Saturday, 20 April, 2024

Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών Αντώνης Διαματάρης – Αιχμές ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Διαματάρη: Πριν παραιτηθεί, ας μας δείξει το απολυτήριο Λυκείου τουλάχιστον
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το δεύτερο πτυχίο του υφυπουργού Εξωτερικών, ενώ έρχονται στο φως αποκαλύψεις και για στενό του συνεργάτη.
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, δεν έχει μεταπτυχιακό από το Columbia. Την είδηση, μάλιστα, επιβεβαίωσε ο ίδιος, τονίζοντας, με ανακοίνωσή του, ότι οικονομικοί λόγοι συνετέλεσαν στο να μην ολοκληρώσει τις σπουδές του, τις οποίες παρακολούθησε. Τώρα εμφανίζεται να μην έχει, σύμφωνα με τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε πτυχίο.
Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Για να συνοψίσουμε: Δεν υπάρχει το μεταπτυχιακό του κ. Διαματάρη. Δεν υπάρχει, ως φαίνεται, ούτε πτυχίο του κ. Διαματάρη, αφού φρόντισε να το αφαιρέσει και αυτό από το βιογραφικό του. Αυτό που σίγουρα υπάρχει, τελικά, είναι ο σύμβουλός του, που διώκεται κακουργηματικά για τη θητεία του στην ΕΑΒ και τη ζημία εκατοντάδων εκατ. ευρώ του Δημοσίου. Όπως και το απύθμενο θράσος του κ. Μητσοτάκη, που συνεχίζει να τον καλύπτει και δεν τον στέλνει σπίτι του».
Λίγο νωρίτερα και ο Νίκος Παππάς σημείωνε: «Πριν παραιτηθεί, ας μας δείξει το απολυτήριου Λυκείου τουλάχιστον»…

Όλη η δήλωση του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαματάρη:
Στη δήλωση παραίτησής του, την οποία έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνης Διαματάρης αναφέρει:
«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού. Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».
Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν από δημοσίευμα της ιστοσελίδας kalami.us, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία, ως την απάντηση του Πανεπιστημίου Columbia σε ερώτηση για το πτυχίο του Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος είναι και ο εκδότης της γνωστής εφημερίδα «Εθνικός Κήρυξ». Σύμφωνα με το kalami.us, το πανεπιστήμιο απάντησε πως ο υφυπουργός Εξωτερικών έχει μόνο εγγραφή (enrollement only) στο Πανεπιστήμιο και δεν έχει αποκτήσει τίτλο σπουδών.
Στην απάντησή του ο κ. Διαματάρης εκφράζει «ιδιαίτερη απογοήτευση» για τον αρνητικό σχολιασμό που έχει δεχθεί για το βιογραφικό του, όπως αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών. «Λυπάμαι αν η ως άνω διατύπωση προκάλεσε οποιαδήποτε παρερμηνεία ως προς το ότι είμαι κάτοχος του τίτλου σπουδών, ιδίως μάλιστα όταν είναι γνωστή η επί δεκαετίες προσφορά μου στα ζητήματα του απόδημου Ελληνισμού» καταλήγει.
Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
Από πού «κρατάει» τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τον αποπέμπει;
Ο κ. Διαματάρης, σε αντίθεση με όσα έχει δηλώσει
– Δεν έχει μεταπτυχιακό
– Δεν έχει πτυχίο
– Παραμένει άγνωστο εάν έχει απολυτήριο Λυκείου.
Την ίδια ώρα, αναφορικά με όσα δεν έχει δηλώσει:
– Έχει συνεργάτη στο Υπουργείο που διώκεται για κακουργηματική απιστία και ζημία ενός δισ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου.
– Παρότι υφυπουργός, διατηρεί επιχειρηματική δραστηριότητα, τόσο ως εκδότης όσο και ως κτηματομεσίτης, παραβιάζοντας το Σύνταγμα.
Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα διατυπώνει σήμερα σύσσωμος ο Τύπος. Ακόμα και ακραιφνώς φιλοκυβερνητικές εφημερίδες ζητούν την αποπομπή του κ. Διαματάρη.
Είναι δικαίωμα του κ. Μητσοτάκη να βυθίζεται στο πρωτοφανές φιάσκο της δήθεν αριστείας που έχει δημιουργήσει με τον συγγενή – υφυπουργό του.
Ωστόσο, προκύπτει ένα απλό ερώτημα: Από πού «κρατάει» τον κ. Μητσοτάκη ο κ. Διαματάρης και δεν τολμά να τον αποπέμψει, παρά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις για τέταρτη συνεχή ημέρα;

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου