Saturday, 13 April, 2024

Πορτοσάλτε για Τέμπη: Γελοιότητα η συλλογή υπογραφών για κατάργηση βουλευτικής ασυλίας

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλούν τα σχόλια του Άρη Πορτοσάλτε για όσους συμπαραστέκονται στον πόνο των οικογενειών των θυμάτων των Τεμπών και των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Τοποθετούμενος για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί του πορίσματος της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην εξεταστική επιτροπή για το δυστύχημα των Τεμπών, ο Άρης Πορτοσάλτε αναφέρθηκε στις υπογραφές που μαζεύει η Μαρία Καρυστιανού και ο σύλλογος των Τεμπών για το δυστύχημα.

«Αυτό που βάζουν την κοινωνία και μαζεύει υπογραφές είναι γελοιότητες. Είναι γελοιότητες πραγματικά. Είναι σα να ζούμε σε μια δημοκρατία την οποία οι ίδιοι θέλουν να την κάνουν μπανανία», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 1,3 εκατ. άτομα έχουν υπογράψει το σχετικό ψήφισμα.

«Το πολιτικό σύστημα, όπως είδα το κοινοβούλιο χτες ήταν κατώτερο των περιστάσεων, δεν λέω τίποτα καινούριο. Με δεδομένο ότι έχουμε προεκλογική περίοδο, προσπαθεί ο καθένας να πάρει ένα κομμάτι, εργαλειοποιώντας δυστυχώς το δυστύχημα των Τεμπών και χρησιμοποιώντας τους ανθρώπους οι οποίοι έχασαν τα παιδιά τους στην Εθνική τραγωδία», είπε αρχικά.

«Περίμενα όμως ότι ο πρωθυπουργός θα παρατήσει την πάγια αρχή του, και επειδή τα κυβερνητικά λάθη, επειδή όλη η διαχείριση του τελευταίου χρονικού διαστήματος από την πλευρά της κυβερνήσεως ήταν φοβική, να δεχτώ το επιχείρημά τους ότι δεν θέλαμε να χαρακτηριστούμε ότι πάμε να προσεγγίσουμε τους συγγενείς και δεν θέλαμε να μπούμε κι εμείς σε μια λογική προσέγγισης, εκμεταλλεύσεως -λέει η κυβέρνηση- να μείνουμε σε μια απόσταση», συνέχισε ο δημοσιογράφος.

«Όλη η συμπεριφορά της κυβέρνησης και της επιτροπής συμπεριλαμβανομένης, ήταν μάλλον λάθος. Ήθελε η αντιπολίτευση να καλέσει τους πάντες; Κάλεσέ τους, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα από την ώρα που λες θα τα διαλευκάνω όλα. Ας έρθουν όλοι να καταθέσουν. Η κυβέρνηση αδικεί τον εαυτό της και θέλω να το προτάξω αυτό, διότι μόλις μέσα σε ένα χρόνο 34 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο και θα δικαστούν. Τέτοια ταχύτητα η δικαιοσύνη δεν την έχει δείξει ποτέ και αυτό γίνεται στο πλαίσιο αυτής της κυβέρνησης», ανέφερε.

«Χθες ο πρωθυπουργός δεν ήταν σωστός στην πολιτική του κρίση, θα έπρεπε να αφήσει άλλη μέρα τα ελικόπτερα και να πει ακριβώς γιατί η αντιπολίτευση είναι κατώτερη των περιστάσεων από όλες τις μπάντες. Από την ακροδεξιά μέχρι την ακροαριστερά. Είναι όλοι μια τραγωδία. Έπρεπε να πάει ο πρωθυπουργός να τους πει 1,2,3, γιατί τα επιχειρήματά τους καταρρίπτονται όλα. Ο δε πόνος του ΣΥΡΙΖΑ για το νόμο περί ευθύνης υπουργών και την ασυλία την βουλευτική που είναι διαφορετικά πράγματα και τα κάνουν τουρλουμπούκι σκοπίμως, τα βάζουν στο μπλέντερ μέσα κι ό,τι βγει από το χυλό. Είναι αντιπολίτευση αισχρή και για τα μπάζα. Αλλά αυτήν έχουν αυτήν πουλάνε.

Απαντήθηκε ήδη από τον Μάκη Βορίδη. Αν ήθελε ο αλλαγή συνταγματική ο ΣΥΡΙΖΑ, το 2019. Έπρεπε να πει, να αλλάξουμε το πως η πολιτική τάξη, όταν έχει τέτοια ζητήματα, που δεν είναι ιδεολογική θέση τότε θα πηγαίνει στην τακτική δικαιοσύνη όπως όλοι οι πολίτες. Δεν το είπε τότε, αυτά είναι αλλαγή συνταγματική. Αυτό που βάζουν την κοινωνία και μαζεύει υπογραφές είναι γελοιότητες. Είναι γελοιότητες πραγματικά. Είναι σα να ζούμε σε μια δημοκρατία την οποία οι ίδιοι θέλουν να την κάνουν μπανανία. Ούτε το ΠΑΣΟΚ ζήτησε συνταγματική αλλαγή, αυτά που βάζουν τώρα την κοινωνία και βάζει υπογραφές, είναι γελοιότητες. Πραγματικά. Είναι σαν να ζούμε σε μια δημοκρατία, την οποία οι ίδιοι θέλουν να την κάνουν μπανανία», τόνισε ο Άρης Πορτοσάλτε.

«Η αντιπολίτευση είναι αισχρή και χαμηλού επιπέδου. Στην συνέχεια ο κύριος Κώστας Καραμανλής, έπρεπε να πει “Παραιτούμαι της βουλευτικής μου ασυλίας και πάω στην ακροαματική διαδικασία”. Ούτε εκείνος έχει να φοβηθεί κάτι. Την πολιτική ευθύνη την πήρε, δεν ξέρω τι συνέχεια θα έχει στην πολιτική, δικό του θέμα. Έπρεπε να πάει μόνος του. Αν η οικογένεια Καραμανλή, σέβεται τον ιδρυτή της παρατάξεως θα έπρεπε η ίδια να δώσει την ευχή της στον νεότερο Κώστα Καραμανλή και να πάει αποποιούμενος την βουλευτική του ασυλία και να πάει μόνος του στο δικαστήριο, προκειμένου η κοινή γνώμη να βγάλει από μέσα της την ψύχωση. Υπάρχει μια ψύχωση. Δεν κρίθηκαν τα Τέμπη στις δυο εκλογές, όπως φάνηκε», επισήμανε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου