Monday, 22 April, 2024

Ξαφνική κόντρα Βελόπουλου με τους «Σπαρτιάτες». Αρπάχτηκαν για τον πατριωτικό χώρο

Βγήκαν τα πρώτα «μαχαίρια» μεταξύ των μικρότερων κομμάτων, λίγες ώρες προτού ξεκινήσει στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων.

Πρωταγωνιστές αυτού του… διαδικτυακού -αυτή τη φορά- επεισοδίου ήταν ο Κυριάκος Βελόπουλος της Ελληνικής Λύσης, και το κόμμα των Σπαρτιατών.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Κ. Βελόπουλος μετά την κατάθεση στο κοινοβούλιο πέντε προτάσεων για σύσταση εξεταστικών επιτροπών προχώρησε σε διαδοχικές αναρτήσεις στο twitter δηλώνοντας ότι οι Σπαρτιάτες και το κόμμα Νίκη, δεν θα τις υποστηρίξουν και θα προτιμήσουν να «βάλουν πλάτη» στη κυβέρνηση.

Οι αναρτήσεις του Κυριάκου Βελόπουλου

«ΑΠΟΚΆΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΌΣ….ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΏΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΜΎΘΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΕΣ, ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΡΟΥΜΕ…. ΠΙΣΩ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΗΣ ΝΈΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: Κατά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος, δόθηκε ένα δικαίωμα στην ελάσσονα αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, αναθεωρήθηκε και το άρθρο 68, το οποίον πλέον στην παρ. 2 εδ. γ΄, αναφέρει ότι: ”Η Βουλή μπορεί να συνιστά δύο ανά κοινοβουλευτική περίοδο εξεταστικές επιτροπές, εφόσον η σχετική πρόταση δέκα τουλάχιστον βουλευτών υπερψηφισθεί από τα δύο πέμπτα του συνόλου των βουλευτών (120), ανεξαρτήτως πλειοψηφίας”. Με λίγα λόγια, με πρόταση 10 τουλάχιστον βουλευτών, διεξάγεται συζήτηση στην Ολομέλεια για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής και αυτή αποφασίζεται (μετά από συζήτηση) αν την ψηφίσουν 120 τουλάχιστον βουλευτές.

Δηλαδή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να την μπλοκάρει η κυβερνητική πλειοψηφία, αν ψηφίσουν 120 βουλευτές» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης για να προσθέσει σε άλλο σημείο « ΌΠΟΙΟΣ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΆΒΕΙ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙ! Το θέμα λοιπόν είναι ότι φθηνές δικαιολογίες δεν χωρούν! Κάποιοι δεν αφήνουν αυτούς που δηλώνουν πατριώτες να ψηφίσουν τις εξεταστικές επιτροπές! Αυτή είναι η αλήθεια! Ή είστε με την Ελλάδα και τη Μακεδονία ή δεν είστε κύριοι!», έγραψε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Η αντίδραση των Σπαρτιατών και η απάντηση Βελόπουλου

Ωστόσο, τα «πυρά» Βελόπουλου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Χάρη Κατσιβαρδά, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των «Σπαρτιατών» ο οποίος με δήλωσή του ανέφερε για τον αρχηγό της Ελληνικής Λύσης:

«Ο Κος Βελόπουλος τρέφει χίμαιρες για ένα δήθεν ηγετικό ρόλο στον ”πατριωτικό χώρο”. Ζητά εξεταστική επιτροπή για μια χρονική περίοδο, που άνηκε ο ίδιος στη ΝΔ, πριν καν ιδρύσει το κόμμα του. Επίσης ζητά εξεταστική επιτροπή για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων, με την οποία ο ίδιος συμφώνησε κι υπέγραψε (Πρακτικά της Βουλής, 10-3-2020, σελ 401-402)! Επιπροσθέτως, ο χαρακτηρισμός, για την προδήλως ετεροβαρή προς τα εθνικά συμφέροντα Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία ο κος Βελόπουλος είχε αναφέρει κατά τι πρόσφατο παρελθόν ως ”καλή Συμφωνία” και ότι δεν ήταν δήθεν ”προδοσία” επαναβαφτίστηκε μόλις εχθές Τρίτη 4 Ιουλίου 2023, ως ”επαίσχυντη” Η υποκριτική πρωτοβουλία της σύστασης εξεταστικών επιτροπών ελήφθη αμιγώς για λόγους εντυπωσιασμού και άγρας δημοσιότητας άνευ ουσίας και σοβαρότητας. Λέμε ”όχι” στην εκ του ασφαλούς πατριδοκαπηλία του κου Βελόπουλου».

Λίγο αργότερα, ο Κυριάκος Βελόπουλος απαντώντας έγραψε:

«Ας μιλήσουμε πολιτικά: ουδέποτε ήμουν στη Νέα Δημοκρατία όταν υπεγράφη η προδοτική συμφωνία των Πρεσπών, ουδέποτε ήμουν στη Νέα Δημοκρατία, ουδέποτε είπα ότι ήταν καλή η συμφωνία! Αυτός που υπογράφει το κείμενο πρέπει να τα αποδείξει κιόλας! Όταν λες ενσυνείδητα ψέματα πρέπει να είσαι και έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις συνέπειες! Η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήνουμε σε ασόβαρους γυρολόγους των κομμάτων. Μία απλή ανάγνωση του κανονισμού της Βουλής θα τους βοηθήσει για να καταλάβουν τι σημαίνει εξεταστική επιτροπή και τι σημαίνει στηρίζω την πρόταση για εξεταστικές που αφορούν Πρέσπες Τέμπη μάτι για την ίδια την κοινωνία! Απαντάμε πολιτικά αλλά όταν χρειάζεται απαντάμε και διαφορετικά! Δεν φτάνει που δεν στηρίξατε την πρόταση επιχειρούν με ψέματα(γνωστή τακτική, γνωστών κύκλων) να σπιλώσουν ανθρώπους! Ραντεβού με τον κ.Σαράκη (ξέρετε που) λοιπόν αφού δεν υπάρχει άλλη λύση».

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου