Saturday, 18 May, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις Ευρωεκλογές

Τους 42 υποψήφιους στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ανακοίνωσε πριν από λίγο η Νέα Δημοκρατία.

Την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών παρουσίασε η Αριστοτελία Πελώνη, ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ είπε ότι πρέπει να πάρουμε τις ευρωεκλογές στα σοβαρά και να ξορκίσουμε τη χαλαρή ψήφο. «Στα 50 χρόνια της ΝΔ πρέπει να κάνουμε δώρο στην παράταξη μας μια ακόμα μεγάλη νίκη», είπε επίσης ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Ακούω πολλούς να λένε «θέλω να στείλω μήνυμα». Σηκώνω το γάντι και απαντώ: στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές».

Όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είπε ότι αυτό εξηγεί γιατί η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Η ΝΔ είναι μια μεγάλη κοίτη που συνενώνει όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Η επόμενη ευρωβουλή θα αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες προκλήσεις και γι’ αυτό η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή την επόμενη των εκλογών. Το 2024 δεν είναι 2019, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ» υποστήριξε επίσης ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εντάσεις, το μεταναστευτικό κ.ο.κ.

Πρόσθεσε επίσης ότι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου στην Ευρώπη είναι η χρηματοδότηση της αμυντικής πολιτικής αλλά και η αναθεώρηση της ΚΑΠ. «Ποιος θα δώσει στην Ευρωβουλή αυτές τις κρίσιμες μάχες? Πρέπει να είναι η ισχυρή ΝΔ» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφερόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε ότι «το σύνθημα να πέσει ο Μητσοτάκης δεν συνιστά πολιτική πρόταση».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και αυτό οφείλουμε να το κατοχυρώσουμε και να το ενισχύσουμε.

Ποιον και ποιους θέλουμε ισχυρό να πάει στην Ευρώπη να διαπραγματευτεί το νέο Ταμείο Ανάκαμψης; Θα ανοίξει η συζήτηση αν αυτό το εργαλείο πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Η Ευρώπη δοκιμάζεται, έχουμε νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Κοινή χρηματοδότηση της άμυνας έχει ανοίξει η συζήτηση. Πρωτοβουλία για κοινή χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών από τον αμυντικό προϋπολογισμό. Δεν αρκεί εμείς ως κράτη μέλη να χρηματοδοτούμε τη δική μας μόνο ανεξάρτητη άμυνα, πρέπει να κινητοποιήσουμε και ανεξάρτητους πόρους για μια Ευρώπη που αλλάζει.

Δεν ήμασταν εμείς η πολιτική οικογένεια που εισηγήθηκε μια πράσινη μετάβαση στον αγροτικό τομέα που τρέχει με τέτοια ταχύτητα. Εμείς είπαμε, “ώπα, μήπως πρέπει να πάμε πιο αργά»; Ισχυρή ΝΔ που θα προκύψει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Το δημογραφικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο συνεκτικές ευρωπαϊκές πολιτικές που θα πλαισιώνουν αυτά που εμείς κάνουμε στην πατρίδα μας.

Η ΝΔ πρέπει στις 9 Ιουνίου να είναι ισχυρή. Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα στην Ευρώπη, είναι μια εθνική κάλπη με πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ στις 9 Ιουνίου, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορούμε να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που μας δώσατε την εντολή τον Ιούνιο του 2023.

Έχουμε εκπροσώπηση από 111 χώρες στην επιστολική ψήφο. Μια μεγάλη παρακαταθήκη δημοκρατικής μεταρρύθμισης. Όλα αυτά τα έχουμε κάνει σε 9 μήνες, φανταστείτε πόσα θα κάνουμε σε 4 χρόνια, όταν οι πολίτες στείλουν μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Από την άλλη μεριά φαίνεται να υπάρχει μια εμμονή: να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πολιτική πρόταση, ούτε εναλλακτική διακυβέρνησης και πρόταση για το μέλλον της Ευρώπης Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να ξορκίσουμε τη χαλαρή ψήφο. Να πούμε σε δυσαρεστημένους συμπολίτες μας ότι πρέπει να δουν τη μεγάλη εικόνα, ιδίως σε μια εποχή που γίνονται όλα και πιο δύσκολα. Η Ελλάδα έχει καταφέρει και έχει κατοχυρώσει να είναι πόλος σταθερότητας.

Δείτε τη μεγάλη εικόνα, να κινητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας, εξηγώντας γιατί η μεγάλη νίκη της ΝΔ έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Οι ευρωεκλογές είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν τις εκλογές του 2027. Εγώ στην πρώτη γραμμή να γυρνάω την Ελλάδα όπως ξέρω καλά να το κάνω. Το βράδυ της 9ης Ιουνίου να πετύχουμε ακόμα μια μεγάλη νίκη».

protothema-photo intime

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου