Monday, 14 June, 2021

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα σταματήσει την πλήρη διάλυση της χώρας

Μεϊμαράκης: Η ΝΔ θα σταματήσει την πλήρη διάλυση της χώρας

Η εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή δεν είναι αντάξια της σοβαρής συζήτησης που θα έπρεπε να είχε γίνει δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή αναφερόμενο στην Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. «Από την ώρα που ξεκινήσαμε την διαδικασία μέχρι τώρα βλέπουμε την Πρόεδρο της Βουλής να μιλάει και να μην σταματάει»

Από την ημέρα που ξεκίνησε η Βουλή μόνο κατεπείγοντα ψηφίζουμε δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι η πλήρης διάλυση της χώρας. Η ΝΔ θα την σταματήσει…, τόνισε ο επικεφαλής της ΝΔ.

«Ολες οι επιλογές σας έχουν αποδειχτεί ανεπαρκείς. Θεωρείται ότι για όλα φταίνε όλοι οι άλλοι. Εχετε αναλογιστεί σε τι μπορείτε να φταίτε εσείς» ρώτησε τον Πρωθυπουργό.

Δεν θα ανακατευτούμε σε πρόταση μομφής για την Πρόεδρο της Βουλής. Δεν θα εμπλακούμε στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά πρέπει να βρεθεί λύση στο πολιτικό πρόβλημα.

Οι εκλογές θα μας πάνε αρκετά πίσω σημείωσε. Θα χάσουμε 2-2,5 μήνες με τις εκλογές παρατήρησε ο πρόεδρος της ΝΔ λέγοντας ότι αν γίνουν τώρα οι εκλογές μπορεί να ανακόψουμε την πορεία της οικονομίας και μετά να χρειαστούμε ακόμα χειρότερο από αυτό το Μνημόνιο που ψηφίζουμε τώρα.Την Δευτέρα το πρωί πρέπει να το κλείσετε το θέμα.

Αν θέλετε να κάνετε εκλογές να τις κάνετε. Ομως μη μας θεωρείτε δεδομένους για τις ψηφοφορίες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι παρουσιάζει πολλές από τις δικές της προτάσεις ως προτάσεις του Κουαρτέτου υπογραμμίζοντας ότι πολλές από αυτές τις προτάσεις η κυβέρνηση Σαμαρά τις απέρριψε.

Πιο αναλυτικά

Ο κ. Μεϊμαράκης χαρακτήρισε «σουρεαλιστική» την εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή το τελευταίο διάστημα, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίζουν και τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να υπερψηφίζουν.

«Δεν μπορεί να ψηφίζει η αντιπολίτευση και εσείς να την προκαλείτε. Αυτό δεν θα συνεχιστεί. Πρέπει να βρείτε λύση και να επαναφέρετε τη σταθερότητα. Αν πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν εκλογές, κάντε τις κι εμείς θα σας βοηθήσουμε να δραπετεύσετε. Αρκεί να σωθεί η χώρα» είπε.

«Το ‘πρώτη φορά αριστερά’ θα γίνει ‘τελευταία φορά αριστερά’ και με καταψήφιση από τους δικούς σας βουλευτές. Είστε αντιμέτωπος με τους δαίμονες που εσείς κατασκευάσατε» ανέφερε, απευθυνόμενος προς τον Αλ.Τσίπρα.

«Υφαρπάξατε την ψήφο μιας μερίδας του λαού και τώρα την πληρώνουμε όλο μαζί. Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη, πρέπει να κυβερνηθεί. Δεν είστε κυβερνήτης και μάλιστα εξαφανισμένος. Έπρεπε να ήσασταν εδώ όταν έγινε το μπάχαλο το πρωινό, όταν έγινε τον μπάχαλο το απογευματινό» είπε προς τον πρωθυπουργό, αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν πριν την έναρξη της συζήτησης στην Ολομέλεια στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι ορθώς η πρόεδρος της Βουλής προσπάθησε να υπερασπιστεί τα όσα είπε, καθώς όντως «εκβιαζόμαστε». «Από την ημέρα που ξεκίνησε το έργο της αυτή η Βουλή, μόνο κατεπείγοντα συζητάμε, όλα σε ένα άρθρο» είπε, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ως υπεύθυνο για την εικόνα που παρουσιάζει η Βουλή, λέγοντας για την Ζωή Κωνσταντοπούλου πως «κάποιος την επέλεξε».

«Η εικόνα που παρουσιάζεται είναι η πλήρης διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ και του Κοινοβουλίου και η πλήρης διάλυση της χώρας, αλλά την πλήρη διάλυση της χώρας η ΝΔ θα την σταματήσει» συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πως η ΝΔ δεν θα συμμετέχει σε πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε, επίσης, ότι στο εξής η στάση της ΝΔ θα είναι τελείως διαφορετική απέναντι στα νομοσχέδια που θα κατατεθούν προς ψήφιση. «Μην μας θεωρείτε δεδομένους για τις ψηφοφορίες του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου».

«Θα ψηφίζουμε ό,τι είναι προς το συμφέρον του λαού και αφού βεβαιωθούμε ότι το διαπραγματευτήκατε σωστά» είπε, προαναγγέλλοντας ότι η ΝΔ θα είναι σε συνεννόηση με τους εταίρους. «Μαθαίνουμε ότι τώρα κάποιες προτάσεις που παρουσιάζετε ως προτάσεις του κουαρτέτου, είναι δικές σας προτάσεις» τόνισε.

Προανήγγειλε, μάλιστα, τη δημιουργία ομάδων εργασίας που θα επεξεργαστούν πλήρως το μνημόνιο, ενώ ανακοίνωσε και την κατάρτιση ολοκληρωμένου σχεδίου που θα παρουσιάσει η ΝΔ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

Απευθυνόμενος προς τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Είσαι ο πρώτος μνημονιακός πλέον, θα το καταλάβετε ότι είστε πλέον μνημονιακοί». Παράλληλα, άσκησε εμμέσως κριτική στον Γιάνη Βαρουφάκη, λέγοντας πως «όταν πήγαμε στους εταίρους με τα πουκάμισα έξω και τα χέρια στις τσέπες τα χάσαμε όλα».

Μάχη για τους αγρότες

Αναφερόμενος στα φορολογικά μέτρα που περιλαμβάνει η συμφωνία, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε σε έντονο ύφος την αντίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην αύξηση της φορολογίας στους αγρότες, αλλά και σε ρυθμίσεις όπως η αλλαγές στη διάθεση του φρέσκου γάλακτος.

«Θα δώσουμε μάχη για να μην περάσει η αύξηση της φορολογίας στους αγρότες. Μη θεωρείτε δεδομένη την ψήφο της ΝΔ τον Οκτώβριο εάν φέρετε τα μέτρα αυτά χωρίς να τα έχετε διαπραγματευτεί. Πιστεύουμε στην ισχυρή Ελλάδα, που θέλει ισχυρή περιφέρεια, περιφέρεια που θέλει ισχυρούς αγρότες και κτηνοτρόφους» υπογράμμισε.

Επέκρινε, επίσης, την απόφαση για επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική παιδεία. «Υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει την επιβολή ΦΠΑ στην παιδεία» υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης, εκφράζοντας την απορία του γιατί η κυβέρνηση δεν το αντέτεινε αυτό στους θεσμούς.

«Έχετε καταλάβει ότι καταργείτε το ΕΚΑΣ, έχετε καταλάβει τι έχετε κάνει στα νησιά και στον τουρισμό;» συνέχισε και καταλήγοντας διαβεβαίωσε για την ετοιμότητα της ΝΔ «να κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ».

www.tovima.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου