Sunday, 16 June, 2024

Εκδήλωση ΓΕΛ Σκύδρας, με τον Σύλλογο “Συμβαδί-ζω”

Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε ως σύλλογος Συμβαδί-ζω στο κάλεσμα του Γενικού Λυκείου Σκύδρας ”Γεώργιος Δήμου”,

να είμαστε κομμάτι μιας όμορφης εκδήλωσης-δράσης που οργάνωσαν μαθητές και εκπαιδευτικοί.
Μια εκδήλωση που ανέδειξε, επεσήμανε, στηλίτευσε τις κακές συμπεριφορές σε μια κοινωνία όπου τα άτομα με αναπηρία, πρέπει να έχουν τον σεβασμό, την εκτίμηση, την προτεραιότητα.
Κακές συμπεριφορές και μεταξύ μαθητών, που δεν πρέπει να υπάρχουν στο σύγχρονο σχολικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον για το οποίο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και κοινωνικός περίγυρος, έχουμε την ευθύνη που μας αναλογεί.
Ευθύνη για τη διαμόρφωση του κοινωνικού περίγυρου μας, τόσο ηθικού όσο και υλικού, γύρω από έναν άξονα: Την προσβασιμότητα και την ισότητα όλων των ανθρώπων.
Ανταλλάξαμε απόψεις, συζητήσαμε, προβληματιστήκαμε και κρατήσαμε την αισιοδοξία ότι ”τα πράγματα αλλάζουν”, ότι η ομορφιά στο τέλος πάντα νικά.
Ευχαριστούμε τις μαθήτριες και τους μαθητές για τη φιλοξενία, τον ειλικρινή-αληθινό διάλογο και το σκίτσο γεμάτο νόημα που μας χάρισε η μαθήτρια Αγάπη Σιδηροπούλου. Ευχαριστούμε όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό και ιδιαιτέρως την Κα Νικολαΐδου Κυριακή που επιμελήθηκε της εκδήλωσης.
Η παρουσία του συλλόγου Συμβαζί-ζω στα σχολεία, εκεί που χτίζονται οι νοοτροπίες είναι ισχυρή από τα πρώτα μας βήματα και θα γίνει ισχυρότερη με πολλές δράσεις στο άμεσο μέλλον.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου