Saturday, 20 April, 2024

Δημήτρης Ευαγγελίδης: Βιβλίο για τη “συμμετοχή της Έδεσσας και της περιοχής στην Εθνεγερσία του 1821”

Η περιοχή της Έδεσσας μπορεί να αισθάνεται υπερήφανη, γιατί συμμετέχει ενεργά στον επετειακό εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Σε πρώτη φάση εκδόθηκε ένα βιβλίο, που φέρει τον τίτλο “Η συμμετοχή της Έδεσσας και της περιοχής στην Εθνεγερσία του 1821”.
Το βιβλίο αυτό, έχει γραφτεί από τον Εδεσσαίο ιστορικό Δημήτρη Ευαγγελίδη, ο οποίος μας είπε: “Πέρσι, τέτοιο καιρό, συζητούσαμε με τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτρη Γιάννου, τους τρόπους με τους οποίους η περιοχή μας θα συμμετείχε στους φετινούς εορτασμούς.
Η ιδέα ήρθε γρήγορα και αμέσως μετά άρχισε η περιπέτεια.
Η συγγραφή ενός βιβλίου, για τη συμμετοχή της Έδεσσας και της περιοχής στον αγώνα της επανάστασης.
Ξεκίνησα την έρευνα που έφθασε μέχρι τα αρχεία του Στρατού και μετά πήγα στις οικογένειες των απογόνων ηρώων.
Συγκέντρωσα όλα τα στοιχεία και να που τώρα το βιβλίο είναι έτοιμο.
Η χαρά μου είναι μεγάλη! Νιώθω ότι βοήθησα σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Το ωραίο είναι ότι οι αναγνώστες θα διαβάσουν άγνωστες πτυχές της ιστορίας μας, που μου πήρε ένα χρόνο για να τις αποτυπώσω σε ένα βιβλίο”!
Το βιβλίο αυτό έχει τυπωθεί από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκη, και πολλά αντίτυπα (από τα 1.000) θα δοθούν σε σχολεία για τις βιβλιοθήκες τους, αλλά και φορείς της πόλης και της περιοχής.
Η επίσημη παρουσίαση του, αναμένεται να γίνει στο διήμερο 20-21 Ιουνίου, όπου η επιτροπή του εορτασμού των 200 χρόνων έχει προγραμματίσει εκδηλώσεις εορτασμού στις πρωτεύουσες των Νομών της χώρας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου