Friday, 19 April, 2024

Πώς ψηφίζει η Θεσσαλονίκη: Στο 9,3% η διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Διαφορά 9,3 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας «to the point»

για λογαριασμό της «ΜτΚ» που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 31 Αυγούστου – 7 Σεπτεμβρίου 2020, λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Thessaloniki Helexpo Forum αντί της ματαιωθείσας λόγω κορονοϊού 85ης ΔΕΘ και λίγα εικοσιτετράωρα πριν βρεθεί στην πόλη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από το βήμα του Συνεδριακού Κέντρου «Ιωάννης Βελλίδης» απαντήσει στα ερωτήματα των Θεσσαλονικέων για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη.
Σήμερα η «ΜτΚ» δημοσιεύει την άποψη των πολιτών (Α’ εκλογική περιφέρεια) απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης σε ζητήματα που απασχολούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, όπως είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, τα ελληνοτουρκικά και το άνοιγμα των σχολείων. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα σε ό,τι αφορά την άποψη των πολιτών για τους βουλευτές της πόλης.
Πρόθεση ψήφου
Αναλυτικότερα, στο ερώτημα «εάν είχαμε βουλευτικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» το 30,7% απαντά ΝΔ, το 21,4% ΣΥΡΙΖΑ και το 5,4% ΚΙΝΑΛ. Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 5% και ακολουθούν: Ελληνική Λύση με 4,9%, ΜέΡΑ25 με 4,8%, «άλλο» απαντά το 8,4% και «άκυρο-λευκό» το 3,8%.
διαβάστε περισσότερα στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου