Saturday, 27 July, 2024

Παραιτείται ο Αλέξης Τσίπρας! Τι είπε στο Εκτελεστικό γραφείο

Καταιγιστικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη υποβάλλει την παραίτησή του στα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να προχωρήσει σε δηλώσεις στο Ζάππειο.

Αλέξης Τσίπρας, δήλωση στο twitter

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα χιλιάδες μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που έδωσαν μαζί μας αυτή την εκλογική μάχη με αυταπάρνηση, πάθος, πείσμα και αξιοπρέπεια. Ήταν η πιο δύσκολη, αλλά και η πιο όμορφη εκλογική μάχη που έχουμε δώσει ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Η ανάδειξη στη Βουλή τριών ακροδεξιών κομμάτων, ενός εκ των οποίων με φασιστικές προεκτάσεις και διασυνδέσεις, σε συνδυασμό με την πλειοψηφία της Δεξιάς του κ. Μητσοτάκη, αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία έκλεισε ένας μεγάλος και δημιουργικός ιστορικός κύκλος. Πρέπει να τον αποτιμήσουμε με περηφάνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναλαμβάνει από σήμερα τις ευθύνες που του ανέθεσε η λαϊκή ψήφος. Τα μέλη του κόμματος θα κληθούν να μας κρίνουν όλους και να χαράξουν τη στρατηγική που ανταποκρίνεται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Είναι αυτονόητο, πως σε αυτήν τη δημιουργική συλλογική διεργασία ανασυγκρότησης, πρώτος εγώ θα θέσω τον εαυτό μου στη κρίση των μελών του κόμματος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου