Thursday, 4 March, 2021

Μητσοτάκης: Θα στηρίξουμε μόνιμα τους συνταξιούχους – Διευρυμένο ΕΚΑΣ

Σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε για την 13η σύνταξη την οποία

χαρακτήρισε ως «επίδομα»: «Καταγγείλαμε το χρόνο που χορηγήθηκε το επίδομα. Είναι η πρώτη φορά που ένα επίδομα χορηγείται λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, άρα δεν ήταν προϊόν μακροχρόνιου σχεδιασμού αλλά επιχειρήθηκε να εξαγορασθούν οι ψήφοι των συνταξιούχων». Διευκρίνισε πως «δεν υποτιμώ την ανάγκη να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι για αυτό και στηρίξαμε το μέτρο στη Βουλή». 

Ερωτηθείς εάν η μία κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα διατηρήσει το συγκεκριμένο επίδομα, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι αυτό θα διατηρηθεί εφόσον οι προϋποθέσεις της οικονομίας το επιτρέπουν και σίγουρα όχι με όρους που παραπέμπουν σε εξαγορά ψήφων.

«Γιατί η κυβέρνηση, γιατί ο πρωθυπουργός δεν ψήφισε την τροπολογία για την κατάργηση του αφορολογήτου. Εγώ δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξει μείωση του αφορολογήτου. Αλλά εγγυώμαι τις 12 συντάξεις οι οποίες σήμερα δεν είναι εγγυημένες» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει: «Για το ΕΚΑΣ έχουμε πει ότι από τον επόμενο χρόνο θα μπορούμε να εγγυηθούμε ένα μοναδικό μηχανισμό στήριξης των συνταξιούχων».

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης «μας ενδιαφέρει το παιδί και το εγγόνι να μπορεί να στηρίξει τον συνταξιούχο βρίσκοντας δουλειά. Δεν λένε τίποτα για επενδύσεις και νέες δουλειές. Εκεί εστιάζεται το δικό μας σχέδιο».
«Δέσμευσή μου η χώρα να επιστρέψει στη δανειακή βαθμίδα σε 18 μήνες»
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως στη βασική πρόβλεψη, στο ρυθμό ανάπτυξης η κυβέρνηση απέτυχε. «Πάρτε παράδειγμα από άλλες χώρες. Εμείς ουραγοί στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει υπεραπόδοση αλλά υπερφορολόγηση. Για μένα δέσμευση εντός 18 μηνών η χώρα να επιστρέψει στη λεγόμενη δανειακή βαθμίδα. Να δανείζεται όπως η Πορτογαλία ή η Κύπρος». Εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως άλλα είναι τα σημαντικά ζητήματα που θα έπρεπε να συζητούν με νηφαλιότητα και σημείωσε δηκτικά: «Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε το 1944 και τι είπε ο Άρης Βελουχιώτης» κάνοντας σαφή μνεία στα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας την Πέμπτη από τη Λαμία.

«Ο διχασμός του Τσίπρα δεν μας αξίζει»
Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια διχασμού από την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα. «Τα νέα άνεργα παιδιά τα οποία θα βρουν δουλειά σε μία νέα επένδυση στην Ελλάδα θα είναι οι ελίτ ή οι πολλοί; έχω μπλεχτεί με αυτούς τους διχασμούς. Εγώ δεν είμαι με τους πολλούς ή με τους λίγους. Είμαι με όλους. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων» είπε.
«Το βράδυ των εκλογών νικητής θα είναι η ΝΔ»
Ερωτηθείς για το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, απάντησε: «Μια καθαρή νίκη. Το βράδυ των ευρωεκλογών θα υπάρχει ένας νικητής η ΝΔ, και ένας ηττημένος ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κληθείς να προσδιορίσει το ύψος της διαφοράς, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Δεν θα βάλω πήχη, όσο μεγαλύτερη η διαφορά τόσο πιο επιτακτικές οι πολιτικές εξελίξεις» είπε. Όσο πιο μεγάλη η διαφορά τόσο πιο επιτακτικές οι εξελίξεις. Το σημαντικό είναι πως θα αποτυπωθεί το αποτέλεσμα στην ελληνική κοινωνία. Ζητώ στήριξη στη ΝΔ γιατί μόνο η ΝΔ μπορεί να γίνει ο φορέας της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Το μόνο κόμμα το οποίο μπορεί να αλλάξει τη ροή της χώρας είναι η ΝΔ. Δεν είμαι αλαζόνας. Σέβομαι τις εκλογές. Είναι γιορτή δημοκρατίας. έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα και δεν χρειάζομαι μέτρηση να μου δείξει αυτό που αισθάνονται οι πολίτες».

«Θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη σε υπερθετικό βαθμό όσα πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε τον κ. Τσίπρα «να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση για όσα λέμε. Την έμφαση που δίνουμε στην πρόληψη, τις δωρεάν εξετάσεις για γυναίκες που μπορεί να κινδυνεύουν από καρκίνο του μαστού, να μιλήσουμε για τους καρκινοπαθείς, για το πως θα αναβαθμίσουμε τα νοσοκομεία μας. Υπάρχουν όλα στο πρόγραμμά μας το οποίο είναι απολύτως κοστολογημένο» είπε. Πρόσθεσε δε πως «η ελληνική οικονομία δεν υπεραποδίδει ως προς την ανάπτυξη αλλά ως προς την υπερφορολόγηση» και χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως «μνημονιακότερη των μνημονιακών» για να υποσχεθεί: «Εμείς θα επιστρέψουμε στη μεσαία τάξη αυτά που σε υπερθετικό βαθμό πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν θα επιτρέψω σε 30 αλήτες να κρατούν μια πόλη όμηρο»
Ιδιαίτερη έμφαση έδειξε ο πρόεδρος της ΝΔ στο θέμα της ασφάλειας του πολίτη και δεσμεύτηκε ότι «θα αφεθεί η Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της, θα ενισχυθεί». «Μιλάω με τους αστυνομικούς. Είναι δυνατόν να έχουν λήξει τα γιλέκα των αστυνομικών; Είναι να τους αφήνουμε με περιπολικά σαράβαλα; Εντός ενός έτους η ΕΛ.ΑΣ θα αποκτήσει καινούργια περιπολικά. Θα ξαναφτιάξουμε ομάδα Δ και θα κάνουμε 1000 προσλήψεις για την Ομάδα ΔΙΑΣ» τόνισε. «Ως προς κουκουλοφόρους μπαχαλάκηδες, έχουν ως είδωλό τους τρομοκράτες. Αυτό θα αντιμετωπιστεί με την απαραίτητη αυστηρότητα. Δεν θα επιτρέψω σε 30 αλήτες, τραμπούκους να κρατάνε μια πόλη όμηρο» σημείωσε για να προσθέ.

Έχουμε υποχρέωση να ξανακάνουμε τον Έλληνα πολίτη να αισθάνεται ασφαλής. Δεν αποτέλεσε ποτέ η ασφάλεια προτεραιότητα για την κυβέρνηση αυτή. Θα αποτελέσει για την επόμενη.

«Μίλησα ξεκάθαρα για 7ήμερη λειτουργία, όχι εργασία»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε από την Μάρα Ζαχαρέα για την περιβόητη «7ήμερη εργασία». Έκανε λόγο για «προσπάθεια άθλιας προπαγάνδας» και επεσήμανε: «Μίλησα ξεκάθαρα για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασία. Δοθήκαν εξηγήσεις και επιμένει η προπαγάνδα και η μονταζιέρα να βάζει λόγια στο στόμα μου που δεν έχω πει».

Για να διερωτηθεί: «Είναι κακό να βλέπουμε την πραγματικότητα στην αγορά εργασίας και να προτείνουμε λύσεις; Όταν δεσμεύομαι ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, αυτό είναι για τις ελίτ ή για τους πολλούς εργαζόμενους; Όταν δίνω αγώνα γιατί από την επιτυχία μιας επιχείρησης πρέπει να είναι πρώτα ωφελημένοι οι εργαζόμενοι είναι υπέρ της ελίτ»;

Ως προς την υγεία ο κ. Μητσοτάκης είπε πως «το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες» για να διευκρινίσει: «Αυτή η δημόσια υγεία δεν είναι υποχρεωτικό να είναι κρατική. Αν ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας, μπορούμε να το συζητήσουμε. Γίνεται παντού. Γίνεται ήδη στην Ελλάδα».

Μήνυμα στην Τουρκία
Ερωτηθείς για τις προκλήσεις της Άγκυρας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο είπε: «Ο χρόνος αυτή τη στιγμή δουλεύει αντίστροφα. Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου».

«Θα στηρίξουμε τα brand της ελληνικής Μακεδονίας»
Οσο για την επόμενη ημέρα της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Θα υποστηρίξουμε το brand της ελληνικής Μακεδονίας ως την πραγματική Μακεδονία. Θα ενισχύσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να κατοχυρώσουν μακεδονικά σήματα».
Πηγή: iefimerida.gr 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου