Sunday, 30 June, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αλεξάνδρειο Ωδείο Γιαννιτσών: Τέσσερα ακόμα πτυχία

Τέσσερα ακόμα πτυχία (προηγήθηκε το πτυχίο κιθάρας του Νίκου Σιδηρόπουλου)

αποδόθηκαν από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας αυτή την εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, η Μαρία Χατσιλίδου (τάξη πιάνου Ισίδωρου Σισιόλα) κρίθηκε πτυχιούχος πιάνου και οι Μυροφόρα Θεοδωρίδου, Κατερίνα Τσέκρελη και Ευάγγελος Παντελίδης (τάξη Ανώτερων Θεωρητικών της Μουσικής, Ευθύμιου Μαυρίδη), πτυχιούχοι Αρμονίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι επιτροπές στις δύο αυτές, κατευθύνσεις απαρτίστηκαν από έγκριτους μουσικούς-μουσικολόγους όπως ο Δρ Βασίλειος Κίτσος, διδάσκων Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Δρ Ιωάννης Ζγούρας, Επικουρος Καθηγητής Πιανιστικής Συνοδείας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και ο Νίκος Κυριόσογλου, διδάσκων του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, «ένας εξαιρετικός πιανίστας» σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ύστερα από σύμπραξή του ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Το υψηλό κύρος των σολιστών-καθηγητών που προσκαλούνται ως μέλη επιτροπών στις εξετάσεις που διοργανώνονται από το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών διασφαλίζουν την αντικειμενικότητα στη βαθμολογία, ενώ παράλληλα συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα των αποδιδόμενων πτυχίων και διπλωμάτων.
Από πλευράς μελών, ο Βασίλης Κίτσος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η αποδοχή η μη της πρόσκλησης εξαρτάται από το κύρος αυτού που σε προσκαλεί, αναφερόμενος στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου, Δρ Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Ανδρόνογλου.
Το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας εύχεται στους αποφοίτους του καλή και δημιουργική πορεία!

*φωτο, από αριστερά Ζγούρας, Ανδρόνογλου, Κυριόσογλου, Χατσιλίδου, Σισιόλας, Κίτσος

Από το Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.