Sunday, 29 May, 2022
Τελευταίες Ειδήσεις

Σαφής θέση για το μεταναστευτικό, από τον Βουλευτή Πρέβεζας Στέργιο Γιαννάκη

Το προσφυγικό ζήτημα ήταν το ένα από τα δύο θέματα συζήτησης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Δημαρχείο της Πρέβεζας.
Στην συνεδρίαση πέραν των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ήταν παρόντες ο Βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων.
Τη συζήτηση ξεκίνησε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος ο οποίος στην εισήγηση του χαρακτήρισε το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα πολύπλοκο με παγκόσμιες διαστάσεις και πάρα πολλούς παράγοντες να εμπλέκονται σε αυτό, ενώ τόνισε ότι «δεν προσφέρεται , για μικροπολιτική ούτε για κραυγές και απαιτεί μια ψύχραιμη, ρεαλιστική, προσεκτική αντιμετώπιση, ομοψυχία και σύμπνοια από όλους μας».
Ο κ. Γεωργάκος υπογράμμισε ότι δεν έχει καμία επίσημη ενημέρωση για τη δημιουργία κέντρου προσφύγων στην περιοχή. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι μετά από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον υπουργό εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποια δομή μέσα στον ιστό της πόλης, μέσα στην επέκταση του σχεδίου» και επικαλέστηκε την πολιτική του 1% που ήδη έχει καλυφτεί στο νομό Πρέβεζας, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα στοιχεία 652 πρόσφυγες φιλοξενούνται στη δομή της Φιλιππιάδας και 250 με 300 άτομα σε ξενοδοχεία της Πρέβεζας.
«Πολλές φορές στο προσφυγικό-μεταναστευτικό γινόμαστε θεατές ακραίων συμπεριφορών μίσους και ξενοφοβίας. Το κεντρικό κράτος και η εκάστοτε κυβέρνηση στο πλαίσιο των διεθνών συνθηκών και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας χαράσσουν και υλοποιούν τις πολιτικές αντιμετώπισης αυτού του τεράστιου προβλήματος. Εμείς σας αυτοδιοίκηση συμμετέχουμε κατά ένα μέρος στην υλοποίηση των αποφάσεων. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε άποψη, ειδικά όταν η υλοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών επηρεάζει την ζωή και την λειτουργία της τοπικής μας κοινωνίας και την τοπική οικονομική δραστηριότητα. Δεν με κάλεσαν να παρευρεθώ σε κανέναν χώρο που υποτίθεται ότι μπορεί να γίνει χώρος προσφύγων και αυτό γιατί δεν έχω κάτι επίσημο και δεν έχω κάποιο χαρτί που να λέει ότι στο Νομό σας θέλουμε να κάνουμε μία δομή. Επίσημα δεν έχουμε κάτι. Παρόλα αυτά ανησυχούμε. Είχαμε την πληροφορία και πιέσαμε πάνω στο θέμα αυτό. Δεν είμαστε κατά στο να γίνουν δομές εκεί που πρέπει.» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργάκος.
«Λήξαν» χαρακτήρισε το θέμα ο βουλευτής κ. Γιαννάκης, ο οποίος προχώρησε σε μία αναίτια και άνευ ουσίας επίθεση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης που το ανέδειξαν, ενώ έκανε και αναφορά στις εκλογές αφήνοντας σαφή υπονοούμενα. Κάνοντας όπως ο ίδιος είπε, «μία ιστορική αναδρομή» δύο εβδομάδων μίλησε για «αναστάτωση άνευ λόγου» και πρόσθεσε «κάποια μέσα ενημέρωσης, δεν ξέρω, εξυπηρετώντας ποια συμφέροντα αναστάτωσαν την τοπική κοινωνία με σκοπό, το ότι θα γίνει κέντρο κλειστού τύπου για πρόσφυγες στην Πρέβεζα και ιδίως στο Κονκουρή. Πράγμα στο οποίο δεν υπήρχε καμία ενημέρωση ούτε στον τοπικό βουλευτή, ούτε στον Αντιπεριφερειάρχη και από ότι επικοινώνησα και με τον Δήμαρχο, ούτε με το Δήμαρχο. Είναι γνωστό, επειδή έχω ασχοληθεί και παλαιότερα με τα θέματα του Δήμου και σε συνεργασία με το δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, ότι στο Κονκουρή γίνεται η είσοδος της πόλης. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι γίνεται ένας κόμβος, απαλλοτριώνονται τέσσερα κτίσματα και το Κονκουρή όλο γίνεται ένα εργοτάξιο. Και σε αυτή τη περίπτωση να πούμε, ότι αν υπήρχε μία τέτοια περίπτωση πως είναι δυνατόν να είναι εργοτάξιο το Κονκουρή και να φιλοξενούνται πρόσφυγες. Αυτές είναι κακοήθειες και είναι κρίμα γιατί ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο και προσπαθούμε να δημιουργούμε εντάσεις μεταξύ μας. Πρέπει όλοι μαζί να καθόμαστε σε ένα τραπέζι να μπορούμε να βρούμε τη λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργείτε στον τόπο μας. Οι εκλογές μια φορά γίνονται και τελειώνουν. Από εκεί και πέρα ενωμένοι όλοι να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το τόπο μας. Στο δια ταύτα με αφορμή αυτό το γεγονός το οποίο ακούστηκε και το διαβάσαμε από τα μέσα ενημέρωσης. Χθες ειδικά είχα μία συνάντηση με τον Υπουργό τον κ. Θεωδορικάκο και με επιτελείο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και όπως σας είπε και ο κ. Δήμαρχος προηγουμένως είναι τελεσίδικο. Όχι για Κονκουρή, για καμία περιοχή μέσα στην Πρέβεζα να γίνει κέντρο κλειστού τύπου προσφύγων. Πιστεύω ότι δεν θέλει κάποια άλλη εξήγηση είναι τελειωμένο, διαβεβαιωμένο από τον Υπουργό, σε καμία περίπτωση στην Πρέβεζα δεν πρόκειται να έρθει κλειστού τύπου κέντρο για πρόσφυγες. Η συνεργασία που είχα και με τον αντιπεριφερειάρχη και με τον Δήμαρχο ήταν άψογη και θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς και τους δύο» είπε κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Γιαννάκης.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου τηρώντας μία ξεκάθαρη και υπεύθυνη στάση πάνω στο θέμα έκανε σαφές ότι στα πλαίσια της αλληλεγγύης δεν ανησυχεί και δεν είναι αντίθετος στο να έρθουν πρόσφυγες, αρκεί να έρθουν σε περιοχές που θα υποδείξουν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όχι κρυφά και όπως συζητιόνταν στα sites, επισημαίνοντας και εκείνος ότι δεν είχε καμία επίσημη πληροφόρηση, παρόλα αυτά κινήθηκε συντεταγμένα σε πλήρη συνεννόηση με τον βουλευτή και τον Δήμαρχο.
«Θεωρώ ότι η περιοχή μας έχει βάλει πλάτη από το 2015 όσο αναφορά τους πρόσφυγες. Βάλαμε πλάτη στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη, όπου υπήρχαν και εκεί μια σειρά από αντιδράσεις. Θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε στα πλαίσια της αλληλεγγύης γιατί είμαστε Έλληνες, γιατί είμαστε Ηπειρώτες και γιατί έτσι πρέπει να κάνουμε αλλά σε σωστά μέρη και μετά από συνεννόηση. Δεν πρέπει να υπάρχουν οξύνσεις, αλλά συντεταγμένα αν είναι να γίνει κάτι, να γίνει εκεί που πρέπει (…) Άρα οι λογικές του αφήνουμε τα σύνορα ανοιχτά και στο μπες και στο βγες είναι λανθασμένες. Αν έρθουν αύριο 2 εκατομμύρια, μπορούμε να τους δεχθούμε; Σαφώς είμαστε δίπλα στον άνθρωπο αλλά πρέπει να υπάρχει και μία φέρουσα ικανότητα που μπορεί να αντέξει μία περιοχή. Δεν πρέπει να λειτουργούμε κάτω από μία υποκρισία και να λέμε «Ναι μεν έχουμε το ποσοστό αυτό άρα είμαστε εντάξει. Τους θέλουμε μεν αλλά αφού έχουμε καλύψει το ποσοστό δεν τους θέλουμε» Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Να δουλέψετε σαν δημοτικό συμβούλιο και εμείς θα είμαστε εδώ, στο να βρείτε χώρους να υποδείξετε γιατί κάποια στιγμή μπορεί αυτό το ποσοστό (1%) να μην μας φτάνει και να φτάσουμε σε ένα σημείο να χρειαστούμε χώρους και να είμαστε απροετοίμαστοι. Το 1%, το ότι το Κονκουρή απαλλοτριώνεται, όλα αυτά μπορεί να είναι κάποια επιχειρήματα για να αποτρέψουμε μία λάθος απόφαση σε λάθος μέρη, όπως η πρόταση για το Κονκουρή, αν υπήρχε. Αλλά μπορεί να υπάρχουν σωστά μέρη. Η κεντρική πολιτεία δεν μας ρωτάει. Πρέπει να κινηθούμε σε αυτή την κατεύθυνση και σε αυτή τη λογική και πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτό που λέμε για τους πρόσφυγες πρέπει να το λέμε και για τους συμπολίτες μας. Έχετε υπόψιν σας ότι κάποιος πρόσφυγας ή μετανάστης που μένει στα κέντρα παίρνει 400 ευρώ. Εγώ ξέρω πάρα πολλούς Έλληνες που δεν έχουν ούτε 400 ευρώ, ούτε σπίτι να κοιμηθούνε, ούτε τίποτα. Αυτό δεν λειτουργεί σαν κοινωνικός αυτοματισμός. Αλλά πρέπει να το δούμε συνολικά το θέμα. Η Ελλάδα άσχετα τι λένε είναι ακόμη σε μία περίοδο βαθύτατης οικονομικής κρίσης, με τρομερά προβλήματα και πολύ μεγάλη ανεργία « τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ιωάννου ο οποίος αξίζει να σημειωθεί πως παρέμεινε στο μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των εκπροσώπων των φορέων.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανάπτυξη Τώρα» έκανε μια ουσιαστική ερώτηση πάνω στα λεγόμενα του Βουλευτή Πρέβεζας κ. Γιαννάκη, ο οποίος στη τοποθέτηση του μίλησε για την πόλη της Πρέβεζας. «Κάνατε μία ξεκάθαρη τοποθέτηση για την πόλη της Πρέβεζας. Ήταν παρερμηνεία ή μιλούσατε για τον Δήμο της Πρέβεζας ότι δεν υπάρχει περίπτωση του 1% να γίνει δομή φιλοξενίας; Την ίδια ερώτηση απευθύνω και στον Αντιπεριφερειάρχη. « ρώτησε ο κ. Νίτσας με τον κ. Γιαννάκη να λέει εκ των υστέρων ότι μίλησε για το Δήμο Πρέβεζας και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννου να διαχωρίζει και πάλι την θέση λέγοντας «Εγώ είπα κάτι διαφορετικό! Όχι με βάση πληροφόρησης που έχω, για να είμαι σαφής. Με βάση μία θέση μου προσωπική, ότι δεν είμαι αντίθετος να έρθουν πρόσφυγες στην περιοχή, αλλά να έρθουν συντεταγμένα και εκεί που εμείς θα υποδείξουμε. Στα πλαίσια της αλληλεγγύης και στους ίδιους στους πρόσφυγες και στους Έλληνες. Γιατί δεν μπορούν να έχουν τα νησιά 50 χιλιάδες πρόσφυγες όταν έχουν 10 χιλιάδες κατοίκους μόνο. Άρα κάπου θα πρέπει να πάνε αυτοί οι άνθρωποι. Σε αυτά τα πλαίσια εγώ είμαι ανοιχτός να το συζητήσω για να δεχτούμε, αλλά σε περιοχές και σε μέρη που θα πρέπει να τα δούμε όλοι μαζί.Όχι στον αστικό ιστό. Έχουμε μία σειρά από θέματα που θα βάλουμε αν έρθει εκείνη η στιγμή.»

Στην εισήγηση του ο κ. Νίτσας ξεκίνησε με μία αναφορά στα λόγια του Μάνου Χατζηδάκι ο οποίος είχε πει ότι «Ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του. Η μόνη αντιβίωση για την καταπολέμηση του κτήνους που περιέχουμε είναι η Παιδεία. Η αληθινή παιδεία και όχι η ανεύθυνη εκπαίδευση και η πληροφορία χωρίς κρίση και χωρίς ανήσυχη αμφισβητούμενη συμπερασματολογία».

Εξέφρασε επίσης την κατανόηση του στο μεγάλο πρόβλημα που καλείτε να διαχειριστεί η Κυβέρνηση, όμως τόνισε πως «με το να δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα σε ήδη επιβαρυμένους ή μικρούς Δήμους, δε θεωρούμε ότι θα υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα» και πρόσθεσε
«Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι για να πετύχει η διαχείριση του προβλήματος πρέπει να είναι οι τοπικές κοινωνίες σύμμαχοι. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την άμεση και έγκυρη ενημέρωσή τους. Το να βρεθεί η τοπική κοινωνία προ τετελεσμένων γεγονότων ουδόλως θα βοηθήσει, παρά μόνο θα χειροτερέψει τα πράγματα. Το ζήτημα είναι Ευρωπαϊκό, δεν μπορεί στις υποχρεώσεις να είμαστε Ευρωπαίοι και στα δικαιώματα μη Ευρωπαίοι. Αυτό ας το λάβουν γνώση οι κυβερνητικοί παράγοντες. Δεδομένων όλων των προαναφερθέντων και ιδιαίτερα με το ζήτημα του ποσοστού μεταναστών – προσφύγων στην περιοχή μας, που εμείς το έχουμε υπερκαλύψει»

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Πρέβεζα» Κώστας Λογοθέτης τόνισε πως η ενημέρωση των τριών θεσμών ήταν κατατοπιστική και «οι ανησυχίες εν μέρει έχουν καταλαγιάσει» έθεσε όμως ένα καίριο ερώτημα αναφορικά με το αν υπάρχει κάποιος σχεδιασμός για το που θα φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες σε περίπτωση που χρειαστεί μελλοντικά να έρθουν στην περιοχή, δεδομένο ότι με βάση αυτά τα οποία γράφονται στις εφημερίδες και με βάση αυτά τα οποία είναι πραγματικότητα, οι ροές των μεταναστών και των προσφύγων μέσα στο 2020 μπορεί να φτάσουν από 50 μέχρι 100 χιλιάδες.

Ο βουλευτής απαντώντας στον κ. Λογοθέτη πέταξε ουσιαστικά το μπαλάκι στην τοπική αυτοδιοίκηση και συγκεκριμένα στον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, επισημαίνοντας πως εκείνοι θα πρέπει να να φροντίσουν για αυτό.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Λογοθέτης τόνισε πως δεν είναι κανένας αντίθετος να λειτουργήσει κάτω από αυτή την «μαγική» όπως την χαρακτήρισε λέξη, αλληλεγγύη, η οποία σύμφωνα με τον κ. Λογοθέτη δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει μόνο τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά και την τοπική κοινωνία και τους συνανθρώπους μας. » Νομίζω ότι και η Δημοτική Αρχή και η Αντιπεριφέρεια, επειδή το θέμα είναι υπαρκτό, θα πρέπει να οργανωθούν από εδώ και πέρα με τις υπηρεσίες, με τα δημοτικά συμβούλια, με τις παρατάξεις και με την τοπική κοινωνία, διότι όπως προείπα θα διογκωθεί το θέμα. Δεν είναι δυνατόν να το παραβλέψουμε» υπογράμμισε ο κ. Λογοθέτης.
Πριν κάνει την εισήγηση του ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία» κ. Κοσμάς Κορωναίος εξέφρασε την αμφιβολία του για το κατά πόσο ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεωδορικάκος, ο οποίος διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο και τον Βουλευτή ότι δεν θα δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας στην Πρέβεζα, είναι αρμόδιος να αποφασίσει για αυτό το θέμα.
Μιλώντας για το προσφυγικό ζήτημα ο κ. Κορωναίος τόνισε πως αποτελεί σίγουρα το κορυφαίο ζήτημα που απασχολεί τη χώρα μας «ισοδύναμο» ως προς τις επιπτώσεις του με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Συνάγεται λοιπόν, ότι απαιτείται για το θέμα αυτό μια σοβαρή αντιμετώπιση, ύστερα από εμπεριστατωμένη καταγραφή της δεδομένης κατάστασης, λαμβάνοντας υπόψη τη μέχρι τώρα εμπειρία μακριά από ξενοφοβικές και ρατσιστικές αντιλήψεις και νοοτροπίες. Επεσήμανε επίσης ότι οι Δήμοι δεν δύνανται να υλοποιούν αποφάσεις της Κεντρικής Διοίκησης και της Κυβέρνησης χωρίς να γνωρίζουν τις διαθέσεις της αγνοώντας τις πιθανές προτάσεις και απόψεις των εκάστοτε τοπικών φορέων, ενώ θα πρέπει να ενταχθούν στα όργανα και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων για τη διαχείριση και ένταξη των προσφυγικών πληθυσμών.
Για την κατανομή των προσφύγων στην ελληνική επικράτεια ο κ. Κορωναίος τόνισε πως θα πρέπει να γίνει με ορθολογικά κριτήρια που θα συμφωνηθούν μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών ενώ αναφορικά με την περιοχής μας, πρέπει να τονιστεί ότι η ίση μεταχείριση και κατανομή του 1% μεταξύ Περιφερειών σημαίνει πως 1% θα πρέπει να μοιραστεί αναλογικά και στους 18 πρωτοβάθμιους ΟΤΑ της Περιφέρειας Ηπείρου προκειμένου να είναι ίση η διαχείριση όχι μόνο μεταξύ των τεσσάρων Νομών αλλά ακόμα και μεταξύ των Δήμων, που κατά τη γνώμη αποτελεί θεσμική επιλογή για την Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία οφείλει να επιδείξει ιδιαίτερο ζήλο στη λήψη των σωστών αποφάσεων για την περιοχή, χωρίς να λειτουργεί τόσο με το «θυμικό» και την «κοινωνική ευαισθησία» και ούτε φυσικά «με δύο ταχύτητες». Άλλωστε,όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κορωναίος ο Ν. Πρέβεζας διαθέτει δομές τόσο στο Δήμο Ζηρού (στρατόπεδο), όσο και στο Δήμο Πρέβεζας, που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία στη Δημοτική Ενότητα Ζαλόγγου.
Ο Πρώην Δήμαρχος Πρέβεζας και επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Συνεργασία» Χρήστος Μπαϊλης εξέφρασε την πεποίθηση του πως η Ελληνική αλλά η Τοπική μας κοινωνία δεν διακατέχεται από ρατσισμό και ξενοφοβία, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει αξιόπιστη ενημέρωση από την Κυβέρνηση, ενώ για τις πληροφορίες ότι το πρώην στρατόπεδο Κονκουρή θα μετατραπεί σε κλειστή δομή τόνισε πως δεν πιστεύει ότι θα γίνει μια τόσο μεγάλη δομή μέσα στον αστικό ιστό και θύμισε στο σώμα πως στο πρόσφατο παρελθόν ο χώρος είχε ζητηθεί από την Πρυτανεία του ΤΕΙ για φοιτητική εστία και ότι σαν Δήμαρχος τότε έδωσε την έγγραφη συγκατάθεση του και ζήτησε τον χώρο από το Υπουργείο Οικονομικών στο υποίο ανήκει.
Ο επικεφαλής της παράταξης στροφή στο μέλλον, Ευκλείδης Φονταράς αναφέρθηκε στη διεθνή σύμβαση της Γενεύης που προβλέπει ποιος είναι πρόσφυγας. «Πρόσφυγας δεν είναι μόνο αυτός που προέρχεται από εμπόλεμη χώρα. Υπάρχει μια παροιμία ένα ρητό που λέει κάθε εμπόδιο για καλό, εμείς όμως βλέπουμε το προσφυγικό μόνο ως εμπόδιο. Σε αυτούς που έρχονται στην Ελλάδα, δεν περιλαμβάνονται επιστήμονες; Δεν περιλαμβάνονται εκπαιδευμένοι εργάτες, άνθρωποι με μία κουλτούρα;Σαφώς και περιλαμβάνονται από όσο ξέρουμε Το πρόβλημα της Ελλάδας που υποτίθεται ότι είναι η υπογεννητικότητα, θα μπορούσε εν μέρει να λυθεί με τα παιδάκια τα ασυνόδευτα, τα οποία όμως τα ζητάει η Γερμανία και εμείς θα τα στείλουμε στη Γερμανία.Αυτό έχει παρθεί ως απόφαση. Το ζήτημα είναι πόσο καλά μπορούμε και αν θέλουμε να διαχειριστούμε καλά το προσφυγικό ζήτημα. Από ότι φαίνεται όμως δεν θέλουμε να το διαχειριστούμε καλά. Διότι κάποιους τους βολεύουν οι αόρατοι άνθρωποι. Οι αόρατοι άνθρωποι βολεύουν το να διχάζεται η κοινωνία μας.Στο τέλος αυτοί οι άνθρωποι είναι χρήσιμοι σε αυτούς που δεν τους θέλουνε, διότι ως αόρατοι γίνονται σκλάβοι στις Μανωλάδες» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Φονταράς.
«Να κλείσουν εδώ και τώρα τα κολαστήρια, επονομαζόμενα Κέντρα Υποδοχής Ταυτοποίησης, σε όλα τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα και να μην δημιουργηθεί κανένα νέο στον δήμο μας και σε όλη την Ήπειρο» ζήτησε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της παράταξης «Ανυπότακτη κίνηση για τα χωριά και την πόλη της Πρέβεζας» κ. Μιχάλης Γεωργούλης, ο οποίος διάβασε το ποίημα του Μπέρτολτ Μπρεχτ για τον όρο «μετανάστες», τονίζοντας ότι το θέμα είναι παγκόσμιο και λαμβάνει χαρακτήρα παγκόσμιας ανθρωπιστικής κρίσης.
Δείτε περισσότερα στο mypreveza.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου