Friday, 29 March, 2024

Οι νέοι Γραμματείς του ΥΠΕΣ

Δημοσιοποιήθηκε το β’ πακέτο 24 Γραμματέων Υπουργείων, μετά τους 28 πρώτους 
Με αυτό συμπληρώθηκε και το παζλ του Υπουργείου Εσωτερικών, που έχει πλέον ενωθεί με ένα μόνο κομμάτι από το τέως Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 4 Γενικοί Γραμματείς στο νέο Υπουργείο Εσωτερικών, ως εξής:
Γενικός Γραμματέας ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ: Μιχάλης Σταυριανουδάκης
Ο Μιχάλης Ι. Σταυριανουδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αγρονόμων – Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου. Μιλά την Αγγλική γλώσσα. Έχει αναπτύξει επί σειρά ετών επιχειρηματική δραστηριότητα ως στέλεχος και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων εταιριών του ιδιωτικού τομέα. Διετέλεσε μέλος, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, της εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΣΔΚΝΑ, του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Α.Ε. Διανομής Φυσικού Αερίου Κεντρικής Αττικής «Αθηναϊκό Αέριο», της Α.Β.Ε.Ε. «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα», της Πολιτικής επιτροπής και της επιτροπής τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συλλόγου Αγρονόμων-Τοπογράφων Μηχανικών και της Παγκρήτιας Ένωσης. Από το 2002 έως το 2019 διετέλεσε Δήμαρχος αρχικά στο Δήμο Δάφνης και εν συνεχεία στο Δήμο Δάφνης Υμηττού.
Γενικός Γραμματέας ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ: Μανώλης Γραφάκος
Ο Μανώλης Γραφάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), την Τραπεζική και τον Τουρισμό. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με θέμα της διδακτορικής του διατριβής το συνταξιοδοτικό της χώρας. Δούλεψε αρχικά στον ιδιωτικό τομέα για μια 10ετία ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε χρηματοοικονομικά θέματα και μετά άλλα 15 χρόνια στο δημόσιο τομέα. Διετέλεσε αναπληρωτής διοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής την περίοδο 2004-2006, Δήμαρχος Μελισσίων την περίοδο 2007-2010, πρόεδρος του διαδημοτικού συνδέσμου 21 ΟΤΑ, την περίοδο 2010 – 2011 και από το 2012 μέχρι σήμερα, είναι Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Μεταμόρφωσης.
Γενικός Γραμματέας ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ: Αθανάσιος Μπαλέρμπας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι πτυχιούχος Φιλοσοφικής Α.Π.Θ. και έχει παρακολουθήσει Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Βιώσιμη Τοπική Ανάπτυξη. Μιλά Αγγλικά και Γερμανικά. Είναι Διδάκτωρ της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π. στον Τομέα Πολεοδομίας–Χωροταξίας. Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε Συνέδρια για την πόλη και τον πολιτισμό, ενώ έχει δημοσιεύσει αντίστοιχες μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά. Έχει εκδώσει βιβλία στις εκδ. «ΛΙΒΑΝΗ» και «Ελληνικά Γράμματα». Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος σε Ανώνυμες Εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εργάζεται ως πιστοποιημένο στέλεχος εκπαίδευσης σε δομή χορήγησης Διεθνούς Απολυτηρίου (International Βaccalaureate).
Γενική Γραμματέας ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ: Βιβή Χαραλαμπογιάννη
Η Παρασκευή (Βιβή) Χαραλαμπογιάννη διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα θέματα δημόσιας διοίκησης, καθώς έχει διατελέσει επικεφαλής του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα, Δ.Στεφάνου, αρχικά στη Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, ενώ στη συνέχεια, από το 2012 έως το 2014, στο Υπουργείο Διοικ. Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρ. Διακυβέρνησης, όπου εκτός από την ευθύνη του συντονισμού των εργασιών του Γραφείου Γ.Γ. είχε και την αρμοδιότητα της παρακολούθησης της υλοποίησης πολιτικών σχετικά με ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, αναδιοργάνωσης δομών και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση του σχεδιασμού των προτάσεων πολιτικής στα προναφερόμενα πεδία. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι στέλεχος του Τμήματος Προσωπικού της Βουλής των Ελλήνων, χειριζόμενη θέματα σχετικά με την υπηρεσιακή κατάσταση του προσωπικού, συμμετέχοντας και στην ομάδα της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για την άτυπη κωδικοποίηση του Κανονισμού της Βουλής/Β’. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., κάτοχος Master in Business Administration του Ε.Α.Π. και υποψήφια διδάκτωρ του Τομέα Διοικητικής Επιστήμης και Δημοσίου Δικαίου του Ε.Κ.Π.Α.. Γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Αταλάντη Φθιώτιδας.
airetos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου