Saturday, 2 July, 2022

Μητσοτάκης στην ΟΝΝΕΔ: «…πόσο θα χάσουν τον ύπνο τους κάποιοι, μετά τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών»

«Στο δίλημμα ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες θα πρέπει όλοι να τοποθετηθούν. Εμείς ξέρουμε σε ποια πλευρά είμαστε» τόνισε ο πρωθυπουργός

Με αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα του Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής είναι η αναβάθμιση των Πανεπιστημίων και επισήμανε ότι το νέο νομοσχέδιο θέτει τις βάσεις για σύγχρονα ΑΕΙ. Εξαπέλυσε, δε, βολές για τις εντάσεις στο ΑΠΘ, για να τονίσει ότι «ο νόμος δεν σταματάει στις πύλες των πανεπιστημίων».

«Στο δίλημμα ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες θα πρέπει όλοι να τοποθετηθούν. Εμείς ξέρουμε σε ποια πλευρά είμαστε. Το πανεπιστήμιο ανήκει στους φοιτητές και τους καθηγητές, ο νόμος δεν σταματάει στις πύλες των ΑΕΙ, οι ομάδες προστασίας θα είναι σύντομα εκεί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Αναφερόμενος στις ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου και τα περί κατάργησης των φοιτητικών παρατάξεων, τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει -δεδομένου ότι προβλέπονται από το Σύνταγμα- και μίλησε για ψέματα δημαγωγών.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε σειρά κυβερνητικών πολιτικών που εφαρμόζονται ήδη για τους νέους και προανήγγειλε πλήρες σχέδιο για φθηνή στέγη για νέους και νεαρά ζευγάρια. Επισήμανε ότι θα υλοποιηθεί στη δεύτερη τετραετία της ΝΔ στην κυβέρνηση.

Στο σημείο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε δηκτικά προς τον Αλ. Τσίπρα: «Μαθαίνω ότι κάποιοι έχουν αϋπνίες το τελευταίο καιρό, φανταστείτε πόσο θα χάσουν τον ύπνο τους μετά τα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών».

«Η νεολαία θα είναι στην πρώτη γραμμή την νέα τετραετία. Να τι θέλω για τη γενιά των πολλαπλών κρίσεων. Μετά τα μνημόνια, την περιπέτεια ΣΥΡΙΖΑ, τον πόλεμο στην Ουκρανία, θέλω να αποφοιτήσετε από ένα Πανεπιστήμιο της γνώσης ή από μια σχολή που θα σας κάνει περιζήτητους. Να βρίσκετε δουλειές όχι με μέσο, αλλά γιατί θα πατάτε καλά στα πόδια σας και γιατί θα υπάρχουν θέσεις εργασίας λόγω της ανάπτυξης και των επενδύσεων στη χώρα. Σε μια ασφαλή και συμπεριληπτική κοινωνία, όπου η ελευθερία συνυπάρχει με την ευθύνη και με μια καθημερινότητα πιο φιλική στο πειρβάλλον και τον πολιτισμό. Με μια πολιτεία που θα εργάζεται σκληρά, ώστε κάθε χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούεμνο. Η πορεία που ξεκίνησε το 2019 πρέπει να συνεχιστεί. Αυτή είναι η αφετηρία για την τελική ευθεία προς τη νέα νίκη της ΝΔ. Αγγελιοφόροι της να είστε εσείς.»

«Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς τον Ταγίπ Ερντογάν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να ανοίξει διάλογο με «το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η Άγκυρα «τα βάζει με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο». «Κάθε επιθετικό τους βήμα, μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση. Ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους, να αλλάξουν και τη λογική τους» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα μας είναι στην καλύτερη κατάσταση από ποτέ, τόσο από άποψη οικονομίας όσο και γεωστρατηγικής και σημείωσε: «Ο αληθινός πατριωτισμός δεν ζυγίζεται σε πομπώδη συνθήματα και δεν μετριέται σε στολές και φιέστες. Αυτές είναι καμ(μ)ένες λογικές που απέτυχαν» για να υπογραμμίσει ότι η κυβέρνηση «έχει σταθερές συμμαχίες και ισχυρή άμυνα που τη χτίζουμε».

Και πρόσθεσε: «Πατριωτισμός είναι η ικανότητα να προβάλλουμε παντού, όπου πρέπει και όπως πρέπει, τα δίκαιά μας. Έχουμε κλειστές πόρτες στις προκλήσεις, αλλά είμαστε ανοιχτοί σε συζητήσεις».

Αναφερόμενος στο ρόλο της ΟΝΝΕΔ, επισήμανε ότι ρόλος της είναι να κάνει κριτική στην κυβέρνηση και με την νεανική ματιά της να εμπλουτίζει την πολιτική της.

«Κλείνω με μια προσωπική εξομολόγηση» σημείωσε ο πρωθυπουργός. «Ήμουν σίγουρος ότι σήμερα θα αντικρίσω πρόσωπα φωτεινά. Αυτό που βλέπω ξεπέρασε την προσδοκία μου. Είναι η ορμή των νιάτων. Κάντε το δικό σας μέλλον, την δική μας ελπίδα. Καιρός να σπάσει ο φόβος πως η γενιά μου θα μεταφέρει στη δική σας μόνο προβλήματα. Ξεκινάμε, προχωράμε μπροστά, στοχεύουμε ψηλά. Δίνουμε τη στήριξη στο νέο πρόεδρό μας. Καλή δύναμη, καλή επιτυχία».

Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 16:45.

Το Σάββατο και την Κυριακή οι 2.393 σύνεδροι που αναδείχθηκαν από 82.757 μέλη θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετηθούν πάνω σε επίκαιρες θεματικές ενότητες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ, το Συνέδριο θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι από αρκετές ευρωπαϊκές και διεθνείς οργανώσεις νεολαίας, που διατηρούν στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας με την ΟΝΝΕΔ, όπως ο πρόεδρος της IYDU Michael Dust, η πρόεδρος του YEPP Lidia Pereira και εκπρόσωποι Οργανώσεων που ανήκουν στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από την Ουκρανία, την Κύπρο, το Βέλγιο, τη Φινλανδία, την Κροατία, την Ιρλανδία και την Αυστρία.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου