Tuesday, 23 April, 2024

«Σπαρτιάτες»: Οι πρώτες δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα για την είσοδο στη Βουλή

Ο Βασίλης Στίγκας πρόεδρος του κόμματος «Σπαρτιάτες», το οποίο εισήλθε πανηγυρικά στη Βουλή με ποσοστό-έκπληξη, προέβη στις πρώτες του δηλώσεις, στα γραφεία του κόμματος στο Φάληρο.

Ο Βασίλης Στίγκας ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να πάρει το κόμμα «Σπαρτιάτες» αυτό το ποσοστό, όπως και τον Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Βασίλης Στίγκας στη δήλωσή του ανέφερε τα εξής: «Η ισχύς εν τη ενώσει είναι κάτι το οποίο λείπει από τη χώρα μας. Μέσα από την καρδιά μου, στον δύσκολο αγώνα που κάναμε για 3 εβδομάδες, θέλω να πω ένα ευχαριστώ σε όσους μας εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.

Ευχαριστώ και τα εκατοντάδες μέλη μας σε όλη την Ελλάδα που δουλέψαν ακούραστα για να φτάσουμε ως εδώ και να μπούμε στη Βουλή με ένα σχετικά καλό ποσοστό, για τώρα. Ευχαριστώ τον Ηλία Κασιδιάρη, που ήταν το καύσιμο που μας έδωσε την ώθηση για να πάρουμε αυτό το αποτέλεσμα.

Θα είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών του ελληνικού λαού, νέο ύφος και ήθος στο ελληνικό κοινοβούλιο. Οι Σπαρτιάτες ήταν ένα δίκτυο κοινωνικής δράσης που βοηθούσε τους αδυνάμους συμπατριώτες μας που είχαν κουραστεί τα χρόνια του μνημονίου

Στόχος να βρισκόμαστε δίπλα στον Έλληνα, τον άνθρωπο που υποφέρει και δεν μπορεί να βρει το δίκιο του».

Το κόμμα του Βασίλη Στίγκα, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 δεν είχε πάρει μέρος στις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο κατέβηκε στο δεύτερο γύρο έχοντας παράλληλα την υποστήριξη του Ηλία Κασιδιάρη.

Πρόκειται για ένα ελληνικό εθνικιστικό πολιτικό κόμμα που εμφανίζεται ως υπερασπιστής της «λαϊκής πατριωτικής δεξιάς, του τρίπτυχου πατρίς-θρησκεία-οικογένεια» και του «υγειούς ελληνικού εθνικισμού».

Οι Σπαρτιάτες θεωρούν ότι οι παραδόσεις του ελληνισμού λείπουν σήμερα από τη δημόσια ζωή και αυτοχαρακτηρίζονται ως «ο σιδηρούς βραχίονας και το πραγματικό ανάχωμα που θα ανακόψει τον κατήφορο και το ξεπούλημα της Ελλάδας και των Ελλήνων». Σε ό,τι αφορά τον κύριο Στίγκα ήταν πρώην στέλεχος του δεξιού μονοθεματικού κόμματος για το Μακεδονικό ονοματολογικό ζήτημα, Πολιτική Άνοιξη.

Κοντά στο 2000 προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Έπειτα από την αποχώρηση του από τον ΛΑΟΣ έμεινε πολλά χρόνια χωρίς να ενταχθεί κάπου μέχρι που την δεκαετία του 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό. Έπειτα από την ίδρυση του κόμματος Σπαρτιάτες 2017, το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων.

Το βιογραφικό του Βασίλη Στίγκα

«Γεννήθηκα στην Λειβαδιά Βοιωτίας το 1964 και μεγάλωσα στην Αθήνα. Έζησα τα παιδικά και εφηβικά χρόνια στο Χαϊδάρι, Αιγάλεω και Ηλιούπολη. Σπούδασα στην Μηχανικών αεροσκαφών και υπηρέτησα 22 μήνες στην Αεροπορία στρατού ως μηχανικός ελικοπτέρων εδάφους και αέρος. Από το 1986 εργάστηκα ως ελεύθερος επαγγελματίας-τα τελευταία 25 χρόνια στην βιοτεχνία τροφίμων.

Είμαι παντρεμένος, έχω δύο κόρες και έναν γιό.

Επι σειρά ετών ασχολούμαι παράλληλα με τη δημοσιογραφία, ελεύθερο ρεπορτάζ και την παρουσίαση εκπομπών πολιτικού ενδιαφέροντος. Είμαι έντονα πολιτικοποιημένος από τα νεανικά μου χρόνια. Το 2017 δημιούργησα τον πολιτικό φορέα «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ». Ευελπιστώ να φανώ χρήσιμος στο άμεσο μέλλον στον Πατριωτικό χώρο».

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου