχουν στην χώρα. Και αν πάτε στην Μεθώνη θα δείτε ότι πέφτουν οι πέτρες του κάστρου στην θάλασσα. Και όλα αυτά γίνονται γιατί έως σήμερα κανένα υπουργείο πολιτισμού δεν έχει εγκρίνει κονδύλια για να γίνουν ανασκαφές, συντηρήσεις και αναπαλαιώσεις. Πηγαίνετε στο Υπουργείο Εσωτερικών. Έχει φτιαχτεί ένα κτήριο τετράγωνο και άχαρο που ουδεμία σχέση έχει με την ελληνική αισθητική και τον ελληνικό πολιτισμό. Γκρεμίσατε όλα τα όμορφα κτήρια και φτιάξατε στην θέση τους κουτιά. Στην Γερμανία αντίθετα προχώρησαν σε αναπαλαιώσεις και ομόρφυναν τις προσόψεις των κτηρίων. Ας κάνουμε κάτι κι εμείς για να γίνουν πιο όμορφα τα δικά μας κτήρια. Και αφού μιλάμε για πολιτισμό να σας δείξω μια φωτογραφία (δείχνει φωτο). Αυτό είναι ένα από τα ωραιότερα ξενοδοχεία του Παλαιού Φαλήρου. Λεγόταν Ακταίον. Ήταν ένα πραγματικό στολίδι. Το γκρεμίσαμε και κτίσαμε πολυκατοικίες και τετράγωνα κτήρια. Αυτό όμως καταδεικνύει μια έλλειψη αισθητική η οποία υπάρχει εδώ και έναν αιώνα. Καλοί είναι οι καλλιτέχνες, αλλά και αυτοί είναι κομμάτι του πολιτισμού. Αν όμως δεν έχεις αισθητική δεν μπορείς να μιλάς για πολιτισμό. Γιατί ο πολιτισμό είναι πόλος έλξης για την ανάπτυξη και τον τουρισμό.
Εδώ και μέρες έχουμε μία σύγκρουση για την Αγία Σοφία. Υπάρχουν πληροφορίες ότι οι Τούρκοι θέλουν να αναστηλώσουμε το τέμενος κάτω από την Ακρόπολη. Μην το κάνετε. Βγείτε δημοσίως ως κυβέρνηση και πείτε ότι παρά τις πιέσεις του Ερντογάν δεν θα γίνει το τζαμί. Στον Βοτανικό, γιατί βιάζεστε να κτίσετε το τζαμί , όταν οι΄αλλοι κάνουν τις εκκλησίες μας τζαμιά; Η κ. Κεραμέως άνοιξε τζαμιά στα Δωδεκάνησα. Γιατί να το κάνει; Παγώστε τα. Βρείτε έναν γραφειοκρατικό τρόπο.
Υπάρχει νόμος που απαγορεύει τις συναθροίσεις. Μπαίνει η αστυνομία και κλείνει μαγαζιά, συλλαμβάνει παπάδες, αλλά αφήσατε τις προάλλες έξω από τη βουλή να συναθροίζοντα οι αναρχοάπλυτοι. Χθες στην πλατεία Βικτωρίας έγινε μια συγκέντρωση, στην οποία είχε πάει και ένας βουλευτής της ΝΔ. Το εκμεταλλεύτηκαν αυτό τα ναζιστικά στοιχεία, και έκαναν αντισυγκέντρωση απέναντι. Φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα και δεν συνελήφθη κανένας, παρά το γεγονός ότι φώναζαν το σύνθημα: Έλληνα λεβέντη στον τάφο σου θα ρίξουμε το πιο μεγάλο γλέντι. Καταλαβαίνετε τι έλεγαν; Ότι θα χορέψουν στον τάφο των Ελλήνων. Μιλούσαν για νεκρούς Έλληνες. Για οποιονδήποτε κι αν το λένε εμείς θα είμαστε απέναντί τους. Αυτό αν δεν το καταλάβατε είναι ρατσισμός και υποκίνηση σε βία. Και δεν μίλησε κανείς από εσάς. Γιατί; Κανείς δεν τους συνέλαβε; Γιατί; Τους φοβάστε; Σας φωνάζουμε τόσο καιρό να κάνετε κακούργημα όλες αυτές τις ενέργειας για να μην επαναληφθούν. Και την πρώτη μέρα συνελήφθησαν 8 – 9 άτομα τα οποία την επόμενη ημέρα η δικαιοσύνη τα άφησε ελεύθερα.
Πάμε στη Novartis, όπου επαναλαμβάνεται η ίδια πολιτική φάρσα εδώ και δεκαετίες. Εξεταστική και Προανακριτική επιτροπή δίνουν διαφορετικά πορίσματα. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑίος βουλευτής έχει άλλη άποψη περί δικαιοσύνης από τον ΝεοΔημοκράτη, από τον ΠΑΣΟΚο. Αν θέλετε πραγματικά να βρείτε τους ενόχους, βρείτε τα λεφτά! Τα λεφτά πρέπει να γυρίσουν πίσω. Ζητήστε από τη Novartis να σας δώσει τα χρήματα, μετρητά και να τα επιστρέψετε στον Έλληνα συνταξιούχο, στον Έλληνα αγρότη. Τα υπόλοιπα είναι ψευτοκόντρες και πρέπει να τις σταματήσετε.
Πάμε και στα υπόλοιπα. Η Ελλάδα διαθέτει 5 superpuma, τα οποία από το 2015 είναι στην ΕΑΒ. Ο Υπουργός είπε ότι δεν μπορούμε να τα συντηρήσουμε γιατί η συντήρηση στοιχίζει 2,5 εκατ. για κάθε ένα. Εγώ σκοπεύω να στείλω επιστολή στον πρωθυπουργό για να παρέμβει. Γιατί δεν μπορεί να δίνετε 20 εκατ. σε κάθε ολιγάρχη και κάθε διαπλεκόμενο για να μας κάνει πλύση εγκεφάλου για το πόσο καλό είναι το να μένουμε στο σπίτι και για 12,5 εκατ. να μην μπορεί να έχει τα superpuma ο στρατός. Δεν μπορούμε να μην κάνουμε τίποτα. Και να ξέρετε ότι δεν ήρθαμε εδώ για να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αυτά θα τα φωνάζουμε.
Πάμε και στις γκάφες. Που έχετε κάνει άπειρες από αυτές. Η μεγαλύτερη έγινε την ίδια μέρα που ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα κάνει τζαμί την Αγ. Σοφία. Όλοι οι ευρωβουλευτές -πλην του δικού μας ευρωβουλευτή- έδωσαν το πράσινο φως για να πάρει η Τουρκία 500 εκατ. από την ευρωβουλή. Χθες, εστάλη μία επιστολή από τον ευρωβουλευτή μας, με την οποία ζητούσε από τον Ευρωπαίο επίτροπο εμπορίου να προστατεύσει τα ελληνικά προϊόντα από τον τουρκικό αθέμιτο ανταγωνισμό και να ξεκινήσουν έλεγχοι ποιοτικοί για τα τουρκικά προϊόντα. Ξέρετε τι έγινε; Κανένας από τους ευρωβουλευτές σας δεν υπέγραψε. Υπέγραψε ακόμα και η Λεπέν, υπέγραψε το Vox, υπέγραψε ο Σαλβίνι. Το ΕΛΚ δεν υπέγραψε.
Να πάμε όμως και στα σοβαρότερα. Μιλάμε για μυστική διπλωματία την οποία κάνατε πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού και εμπιστευτήκατε τον Ερντογάν ο οποίος σας ξεπούλησε. Εμπιστευτήκατε τον Ερντογάν ο οποίος δεν έχει μπέσα και αυτό έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη. Αυτό που ζητώ από τα υπόλοιπα κόμματα είναι να πουν εάν τάσσονται υπέρ της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο. Γιατί ακούγονται διάφορα περί ειρηνικής συνύπαρξης με αντάλλαγμα την συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά έρχεται η κυβέρνηση και κάνει ειδικό νόμο για να δώσει χρήματα στο ΕΛΙΑΜΕΠ. Δίνει χρήματα του ελληνικού κράτους στο ΕΛΙΑΜΕΠ το οποίο έχει σημαία του την συνεκμετάλλευση. Πώς είναι δυνατόν να δίνετε λεφτά εκεί; Ψάξτε το σας παρακαλώ γιατί αυτή η υπόθεση μυρίζει άσχημα και η μυρωδιά αυτή σημαίνει σήψη.
Επιπλέον βγήκε και ο Δένδιας και αποκάλυψε ότι η απόφαση του Ερντογάν για την Αγ. Σοφία δεν θα επηρεάσει τις εργασίες που γίνονται για το τζαμί στο Βοτανικό. Δηλαδή τι παραπάνω πρέπει να κάνει η Τουρκία για να αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε αντίμετρα; Και όπως είπε ο κ. Δένδιας, ο πρωθυπουργός είπε στον Ερντογάν ότι το τζαμί δεν θα γίνει επειδή το ζήτησε ο ίδιος αλλά επειδή οι Μουσουλμάνοι πρέπει να έχουν κάπου να προσεύχονται.
Βγήκε και ο πρώην υπουργός αμύνης επί ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αποστολάκης και είπε ότι όταν συνέβη η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ήμασταν έτοιμοι να στείλουμε ελικόπτερο για να σώσουμε τον Ερντογάν. Γιατί να το κάνουμε αυτό; αφήστε τους να σφαχτούν μεταξύ τους. Και έρχεται τώρα η Τουρκία και μας ζητάει να της δώσουμε τους 8 Τούρκους αξιωματικούς. Ας πάρει πίσω του λαθρομετανάστες που μας έχει στείλει, ας ανοίξει πάλι την Αγ. Σοφία ως εκκλησία, ας σταματήσουν οι προκλήσεις της στην Θράκη και το Αιγαίο και τότε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε κι εμείς. Δεν γίνεται να τα παίρνει όλα τζάμπα.
Κύριοι, η Τουρκία δεν θέλει και δεν μπορεί να γίνει ευρωπαϊκή χώρα. Είναι ισλαμική. Αν δεν το καταλάβετε αυτό, αν δεν καταλάβετε τι θέλει να κάνει ο Ερντογάν θα ηττηθούμε οικτρά. Ο Ερντογάν θέλει να κάνει σουνιτικό ισλαμικό κράτος, θέλει να ξαναφτιάξει την οθωμανική αυτοκρατορία. Το έχει πει ο ίδιος! Πώς είναι δυνατόν λοιπόν να κάνουμε διάλογο με αυτόν; Και εσείς πήγατε και κάνατε μυστική συνομιλία με τον φασίστα, τον δικτάτορα Ερντογάν; Κάνετε ότι θέλετε. Κάντε μυστικέ συνομιλίες αν θέλετε αλλά ασυλία από εμάς δεν θα έχετε ποτέ! Οι Τούρκοι λειτουργούν σοβινιστικά, ιμπεριαλιστικά και εμείς από την άλλη ακολουθούμε την τακτική του κατευνασμού και της υποχωρητικότητας, που από το ’74 και μετά έχουμε βαφτίσει διάλογο και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Σήμερα η Αρμενία κατέρριψε δύο UAV των Αζέρων και βγήκε ο Ακάρ και απείλησε τους Αρμένιους ότι θα τους κτυπήσει. Βλέπετε ότι οι Τούρκοι έχουν ανοίξει παντού μέτωπα. Βλέπετε ότι ψάχνουν ζωτικό χώρο για να κάνουν την αυτοκρατορία τους. Συνεχώς διεκδικούν και εσείς δεν κάνετε τίποτα.
Έρχονται όμως δυσάρεστες εξελίξεις. Και επειδή μιλάμε για εθνικά θέματα, πάρτε απόφαση και ασκήστε σοβαρή πολιτική. Συγκαλέστε το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Πώς είναι δυνατόν να κάνετε μυστική διπλωματία χωρίς να ενημερώνετε κανένα και μετά να ζητάτε να σας στηρίξουμε;
Και θα κλείσω με τα Σκόπια. Να την χαίρεστε την Συμφωνία των Πρεσπών. Έγιναν εκλογές στα Σκόπια και ξέρετε ποιοι κέρδισαν; Οι Αλβανοί! Γιατί ο Ζάεφ είναι όμηρος των Αλβανικών προθέσεων. Και εμείς σας ζητάμε εδώ και ένα χρόνο να κάνετε μία εξεταστική για να μάθουμε για ποιο λόγο προδόθηκε η Μακεδονία μας και η ΝΔ δεν υπογράφει!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου