Saturday, 27 July, 2024

Μητσοτάκης, Θεσσαλονίκη: Σε λίγο καιρό θα παραδώσουμε το πιο σύγχρονο Μετρό

Τα αποτελέσματα της Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό Θεσσαλονίκης (ΜΑΜΘ), βάσει των οποίων οριστικοποιήθηκε η χάραξη του δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης, με ορίζοντα την εξέλιξη του πολεοδομικού συγκροτήματος μέχρι το 2040 παρουσιάστηκαν σήμερα, Δευτέρα (20/5) στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:
«Θα μπορέσουμε να παραδώσουμε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, αλλά και στους επισκέπτες το πιο σύγχρονο, κατά πάσα πιθανότητα… σίγουρα το πιο όμορφο μετρό, οποιασδήποτε ευρωπαϊκής πόλης. Το λέω αυτό σε μια πόλη, η οποία έχει δοκιμαστεί πολύ από προσδοκίες, οι οποίες διαψεύστηκαν στο παρελθόν και η οποία μπορεί να αντιμετωπίζει αυτή την πραγματικότητα με μία σχετική επιφύλαξη. Θα κάνουμε όμως λίγη υπομονή ακόμη και λίγο πριν το τέλους του έτους θα μπορέσουμε να διαψεύσουμε ενδεχόμενους κι αυτούς, οι οποίοι δεν πιστεύουν ακόμη και σήμερα ότι το μέτρο της Θεσσαλονίκης επιτέλους γίνεται πράξη. Όμως, όπως είπε ο Υπουργός και ο Υφυπουργός δεν σταματούμε εδώ.

Ο σκοπός αυτής της μελέτης, την οποία εκπόνησε η Ελληνικό Μετρό είναι ακριβώς να έχουμε την απαραίτητη τεκμηρίωση, προκειμένου να δούμε το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών σε μία πόλη που αλλάζει, αναπτύσσεται, μεγαλώνει και θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε πια στη διάθεση μας μία πολύ τεκμηριωμένη πρόταση με στοιχεία που μας υποδεικνύουν τις προτεραιότητες της επόμενης και της μεθεπόμενης ημέρας, σχετικά με τον τρόπο που θα επεκταθεί το μετρό, αλλά και με την διάδρασή του με τα άλλα συστήματα μαζικής μεταφοράς, όπως τα αστικά λεωφορεία. Χαίρομαι για το γεγονός ότι αναγνωρίζεται από την πόλη ότι έχει γίνει μία σημαντική δουλειά προς την εξυγίανση του ΟΑΣΘ, με περισσότερα λεωφορεία και με τα ηλεκτρικά λεωφορεία πια να κάνουν μαζικά την εμφάνισή τους από σήμερα και κάνοντας ένα ακόμη βήμα για να φέρουμε την πόλη πιο κοντά σε ένα μέλλον μετακινήσεων με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Επίσης, προφανώς είναι πολύ σημαντικό το μετρό και τα λεωφορεία να δουλεύουν συνδυαστικά έτσι ώστε να μπορούμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες»… δείτε εδώ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου