Saturday, 20 April, 2024

Πέτσας: Στόχος να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος των ΗΠΑ στη Μεσόγειο

«Στόχος της ελληνικής κυβέρνηση είναι στη συνάντηση αυτή να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν σταθερό και αξιόπιστο εταίρο

για τις ΗΠΑ στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου»: αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και το τετ-α-τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Πέτσας τόνισε πως η Ελλάδα βγαίνει από μια κρίση 10 ετών δυνατή και έτοιμη να προχωρήσει σε επενδύσεις (και από τις ΗΠΑ), να αφήσει τη μιζέρια και να κοιτάξει με αυτοπεποίθηση το μέλλον.
Ερωτηθείς για τις διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να απομονώσει διπλωματικά την Άγκυρα και πως η Ουάσινγκτον -με μια δηλώσεων Αμερικανών αξιωματούχων- αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα την Τουρκία. Κάτι, που όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναμένεται να επιβεβαιωθεί και στη σημερινή συνάντηση στο Λευκό Οίκο.
Μάλιστα, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο αποτελεί επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ περνούν μια από τις καλύτερες περιόδους στις σχέσεις τους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου